TP-LINK TL-WR1043ND
TP-LINK TL-WR1043ND
Ahojte, potreboval by som poradiť. Mám predmetný router a mám s ním nasledujúce problémy - nefungujú mi korektne niektoré androidové aplikácie (viber - nefunguje vôbec, mám skontrolovať sieť, resp. som offline, appka pre ovládanie TV (zlá sieť), a ešte niektoré iné..) Taktiež mi nechce fungovať smart TV - TV sa síce pripojí k sieti ale nevie nič načítať.
Na domácej sieti mám switch, na ňom dva routre, na druhom tento problém nemám. Skúšal som už všeličo ale neviem s tým pohnúť.. Za každú radu dík.
Na domácej sieti mám switch, na ňom dva routre, na druhom tento problém nemám. Skúšal som už všeličo ale neviem s tým pohnúť.. Za každú radu dík.
Re: TP-LINK TL-WR1043ND
Pokial neboli robene ziadne zmeny je mozne ze bude treba zmenit IP adresu brany ak su aucasne zapnute obidva routre moze byt konflikt medzi branami a tak je potrebne zmenit tuto IP. To je podla mna problem ak nie treba ho resetnut na vyrobne nastavenia a nakonfigurovat nanovo. Tu je odkaz na stranku TP LINK http://cz.tp-link.com/download/TL-WR1043ND.html treba google
Odoslané z SM-J510FN pomocou Tapatalku
Skúšal som, nahrával som nový FW, zmenil IP... Nepomohlo a samozrejme, že som googlil..
Switch je nakonfigurovany spravne?
Je potrebne zacat riesit od zaciatku teda v tomto pripade od switch-u.
Ktory router je hlavny? Aky tam je nastaveny subnet a ako je nastavene DHCP? Su vsetky routre v jednom subnete a bezi DHCP iba na jednom z nich?
Ak ano, tak na tomto skus nastavit DNS servre bud od providera alebo google (8.8.8.
.
Zatial mi nic nenapada, ale ak mas cas, tak rozpis IP konfiguraciu vsetkych routrov v sieti. Predpokladam, ze switch mas nekonfigurovatelny, tam by nemal byt problem.
Ak ano, tak na tomto skus nastavit DNS servre bud od providera alebo google (8.8.8.
Zatial mi nic nenapada, ale ak mas cas, tak rozpis IP konfiguraciu vsetkych routrov v sieti. Predpokladam, ze switch mas nekonfigurovatelny, tam by nemal byt problem.
Takto, obe routre sú priamo na switch a obe sú zapnuté na DHCP. V tom by som ale problém nevidel (možno sa mýlim). Kým som svoj starý router (asus) nenahradil týmto, všetko fungovalo a taktiež rodičia majú len jeden router (tiež TP-LINK, presný model síce neviem) ale problém rovnaký - teda minimálne viber nechce fungovať.
P.S. - áno, switch je nekonfigurovateľný.
P.S. - áno, switch je nekonfigurovateľný.
No moze to byt problem. Ake rozsahy pre pridelovanie adries z DHCP tam mas nastavene? Neprekryva sa to?
Nefunguje iba viber alebo celkovo internet? Ak nejde smart TV tak predpokladam problem v rozdielnych subnetoch. Preto skontroluj IP konfiguraciu kazdeho jedneho routra a ak sa da, aj tak telky (aku IP dostane, ak vobec).
Nefunguje iba viber alebo celkovo internet? Ak nejde smart TV tak predpokladam problem v rozdielnych subnetoch. Preto skontroluj IP konfiguraciu kazdeho jedneho routra a ak sa da, aj tak telky (aku IP dostane, ak vobec).
Aj to bol ten problém, vychádzal som z toho, že keď mi to fungovalo na starom bez zmeny malo by aj na novom len som si neuvedomil, že na starom bolo nastavené prideľovanie DHCP v inom rozsahu ako na novom. Len mi nejde do hlavy prečo to potom nefunguje u rodičov, jedine, že vo vchode majú nejaký spoločný router..
Každopádne, dík
Každopádne, dík
Ak mas siete takto prepojene, tak najistejsie je mat DHCP server iba na jednom routri. Ja to mam tak, ze routre maju IP 192.168.0.1-3, DHCP na prvom je pre rozsah 192.168.0.100-199, a PCckam som dal pevne IP od 200 vyssie. Telefony a notebooky potom dostavaju IP z DHCP bez ohladu na to ku ktoremu routru sa pripoja. A vsetky maju ako gateway nastaveny hlavny router na adrese 192.168.0.1
Tak problém je späť, všetko je opat po starom, teda nefunguje.. už som aj odpojil druhý router a stále nič..
Stale plati, ze kym nenapises presnu IP konfiguraciu zariadeni, tak ti neviem(e) viac pomoct 
Mal som tiez problemy s tymto routrom a mne pomohol alternativny firmware DD-WRT, vyskusaj.
Aktuálne switch, z neho do spominaneho routra (dynamic ip,aktivne dhcp) z neho potom už len kablom tv a satelit a cez wifi ostatné zariadenia (notebooky, fony, druha telka a ešte repro - ktore maju ešte vlastnú wifi siet)
DNS v nom mas nastavene? Ake IPcky dostavaju zariadenia? Ide im ping na router alebo na google DNS?
Ano, dhcp je aktivne, ping ok. Ip v rozsahu 192.168.0.100 - 199. Na všetkých funguje aspoň niečo (napr na tv ide youtube ale nič viac, ani zdielanie s mobilom nefunguje - chyba siete tak ako na viberi)
Napr. Ani tapatalk mi nechce fungovat..
Napr. Ani tapatalk mi nechce fungovat..
Skus pozriet logy na routri: System tools > System log. Nie je tam nieco zaujimave?
Log vyzera v pohode, ale co za IPcky su tie uplne dole na screene? Je to z WAN siete od providera?
Skus este pozriet v security casti ci nemas nejake blokovane IPcky. Mne sa stalo, ze ked som zapol na routri ochranu pred DDoS, tak mi zablokoval vlastny PC
Skus este pozriet v security casti ci nemas nejake blokovane IPcky. Mne sa stalo, ze ked som zapol na routri ochranu pred DDoS, tak mi zablokoval vlastny PC
Pozeral som, nemám nič blokované.
V poslednom čase mi navyše ešte dosť často hádže chybu - viď obr.
V poslednom čase mi navyše ešte dosť často hádže chybu - viď obr.