Kupujete slovenske vyrobky?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kupujete slovenske vyrobky?

Príspevok od používateľa gogo956 »

Neviem o tom ze by sa tym porusoval nejaky zakon pokial su ingred uvedene na obale. Nevidim v tom ziaden problem kazdy mame slobodu rozhodovania pri nakupe. Kto chce nech nakupuje v At, ale nechce sa mi verit ze nikde na svk sa neda kupit nejaky smotanovy nanuk.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ocividne ti unika pointa
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

to iste mas cz vs de/au..
na stream.cz v relacii "A dost" (nieco ako dtest) robili komplet porovnania, myslim, ze o tom natocili dokonca az tri casti, ak nie uz viac casti, tiez tam bolo nedavno aj nieco s mäsom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

nadnarodne firmy vyrabaju tovar castokrat doslova pre cely svet. Je absurdne pozadovat aby zlozenie ich vyrobkov bolo vsade presne rovnake. Proste sa vyraba tovar pre rozvojovy svet a pre svet vyspely- je to jednoducha matematika. A snad si nikto naivne nemyslel ze patrime do toho druheho-to sa stane najskor o dobrych 50rokov,tym samozrejme nie je povedane ze ten vyspely svet aj dobehneme, to celkom urcite nie.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

gogo tak toto je este sprostejsi argument ako ten, ze tie horsie vyrobky vlastne preferujeme. nevidim jediny dovod aby sme mali horsie potraviny za rovnaku alebo vyssiu cenu koli tomu, ze nie sme ekonomicky az tak silny.
ale inac je pravda, ze si za to mozeme z velkej casti sami. malokto riesi kvalitne potraviny, lokalne druzstva ledva prezivaju, ale ludia si aj tak kupia o 10 centov lacnejsie hnusne krabicove mlieko ako podporit lokalneho vyrobcu.
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

tak ono je to aj pohodlnosti, priklad: ides domov z prace po 8/12-ke a mas sa trepat po roztrusenych agrofarmach/pekarnach/etc. ked mas po ceste jeden market kde kupis vsetko naraz hoc aj menej kvalitne. mne sa tiez nechce vzdy behat po praci "kade-tade" takze u ostatnych to bude rovnake.

keby sa nejak dohodli a vedeli svoje produkty viac centralizovat na jedno miesto urcite by sa zaujem zvysil.
gogo956
Redeemer
Redeemer

M142

na Svk vecsina ludi kupuje tie najlacnejsie, ci lacnejsie potraviny. Tie maju samozrejme iba nizku kvalitu. Z tohto dovodu sa kvalitativne posuva cela ponuka potravin smerom dolu. Preto vyrobca nema potrebu ponukat spickove produkty alebo ked uz, tak ich predava relativne draho /pretoze hlany prijem ma prave z tych nekvalitnych lacnych/. Krajine kde je vysoka zivotna uroven, si moze dovolit vecsina ludi kvalitne vyrobky. Preto vyrobcovia nekvalitne produkty ani nemozu dat na trh, pretoze by ihned boli zniceni konkurenciou a tovar by bol nepredajny. Staci takto?
baldorex
Addict
Addict

Gogo ale veď ty hovoríš zase o úplne niečom inom...

Sk - kupujeme lacnejšie potraviny s nižšou kvalitou

V krajine s vyššou životnosťou úrovňou si môžu dovoliť kvalitnejšie a drahšie potraviny.

Ale my tu celý čas hovoríme o situácii, kde výrobok MÁ ROVNAKÚ CENU, ALE ROZDIELNU KVALITU - čiže nie že Slovák kúpi lacnejšie a nekvalitnejšie a rakúšan drahšie - obaja kupujú identický výrobok za rovnakú cenu v nerovnakej kvalite.
gogo956
Redeemer
Redeemer

baldorex

vsak to vysvetlujem: v Rakusku je kvalitativna uroven vysoka, preto vsetci vyrobcovia sa jej musia drzat aby predali. Na svk je to presne opacne.
baldorex
Addict
Addict

Rovnaká cena, rovnaká cena, rovnaká cena.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo nejak si mimo :D

To co pises je tiez pravda ale ako uz bolo napisane rec je o rovnakej cene.
gogo956
Redeemer
Redeemer

neberies do uvahy sumár celej ponuky: u nas sa predavaju tovary ktore maju velmi nizku cenu a samozrejme aj kvalitu. Ale vecsine ludi to staci a vytvaraju dopyt. Vyrobca ma gro predaja na lacnych nekvalitnych tovaroch. Nie je tlaceny do toho aby ponukal kvalitne vyrobky, co na tom nerozumies? Takze do tvojho magnumu ti da miesto smotany rastlinny tuk, pretoze ho za prve ludia co kupuju magnum nezivia a za druhe je mala konkurenciainych predajcov podobneho vyrobku ktory by bol kvalitny tj so smotanou. Opakujem ako pre hotentotov: ide o sumar ponuky vsetkych tovar v tomto ptripade potravin, zajvne je to uz trochu zlozite.
wladas
Redeemer
Redeemer

Ale to je ze magnum chutnejsi v Rakusku nez u nas a za rovnaku cenu je do neba volajuca hovadina.
gogo956
Redeemer
Redeemer

co je to za argument? to nie je argument, to je len emocionalny výkrik do tmy.. skus sa pozerat na trh ako celok a nie iba na par poloziek. Trh nie je o nejakej spravodlivosti, je iba o ponuke a dopyte./skus sa pozriet co si kupuju na Svk robotnici,ludia z mensich miest kde slaba kupna sila a pod.Oni si kupuju len to najlacnejsie a tym podporuju predaj nekvalitnych potravin.to ze ty kupujes znackovek potraviny v Bille u nas ci v At a pritom stoja rovnako s tym nic nema ostatni ludia toto tiz nekupuju!!!!/
baldorex
Addict
Addict

Ale tu nejde o bezvýznamný magnum a colu, to je iba príklad, ide o princíp.

Predstav si že vyrobím drahšiu a lacnejšiu klobásu. Drahšia bude kvalitnejšia a lacnejšia bude menej kvalitná. Budeš mať na výber akú si kúpiš. Toto je v poriadku a to sú tvoje príklady.

Ale predstav si, že vyrobím klobásu, kvalitnejšiu a menej kvalitnú do ktorej dám menej mäsa. Tvojej susede predám tú kvalitnejšiu, tebe tú horšiu, za rovnakú cenu.
Suseda ťa pozve na návštevu a tam ochutnáš jej klobásu...och pani suseda, tá klobása je oveľa chutnejšia ako tá moja, kde ste ju kúpili a za koľko?

Za rovnakú cenu ako ja? Hm, no som šťastný že mi baldorex predal horšiu klobásu za rovnakú cenu....
gogo956
Redeemer
Redeemer

ty ako vyrobca mozes vyrabat klobasu taku aj hentaku, je to na tebe, len musis oznacit co to obsahuje a kolko to ma masa. Ako vyrobca mas paletu vyrobkov ktore ponukas. 10 druhov klobas. Drviva vecsina klobas na Svk je malo kvalitna a napriek tomu sa predavaju. Tak preco prosim ta, by si mal zacat predavat kvalitnu a cenovu dostupnu klobasu, keby si si tym "kanibalizoval"predaj svojich ostatnych nekvalitnych klobas? KAZDY VYROBCA POTRAVIN MA V PORTFOLIU PRODUKTOV VYROBKY MENEJ KVALITNE A TAM MA GRO- DRVIVU VECSINU PREDAJA- NEMA ZIADEN DOVOD PRECO BY MAL PREDAVAT KVALITU! RADSEJ TO ROZDELI DO LACNEJSICH LEBO MU TO HODI VIACEJ!NEMA ZIADEN DOVOD PRECO BY MAL PREDAVAT KVALITU! ak ta to stve z hladiska nejakej moralky, tak o nej trh nie je. :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

baldorex - a teraz si zober, ze ja vyrabam este menej kvalitnu klobasu ako ty, ale je lacnejsia.

a ty si teraz povies - keby si gogovej susede chcel predat menej kvalitnu klobasu, tak sa ti vyserie na hlavu. Tak jej predas kvalitnu so ziskom 5 centov. Ale u goga doma byva aj jeho mama ktora kupuje moje lacne klobasy. Teraz sa gogo rozhodne, ja chcem nieco lepsie ako hento. Mozes mu predat svoju viacej kvalitnu klobasu so ziskom 5 centov, alebo svoju menej kvalitnu, ktora je ale stale lepsia ako moja, so ziskom 20.

no co z toho si vyberies?
gogo956
Redeemer
Redeemer

konecne niekto pochopil ale mozno iba neviem vysvetlovat.
wladas
Redeemer
Redeemer

Lenze ja nemam na vyber lepsi a horsi magnum alebo Coca-Colu.
Pravdu mate ale jeden o voze a druhy o koze.
Napísať odpoveď