eBay.com
-
iceman1414
Medium Star
Re: eBay.com
no tak mi to prišlo rovno na účet
Dnes mi prišiel mail od kuriérskej spoločnosti, že mi prišiel balík, ale treba ho precliť. Taktiež ešte uviedli, že sa musím zaregistrovať na finančnej sprave (čo ešte nie som). Predpokladám, že tá registrácia je povinná. Chcem sa ale spýtať, či sa vám nestáva, že vám po registrácií častejšie odchytávajú balíky, resp. aký význam má tá registrácia.
Aký je dôvod registrácie?
Si súkromná osoba, alebo podnikateľ?
Si súkromná osoba, alebo podnikateľ?
Normálne fyzická osoba:
https://www.financnasprava.sk/sk/podnik ... I#fon_szso
https://www.financnasprava.sk/sk/podnik ... I#fon_szso
Tak to vidím prvý krát, asi to súvisí s poslednými zmenami.
V akej hodnote máš zásielku? Nad 150€?
Zásielka ma hodnotu 130€, ale nesúvisí to s tým, lebo odosielateľ uviedol nižšiu cenu.
Zaujimave, pred tyzdnom som mal tak podobnu zasielku a vypalne som normalne zaplatil postarke. Na colnicu som zaslal len fakturu.
A dnes mi presli colnicou dalsie dva baliky bez zastavenia. To by ma fakt zaujimalo preco chcu od teba registraciu.
A dnes mi presli colnicou dalsie dva baliky bez zastavenia. To by ma fakt zaujimalo preco chcu od teba registraciu.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
to je velmi zvlastne..co mas v tom baliku?
Pero (zberatelsky kusok). Ono to ide cez UPS, nie postou a pani spomínala zmenu preclievania od 1.5.2016.
baldorex napísal:Tak to vidím prvý krát, asi to súvisí s poslednými zmenami.
Paragon napísal:Zásielka ma hodnotu 130€, ale nesúvisí to s tým, lebo odosielateľ uviedol nižšiu cenu.
Presne tie zmeny po 1.5. som myslel.Paragon napísal:Pero (zberatelsky kusok). Ono to ide cez UPS, nie postou a pani spomínala zmenu preclievania od 1.5.2016.
Akú cenu uvedie odosielateľ je v súčasnosti irelevantné, colník berie v prvom rade predpokladanú cenu zásielky. Čiže finta poslať mobilný telefón ako foto rámik za 20$ už nefunguje dobre dlho....
-
guess.whoo
Redeemer
tak ale pri pere ta nenapadne hned ze je to zberatelsky kusok
Aj forma balenia napovie.
Obyčajné pero nebude tak dôkladne balené a chránené ako prepiska za 10 centov... Potom stačí zásielku otvoriť a buď pátrať ďalej po cene, alebo rovno pustiť k príjemcovi...
Obyčajné pero nebude tak dôkladne balené a chránené ako prepiska za 10 centov... Potom stačí zásielku otvoriť a buď pátrať ďalej po cene, alebo rovno pustiť k príjemcovi...
Cena uvedená na faktúre je okolo 10€ (klasika). Nemyslím si, že to odchytili colníci. Skôr mi to pripadá tak, že UPS si najskôr vypýta doklady od zákazníka dopredu, aby tú zásielku nemuseli s colnicou riešiť dva krát (raz keď zistia, že môže byť hodnotnejšia a druhý krát, keď zákazník dodá doklady).
-
hojko
Site Admin
Ak mas fakturu, tak im posli fakturu na 10 eur. Pripadne poziadaj predajcu o taku fakturu. Do UPS mozes poslat hadam hocico. Ked sa im nebude pacit, tak nech to daju na colnicu.
V tej zásielke bola faktúra (na tých +-10€), dokonca mi ju UPS aj naskenovalo a poslalo... Poslal som im doklad na originálnu sumu. Raz za čas mi nevadí zaplatiť tie dane, len mi ide o to, že keď som sa zaregistroval na finančnú správu, až mi nezačnú odchytávať aj 25€ balíky (kde si pošta účtuje za preclenie ďalších +-5€)...
Aké máte skúsenosti s balíkmi z UK? Ako dlho Vám cestovali na Slovensko?
Ešte 16.1.2017 som cez ebay objednával jednu náhradnú súčiastku na TV (16,99 GBP), malo to ísť cez Royal Mail International Standard (Small Packets) za 12,95 GBP, predpokladaný termín doručenia 24.-27.1.2017. Predajca balík zaslal hneď na druhý deň od objednávky. Momentálne je 10.2.2017, tj. dva týždne po termíne a zatiaľ nič neprišlo. Je normálne takéto meškanie v porovnaní s avizovanými termínmi? Alebo začať riešiť? Najhoršie je, že tá vec dosť súri...
Ešte 16.1.2017 som cez ebay objednával jednu náhradnú súčiastku na TV (16,99 GBP), malo to ísť cez Royal Mail International Standard (Small Packets) za 12,95 GBP, predpokladaný termín doručenia 24.-27.1.2017. Predajca balík zaslal hneď na druhý deň od objednávky. Momentálne je 10.2.2017, tj. dva týždne po termíne a zatiaľ nič neprišlo. Je normálne takéto meškanie v porovnaní s avizovanými termínmi? Alebo začať riešiť? Najhoršie je, že tá vec dosť súri...
Ja som z UK objednával 1.2. a balíček prišiel za 6 alebo 7 dní, celkovo z UK do toho týždňa som mal všetko doma.
Z UK par dni. Ak to posle na dalsi den, tak posta trva tak 3 dni. Cize do 5 az 6 dni od objednania vacsinou balik vzdy prisiel.
Tak díky za potvrdenie, že niekde je asi problém.. a môžem začať riešiť! 
Ak to nepríde v uvedenom rámci, tak automaticky otvárať ticket a žiadať riešenie. V budúcnosti nečakaj ešte 2 týždne. Tak ako ty platíš, oni majú povinnosť ti to doručiť.
Btw, tracking tam nebol?
Btw, tracking tam nebol?