Strana SaS

Diskusie na politické témy...
loveparademan
Medium Expert
Medium Expert

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa loveparademan »

-AA- napísal:Ale ako diablov advokát musím povedať, že v rámci "kontextuálneho myslenia" má už zrejme klasický liberalizmus pre ľudí ako Havran alebo ty, neprijateľné prvky .. a keďže sa takí ľudia považujú za tých čo stoja "na správnej strane histórie" (marxistická deterministická filozofia) - dáva im to vo vlastných predstavách právo, reklasifikovať "zaostalé/prekonané" názory a pohľady.

"Správna strana histórie" - to je ktorá, ak máš na mysli byť proti fašizmu, nacizmu, komunizmu, červeným khmérom, neonacistom, skinheadom, kotlebovcom, ruským propagandistom, správna strana histórie to určite je a nie je len správna ale jediná pravdivá, na tejto strane totiž stojí každý slušný človek.

Klasický liberalizmus určite pre mňa nemá neprijateľné prvky, liberalizmus má viacero smerov a ten ktorý predstavuje Havran je v súčasnom svete najrozšírenejší. Klasický liberalizmus len dnes jednoducho nehrá prím, respektíve nemá takú širokú podporu ako kedysi.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa -AA- »

loveparademan napísal:ak máš na mysli byť proti fašizmu, nacizmu, komunizmu, červeným khmérom, neonacistom, skinheadom, kotlebovcom, ruským propagandistom, správna strana histórie to určite je a nie je len správna ale jediná pravdivá
To je nepodstatné, ide o myšlienkový koncept, filozofiu.

Prevláda hlavne v neomarxistických smeroch (túto frázu používa aj Havran), ktoré pracujú s predpokladom, že ľudstvo sa prirodzene vyvíja v rovnostársku spoločnosť, inými slovami - komunizmus.

V dnešnom ponímaní túto ideológiu predstavuje aj neo-liberalizmus a tzv. progresivizmus.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

-AA- napísal:ľudstvo sa prirodzene vyvíja v rovnostársku spoločnosť, inými slovami - komunizmus.
vo velmi dalekej buducnosti pri masivnej robotizacii a pokrocilej AI je to velmi pravdepodobne, ludia totiz budu mat vsetko a nebudu musiet pracovat
gogo956 napísal:Sulik sa ti nepaci a rypnes si donho velmi rad, ale treba si uvedomit ze ked ho budu stale potapat tak nakoniec bude vladnut Smer s Kotlebovcami-to sa ti zda zdrave riesenie?
vzhladom na to, ze jeho cielom je anarchokomunizmus, tak ano
cim horsie, tym lepsie
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

beardie napísal:vo velmi dalekej buducnosti pri masivnej robotizacii a pokrocilej AI je to velmi pravdepodobne, ludia totiz budu mat vsetko a nebudu musiet pracovat
Nechcem tu o tom veľmi polemizovať, lenže je to naivná predstava, keď si uvedomíme demografický vývoj sveta. Problém je, že podľa niektorých má "svetový komunizmus" nastať dnes a to aj presunom obyvateľstva z rozvojových častí sveta, do tých vyspelých. Samozrejme výsledok bude presne opačný, nie je to zložitá matematika.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

vzhladom na to, ze jeho cielom je anarchokomunizmus, tak ano
cim horsie, tym lepsie
Až teraz som si toto všimol - do budúcna poprosím nevkladať domnelé názory a predstavy za MOJE vlastné.

Sulík pre mňa nie je žiadna alternatíva, ani "menšie zlo" atď. Je to neoliberálny šialenec (plus najnovšie už nie "liberál"), ktorý sa stále viac posúva doprava. A toto sa snažil vysvetliť aj Havran v tej slávnej diskusii. Takéto umelé konštrukty typu "Je lepší Sulík alebo Fico+Kotleba" sú úplne nezaujímavé a navyše odtrhnuté od reality.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Takéto umelé konštrukty typu "Je lepší Sulík alebo Fico+Kotleba" sú úplne nezaujímavé a navyše odtrhnuté od reality.
ze to nevies kvantifikovat ty este neznamena, ze to nie je mozne
hughito
Redeemer
Redeemer

A ty to vieš "kvantifikovať"?
beardie
Redeemer
Redeemer

na zaklade nejakych vstupov by sa to dalo predpovedat a nasledne skumat, ale nepovazujem to za "nezaujimave" alebo "odtrhnute od reality"
aj keby chcel Sulik akokolvek kradnut, musi vybudovat struktury a to trva => kvantifikovatelne meratelne setrenie
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

beardie napísal:aktualny rozhovor so Sulikom - https://www.postoj.sk/21155/martin-poli ... i-vaecsinu

Ak sa SaSka naozaj zbaví OKS a Poliačika, tak je velmi pravdepodobné, že by som im znova dal hlas, nie je to až taká zlá strana. Čas ukáže.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som skôr narážal na to spojenie Fico+Kotleba, ale ani keď to zoberieme z tvojho pohľadu, nemusí to byť také jednoznačné. Nie je to len o "kradnutí." Každopádne, ak máme na druhej strane Kotlebu, tak to sa potom nemusí nič merať. Vládnucich fašistov nechcem dozaista. Ale ako píšem - mám taký dojem, aby to nebolo skôr SaS+Kotleba ako SMER+Kotleba. :D
beardie
Redeemer
Redeemer

napriek tomu, ze s Poliacikovymi nazormi nesuhlasim, je pre stranu prinos
mozno by stacilo, ak by zacal inak komunikovat
hughito
Redeemer
Redeemer

Poliačik podľa mňa zachvíľu skončí v Progresívnom Slovensku.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

nazvat Sulika ktory ma ako jeden z mala velmi racionalne nazory a neboji sa ich navonok aj prezentovat
"neoliberálnym šialencom" to už je naozaj silná káva.. Keby mal tu moznost vladnut, tak by urobil viacej pre slobodu ludi ako Smer za celu dobu vladnutia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Je to neoliberálny šialenec, ale to sme vedeli prakticky od začiatku. Je to jeho politika a nejakí ľudia to akceptujú, fajn. Avšak ten posun doprava v poslednej dobe je už iný level.. určite mu to časť fanúšikov aj odoberie, na druhú stranu, nájdu sa noví. A s tým určite kalkuluje.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Vzhladom na to, ze sme na Slovensku, tento jeho posun napravo, mu jedine prida na preferenciach... To ze pride o par volicov z "kaviarne" ho ocividne netrapi... A popravde, kym tam budu ludia ako Martin Poliacik a Lucia Nicholsonova, tak mozno aj tak dostanu tie hlasy, kedze na Slovensku nemame liberalnejsich ludi v parlamente...

Ja dufam, ze obaja odidu do Progresivneho Slovenska, tak isto aj Beblavy a Kiska...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Sulik sam o sebe ma taku podporu ze akakolvek nova stredoprava strana bude musiet s nim ist do koalicie, bez ohladu na to ci s nim Nicholsonova a Poliacik zoastanu alebo nie.
hughito
Redeemer
Redeemer

To sa dalo čakať. Už len Poliačik do Progresívneho Slovenska, ústa si otvorila aj Nicholsonová, hoci s tým, že zostáva.. ale to sa môže takisto zmeniť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

takych odidencov z Sas sme uz zazili a kde nakoniec skoncili? Mihal je skutocny expert a vie ze ma na viac, je jasne ze dvaja kohuti s ambiciami nevydrzia na jednom smetisku, to je cele pozadie. Podla mna uz ani politiku robit nechce ani to nepotrebuje, ma dost svojich inych aktivit.
Napísať odpoveď