VUB ziadost o uver
-
martin9812
Novice
VUB ziadost o uver
Ahojte,
vybavujem hypotekarny uver. Po ziadosti mi tento bol schvaleny. Chcem vsak vyjednat lepsie podmienky aj s inou bankou, no vo VUB banke mi nechcu dat zmluvu na prestudovanie na doma. Ze zmluvu mi daju, az ked ju na pobocke podpisem, ze mi ju nemozu dat na doma. Zevraj ked ju podpisem a uver nebudem cerpat, nic to neovplyvni a akoby mi prepadne.
Je toto normalny postup ? Je to pravda, ze to same "prepadne"? Moze to ovplyvnit hypoteku v inej banke?
Dakujem.
vybavujem hypotekarny uver. Po ziadosti mi tento bol schvaleny. Chcem vsak vyjednat lepsie podmienky aj s inou bankou, no vo VUB banke mi nechcu dat zmluvu na prestudovanie na doma. Ze zmluvu mi daju, az ked ju na pobocke podpisem, ze mi ju nemozu dat na doma. Zevraj ked ju podpisem a uver nebudem cerpat, nic to neovplyvni a akoby mi prepadne.
Je toto normalny postup ? Je to pravda, ze to same "prepadne"? Moze to ovplyvnit hypoteku v inej banke?
Dakujem.
Re: VUB ziadost o uver
skor ti to povedal ten bankovy poradca, s ktorym si ziadost o uver riesil- je to standardny postup z ich strany, neradi davaju tieto papiere volne- boja sa, ze prve co urobis, tak vezmes papier a ides ku konkurencii, ktora ti na zaklade udajov, splatky, sadzby atd daju lepsiu ponuku, preto aj financni poradcovia nadavaju, len ti to povedia, alebo napisu...prisli by tak o kseft a prachy.
Uverovu zmluvu ti musia dat na nastudovanie aj na doma, ked nechcu,tak trvaj na svojom, nedaju, tak pohroz, ze uver zrusis a pojdes do inej banky
//autoeditácia príspevku (11 Dec 2016, 19:48)
chapem spravne, ze si dostal len predschvaleny uver na zaklade ziadosti o uver? Zmluvne podmienky na hypotekarny uver si mozes stiahnut aj z ich stranok, alebo vypytat cistu zmluvu, v tom by som problem nevidel. Tebe ide o tie udaje, ze ti bol predschvaleny uver, a tieto cisla su dolezite pre konkurenciu- udaje o osobe a cisla. Skus povedat, ze tvoja nastavajuca sa na to chce pozriet, ale nema cas chodit do banky, je stale v praci, alebo ked za nim prides na pobocku, ze nech ti ukaze papier, tak ho popros, ci by ti vedel este urobit napr kalkulaciu na nejake investicie, sporenie, tvar sa, ze mas o to velky zaujem, on sa toho chyti a zacne tukat do pc, ten cas vyuzi, akoze nic vyber mobil- akoze pises sms a medzitym si to vyfotis- ale davaj pozor, aby si mal vyfotenu hlavicku, udaje, cisla, inak ti to u konkurencii nevezmu. Ked bude protestovat, ze co to robis tak povedz,ze mas na to pravo, su to predsa tvoje udaje. Ale v takom pripade by som premyslal, ci nefakovat taku banku pri takomto chovani
Uverovu zmluvu ti musia dat na nastudovanie aj na doma, ked nechcu,tak trvaj na svojom, nedaju, tak pohroz, ze uver zrusis a pojdes do inej banky
//autoeditácia príspevku (11 Dec 2016, 19:48)
chapem spravne, ze si dostal len predschvaleny uver na zaklade ziadosti o uver? Zmluvne podmienky na hypotekarny uver si mozes stiahnut aj z ich stranok, alebo vypytat cistu zmluvu, v tom by som problem nevidel. Tebe ide o tie udaje, ze ti bol predschvaleny uver, a tieto cisla su dolezite pre konkurenciu- udaje o osobe a cisla. Skus povedat, ze tvoja nastavajuca sa na to chce pozriet, ale nema cas chodit do banky, je stale v praci, alebo ked za nim prides na pobocku, ze nech ti ukaze papier, tak ho popros, ci by ti vedel este urobit napr kalkulaciu na nejake investicie, sporenie, tvar sa, ze mas o to velky zaujem, on sa toho chyti a zacne tukat do pc, ten cas vyuzi, akoze nic vyber mobil- akoze pises sms a medzitym si to vyfotis- ale davaj pozor, aby si mal vyfotenu hlavicku, udaje, cisla, inak ti to u konkurencii nevezmu. Ked bude protestovat, ze co to robis tak povedz,ze mas na to pravo, su to predsa tvoje udaje. Ale v takom pripade by som premyslal, ci nefakovat taku banku pri takomto chovani
V mojom prípade pri žiadosti o hypotéku nemala ani jedna z 3 oslovených bánk žiadny problém mi vytlačiť ponuku, ktorú mi dali, čo sa týka podmienok a úroku. S týmito papiermi som obehal všetky banky a nakoniec som sa rozhodol pre tú najlepšiu. Vždy som samozrejme spomínal, aké podmienky mi dala konkurenčná banka a pýtal som sa, či by mi vedeli dať lepšie podmienky.
Ak s tým majú vo VÚB problém, pohrozil by som tým, že ak ti tú kalkuláciu nevydajú, automaticky ideš ku konkurencii. To by na nich mohlo zabrať.
Ak s tým majú vo VÚB problém, pohrozil by som tým, že ak ti tú kalkuláciu nevydajú, automaticky ideš ku konkurencii. To by na nich mohlo zabrať.
-
martin9812
Novice
No ja financneho poradcu nemam, nalepil sa na mna jeden z ovb a ted toho vedel menej ako ja a banky som si musel prejst sam. Co sa tyka cisel, urokov atd, s tym problem nemam. Skor sposoby, ako vyjednavat uroky a co sa ma / nema.
Toto mi konkretne povedal riaditel danej pobocky vo vub, s ktorym som hypoteku vybavoval priamo na pobocke po schvaleni uveru (odovzdania posudkov atd).
Nevedel mi ani poskytnut stav istiny po piatich rokoch (beriem hypo pre mladych).
Tiez mi to pride ako neferove konanie, skusim teda tu zmluvu vyziadat.
Toto mi konkretne povedal riaditel danej pobocky vo vub, s ktorym som hypoteku vybavoval priamo na pobocke po schvaleni uveru (odovzdania posudkov atd).
Nevedel mi ani poskytnut stav istiny po piatich rokoch (beriem hypo pre mladych).
Tiez mi to pride ako neferove konanie, skusim teda tu zmluvu vyziadat.
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nechapem preco ti tu zmluvu nechcu ukazat. Ak mas v meste inu pobocku VUB tak zajdi tam a nechaj si spravit ponuku tam. Ja ked som bral hypo taktiez som behal po roznych bankach a nakoniec som skoncil v CSOB kedze mi ponukla najlepsie podmienky. Inac toho OVB-ka kopni do zadku a ziadnu zmluvu snim nepodpisuj... Ofaubaci winerovia kadejaky, och ako ja ich nemusim.
-
martin9812
Novice
Problem je, ze uz som odovzdal posudky. Banky mam obehane co sa tyka podmienok (beriem hypo s prispevkom pre mladych). Zevraj zmluvu si mozem pozriet, ale len na pobocke, doma az po podpise.
Toho OVB poradcu som zrusil (hoci realitka dost trvala na jeho pouziti).
Zaujimave, ze to maju este aj vo VUB podmienkach:
čl. IX 5b:
Dlžník v prípade Úverov poskytovaných podľa Zákona o spotrebiteľských úveroch má okrem iných práv podľa týchto Obchodných podmienok právo aj na:
bezplatné vyhotovenie návrhu úverovej zmluvy v prípade, ak jeho žiadosť o úver nebola bankou zamietnutá...
Toho OVB poradcu som zrusil (hoci realitka dost trvala na jeho pouziti).
Zaujimave, ze to maju este aj vo VUB podmienkach:
čl. IX 5b:
Dlžník v prípade Úverov poskytovaných podľa Zákona o spotrebiteľských úveroch má okrem iných práv podľa týchto Obchodných podmienok právo aj na:
bezplatné vyhotovenie návrhu úverovej zmluvy v prípade, ak jeho žiadosť o úver nebola bankou zamietnutá...
Tak chod do banky, tuto vetu mu ukaz a ked bude tvrdit, tak povedz, ze budes kontaktovat centralu VUB a Narodnu banku Slovenska.
Zmluva sa číta PRED podpisom, nikdy nie po!
Hypotéka nie je lízing na 4 roky...
Hypotéka nie je lízing na 4 roky...
-
martin9812
Novice
Pisal som tam uz vcera a zaroven som chcel aj nejake upravy v zmluve.
A verte tomu - zrazu po upraveni mi zmluvu poslu na mail.
Cudne praktiky
A verte tomu - zrazu po upraveni mi zmluvu poslu na mail.
Cudne praktiky
-
javatar
Hardcore addict
Preco cudne praktiky? Proste to skusaju (nie moc moralne ale pre nich velmi vyhodne). Neveril by si kolko ludi sa da odbit s tym, ze proste takto to je a hotovo. Teraz proste vedia, ze pokial ti to neposkytnu tak si mozes povedat, ze pojdes do inej banky cisto z trucu (co je hlupe ale aj taki ludia su).
Asetrivita a vytvalost ta dokazu dostat dost daleko.
Asetrivita a vytvalost ta dokazu dostat dost daleko.
Mas uz vybratu nehnutelnost alebo ju este hladas? Podla mna ti chcu vydat tzv. hypotekarny certifikat, ktory hovori o tvojej bonite a vyske uveru, ktory ti chcu poskytnu a do 3 mesiacov si mas najst nehnutelnost, ktoru zalozis, inak certifikat prepadne.martin9812 napísal:Ze zmluvu mi daju, az ked ju na pobocke podpisem, ze mi ju nemozu dat na doma. Zevraj ked ju podpisem a uver nebudem cerpat, nic to neovplyvni a akoby mi prepadne. Je toto normalny postup ? Je to pravda, ze to same "prepadne"? Moze to ovplyvnit hypoteku v inej banke?
To ale aj znamena, ze uz ked si najdes nehnutelnost a mas hypotekarny certifikat, tak mozes na banku zatlacit a ziadat lepsie podmienky...teda v pripade, ze myslis dopredu a jednas aj s dalsimi bankami.Nevýhodou hypotekárneho certifikátu je, že banka nemusí garantovať schválenie hypotéky za všetkých podmienok, ktoré sú uvedené na certifikáte, konštatuje hypotekárna brokerka Miriam Bolješiková zo Smart Brokers. To znamená, že ak sú teraz úrokové sadzby na úrovnik 2,5 percenta a o tri mesiace budú vyššie, banka vám môže schváliť hypotéku s vyššou úrokovou sadzbou.
Čítajte viac: http://poradna.sme.sk/c/7215620/pozrite ... z4SfA3GVdq
-
Fabo
Hardcore addict
Zdar, ma niekto skusenosti u VUB so zaratanim diet do prijmu? Vraj sa to u nich da, tvrdi poradca... Do akej doby to ide? Koncom minuleho roka som bol na dlhych sluzobkach, tak by som chcel vyuzit takto umelo zvysit prijem, ale zaroven neviem kedy sa mi podari kupit byt, tak by som chcel natiahnut dobu platnosti hypotekarneho certifikatu co najviac.
Problem je hlavne v tom, ze mam na seba nejaku tu pozicku, kreditku, ktoru pred splacanim hypo viem zrusit, ale nechcem to rusit uz pred prvou ziadostou keby sa mi nahodou zmenila situacia. Diety sice realne neviem pouzit na splacanie (minimalne nie cele), ale vykryju mi akurat to co potrebujem medzi stavom cisteho prijmu bez pozicky a cisteho prijmu este s pozickou.
Problem je hlavne v tom, ze mam na seba nejaku tu pozicku, kreditku, ktoru pred splacanim hypo viem zrusit, ale nechcem to rusit uz pred prvou ziadostou keby sa mi nahodou zmenila situacia. Diety sice realne neviem pouzit na splacanie (minimalne nie cele), ale vykryju mi akurat to co potrebujem medzi stavom cisteho prijmu bez pozicky a cisteho prijmu este s pozickou.
To mi pride ako hlupost, aby tam zapocitavali diety. Ale ak niekto o tom vie, tak nech napise k tomu viac.
-
Fabo
Hardcore addict
tiez mi to je divne, no ale ved co by som nevyuzil.
neviem ako to funguje vo VUB, ale v inych bankach zvyknu brat do uvahy nejaku pomernu cast dokladovanych diet, cca-asi polovicu.
-
Fabo
Hardcore addict
tak som zistil, ze 6 mesiacov spatne to pocitaju.