Trhanie auta pri studenom štarte - Superb 3.6

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
KROKODIL666
Amateur
Amateur

Trhanie auta pri studenom štarte - Superb 3.6

Príspevok od používateľa KROKODIL666 »

Ahojte, posledné dni registrujem na mojom aute trhavé pohyby pri rozjazde po studenom štarte. Pred asi mesiacom bol menený olej v motore, sviečky a filtre.
Auto ponechám po štarte cca. 3 minúty na voľnobeh, následne po výjazde z parkoviska auto miestami trhá (nedeje sa to pri preraďovaní rýchlosti - na to som si dal špeciálne pozor). Trhanie pociťujem pri nižších rýchlostiach (do 50 km/h) bez ohľadu na zaradený prevodový stupeň. Celé trhanie trvá cca. 2-3 minúty (max. 5-10 trhnutí) a po úplnom zahriatí motora a následnom kick-downe už auto ide plynule.
Myslíte, že je potrebné ísť s týmto do servisu, resp. v čom môže byť problém?

V tomto článku ( http://www.autorubik.sk/clanky/skoda-su ... skusenosti ) som sa dočítal: "TSi motory mávajú často po studenom štarte hrubší zvuk, menej kultivovaný chod a niekedy aj menej plynulú akceleráciu. Spôsobené je to zrýchelným zahrievaním katalyzátora zvýšením teploty výfukových plynov tzv. dlhým plameňom. Tento režim však trvá len chvíľu a neznamená technický problém."
Môžeme toto konštatovanie uplatniť aj na moje FSi?

Ešte na spresnenie, ide o ročník 2009, najazdených 60 000 km.

Ďakujem za každú radu.
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Trhanie auta pri studenom štarte - Superb 3.6

Príspevok od používateľa melonSVK »

TSI a FSI su dva odlisne motory, ale v principe to moze byt nieco take. Alebo to moze byt nejaka "eko-ficurka", ktora vstrekuje menej paliva pri velmi studenom motore, kvoli spotrebe a emisiam, uz by som sa nicomu necudoval.

Zacalo ti to robit az teraz, ci uz aj predtym?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Lamda sonda, vaha vzduchu, katalyzator, sviecky, palivovy filter, co ja viem, daj to na diagnostiku a uvidis, mozno to to nieco povie.
KROKODIL666
Amateur
Amateur

Jemné trhanie som cítil už dávnejšie (niekedy na jeseň), potom to zmizlo, resp. som to už necítil. Ale aj vtedy išlo o občasný jav, niektoré dni pohoda, inokedy mierne trhnutia. Naozaj ide len o prvé minúty jazdy a ide o zopár jemných "šklbnutí" - možno to preháňam :)
Väčšie trhanie (mám na mysli max. 7 trhnutí za prvé 2 minúty jazdy) som pocítil posledné 3 dni, pričom pred mesiacom som bol na malej servisnej - olej v motore, sviečky, filtre. Či sa nejaká neplecha nestala tam...?

Na diagnostiku idem v stredu.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Olej a filter v prevodovke sú na tom ako?
KROKODIL666
Amateur
Amateur

Boli menené pri 30 000 km, aj v Haldexe
Možno som zabudol doplniť dôležitý fakt: autom chodím sporadicky, väčšinou na víkendové výlety, cize väčšinu času auto stoji vonku na parkovisku. Môže byť aj tu problém?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nehovorim, ze na 100%, ale tipujem na takych 90, ze to budu sviecky. Ja som mal nieco podobne na mojom aute. Ked som nahadzoval novu mapu a daval som bomby nad 5000rpm, tak proste mi stale trhalo, nech som robil, co som robil. Musel som vymenit sviecky a zmensit gap na menej, ako 0,6mm. Potom uz nebol ziadny problem. A 3.6 jazdit len sporadicky - aka skoda. :)
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Taktiez som mal uplne rovnake priznaky ako ty (sice ine auto) a boli to sviecky :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kup a daj tam origo sviecky, nie dake NKG a podobne.
KROKODIL666
Amateur
Amateur

Ďakujem chlapi, zajtra s tým idem do servisu, kde mi pred mesiacom sviečky menili. Dám poobede vedieť, ako som dopadol.

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

//autoeditácia príspevku (15 Feb 2017, 16:47)
Tak diagnostika bola bez chýb, zrejme, keď pôjdem autom po dlhšom čase, musím nechať dlhšie voľnobeh a trošku mu pridávať už na voľnobehu.
Dnes som vykonal túto procedúru a akcelerácia bola len s minimálnym trhaním.
melonSVK
King
King

Takze ide len o zahriatie motora nad nejakych 30-40 stupnov tipujem...
KROKODIL666
Amateur
Amateur

Áno, musím ho zahriať a pri voľnobehu ho dva-tri krát vytlačiť na 2500 otáčok. Potom som trhania cítil minimálne.
Keďže mám auto len prvú zimu, uvidím, či sa niečo zmení na jar a v lete.
melonSVK
King
King

Mne moj CVVT robi v mrazoch nieco podobne. Prvych par stoviek metrov hlavne na dvojku citim dost velku stratu vykonu pri vacsom stlaceni plynu, akoby tam bol obmedzovac. Bolo mi povedane, ze je tak nastavena ECU, vraj tym chrani motor pred poskodenim kym je uplne studeny. Po cca. kilometri uz ide motor normalne. Uz som si na to tak nejak zvykol.

Ale ja zas po 20-30 sekundach vyrazam ked sa olej dostane do celeho motora, volnobeh x minut mi pride ako strata casu (a nerad by som otvaral tuto diskusiu, pretoze je to nekonecna tema :D )
Napísať odpoveď