Pc problem - restartuje

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
nath4n
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Pc problem - restartuje

Príspevok od používateľa nath4n »

Zdravim. Mam problem s pc. Zapne sa 3x pipne, zacne nacitavat system a restartuje sa. Vymenil som ram a pipne aj tak. Mam skusit vynenit baterku na doske?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Pc problem - restartuje

Príspevok od používateľa hojko »

Baterku by ti pisalo hned po starte, resp. by ti pisalo, ze nedokaze ulozit nastavenia biosu. Myslim, ze 3x a opakovane pipanie je RAM. Ale zaujimave, ze tebe sa zacne nacitavat system a potom sa restartne. Grafika ide normalne, teda zobrazuje bootovanie, start systemu???
nath4n
Light Star
Light Star

Áno akoby šiel nabehnúť systém. Môže to byť aj tým, že chalan prepastovával procesor?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Prepastoval? Tej pasty sa dava len trosku. Aj keby jej bolo viac, tak sa nic nedeje, za pol minuty bez zataze ta teplota nemoze vybehnut na kriticku hodnotu.
nath4n
Light Star
Light Star

Prepastoval som to ja teraz aj vymenil baterku. Pipanie uz zmizlo uz pipne 1x pri zapnuti. Ale stale nenabehne windows. Pri nacitavani resetuje a hodi na ASUS motherboard a od znova. Skusim rste disk otestovat. Ale system som tam nahodil cez druhy pc.
heker
Redeemer
Redeemer

Ako cez druhy pc?
nath4n
Light Star
Light Star

No disk dom dal do druheho pc a tam som nahodil system lebo tu nefunguje dvd mechanika.
heker
Redeemer
Redeemer

Tak to nemusi fungovat, pretoze tam bude iny chipset, iny procesor a podpora instrukcii, ina grafika, MBR/GPT a ine veci, ktore to mozu ovplyvnit.
nath4n
Light Star
Light Star

Ano chapem to. Prelozil som disk a moju dvdrom a nainstaloval rovno v tom pc a zatial to ide :) . Instalujem ovladace a poskusam to a dam vediet :) .
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

Pokial sa pc restartuje pri bootovani ked uz nabieha system..ako prve je vliezt f8 do safemodu a odinstalovat vga drivre ak sa da.ak vsetko nabehne normalne boli to druvre ak nenabehne ani do safe modu tak vybrat hdd backupnut data, format c a ides nanovo windows.vo vacsine pripadov sa jedna bud o softverovy problem s vga druverni alebo je potrebne nieco vypnut cez msconfig v dafemode alebo je vadny hdd.hdd treba preverit cez hd tune na vadne sektory a cez harddisk sentinel na smart stav.uz 99% zdravie disku dokaze takto zhodit cely komp.preverit disk, drivre, safe mod atd..pripadne overit ramky cez memtest, vyskusat iba s jednou ci nabehne, pripadne iny zdroj vyskusat alebo aj inu grafiku..treba to konpletne preverit lebo toto moze sposobovat hocico
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

dekarbon: Az na to, ze pri Win8 a Win10 pri secureboot ti ziadna F5 ani F8 nepomoze.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

Jj pri secureboote tazko vlezie cez f5 alebo f8 do safe modu.keby mu nabehol win aposn raz do normálneho režimu tak tam potom cez msconfig povolit ten safe mod sa da.ešte za pokus by stálo ale to väčšinou nefunguje vypnuť ten secureboot či tak nenabehne ten windows ale ten secureboot je previazany s uefi bootovanim takže to by s arozosralo pototm už uplne...nič jedine vybrať disk backup a reinštal systemu to vždy pomože.zdlhave riesenie ale naistejsie
Napísať odpoveď