Bolest zápästia
Bolest zápästia
Dobry deň ahojte mam taky problem koli praci travim viac casu za PC a rad si aj zahram cize somza pc dost dlho v poslednej dobe ma velmi bolia zápästia ako mam orete ruky na stpliku skusal som uz viacero podložiek a stale to trva skusam aj kremi rozne a nic nestretol sa s tym niekto velmi by som potreboval radu velmi pekne dakujem
Re: Bolest zápästia
Vygoogli si syndrom karpalneho tunela. Sedia tie popisovane priznaky na tvoje tazkosti?
Jop, to vyzerá na syndróm karpálneho tunela. Na tvojom mieste by som s tým išiel k doktorovi, aby sa ti to nezhoršilo a nemal si s tým dlhodobé problémy.
S tym mu lekar nema ako pomoct. Je to akoby fajciar s astmou isiel za lekarom s tym, ze chce fajcit dalej, ale nech mu pomoze zmiernit tu astmu a zlepsit dychanie.
Ked je to uz chronicke, tak sa to da riesit chirurgicky, ale prognoza nie je dobra. Poskodene nervy lekari nevedia opravovat.
Ako pri inych civilizacnych ochoreniach, treba "zmenit zivotny styl". Mne pomohlo, ked som si sedenie za PC usporiadal inak. Vymenil stolicku aj stolik. Teraz ked drzim mysku, tak mam predlaktie na stoliku a zapastie mam v priamke s predlaktim. Predtym som mal zapastie ohnute rovno o roh stolika v takom 80 stupnovom uhle a kozu na zapasti som mal uz zhrubnutu ako maju kulturisti na hankach. Netreba sediet pri pc nonstop od zobudenia do noci. A tiez predavaju aj take podlozky, ktore maju gelove vankusiky, pripadne aj samostatne gelove vankusiky.
Ked je to uz chronicke, tak sa to da riesit chirurgicky, ale prognoza nie je dobra. Poskodene nervy lekari nevedia opravovat.
Ako pri inych civilizacnych ochoreniach, treba "zmenit zivotny styl". Mne pomohlo, ked som si sedenie za PC usporiadal inak. Vymenil stolicku aj stolik. Teraz ked drzim mysku, tak mam predlaktie na stoliku a zapastie mam v priamke s predlaktim. Predtym som mal zapastie ohnute rovno o roh stolika v takom 80 stupnovom uhle a kozu na zapasti som mal uz zhrubnutu ako maju kulturisti na hankach. Netreba sediet pri pc nonstop od zobudenia do noci. A tiez predavaju aj take podlozky, ktore maju gelove vankusiky, pripadne aj samostatne gelove vankusiky.
nad tym som uz rozmyslal ale mama ide na operaciu karpalneho tunelu a vysvetlila mi to a mna to boli len na pc ked opieram rzapestia o stolik to bude nieco ine
- Prílohy
-
- 6640939.jpg (8.99 KiB) 2328 zobrazení
Si mlady a nemas to zatial chronicke, preto ta to prestava boliet, ked si davas od PC pauzu.
Niekolko tipov:
- Ergonomická gelová podložka pod myš k PC - od 40 centov
- Gélová predložka pred klávesnicu - od 5€
- Gamepad - aspon pre niektore hry - asi od 5€
- PC kreslo s nastavitelnymi opierkami pre ruky
Pred klavesnicou mam len plastovu predlozku, k mysi mam gelovu, aspon tuto urcite odporucam, budes potom posuvat mys len prstami takze ak mas nejaku tazku hernu mys, tak tiez bude vhodnejsia lahsia.
K hram, urcite aspon vyskusaj gamepad, prip. zvaz pouzivanie gamepadu pre pohyb a mysi pre strelbu, na gamepade si mozes nastavit napr. skok, skrcenie a ine funkcie, spolu s DPADom 7 akcii na lavu ruku a pohyb lavym analogom, mys na mierenie a strelbu, prepinanie zbrani a pod., bezna mys ma 5 tlacidiel + koliesko. Viem ze je to neobvykle, no lava ruka sa pri pouzivani WASD dostava do neprirodzenych poloh, pri gamepade ju mozes mat celkom volne a pravu tiez, vdaka gelovej podlozke.
- Ergonomická gelová podložka pod myš k PC - od 40 centov
- Gélová predložka pred klávesnicu - od 5€
- Gamepad - aspon pre niektore hry - asi od 5€
- PC kreslo s nastavitelnymi opierkami pre ruky
Pred klavesnicou mam len plastovu predlozku, k mysi mam gelovu, aspon tuto urcite odporucam, budes potom posuvat mys len prstami takze ak mas nejaku tazku hernu mys, tak tiez bude vhodnejsia lahsia.
K hram, urcite aspon vyskusaj gamepad, prip. zvaz pouzivanie gamepadu pre pohyb a mysi pre strelbu, na gamepade si mozes nastavit napr. skok, skrcenie a ine funkcie, spolu s DPADom 7 akcii na lavu ruku a pohyb lavym analogom, mys na mierenie a strelbu, prepinanie zbrani a pod., bezna mys ma 5 tlacidiel + koliesko. Viem ze je to neobvykle, no lava ruka sa pri pouzivani WASD dostava do neprirodzenych poloh, pri gamepade ju mozes mat celkom volne a pravu tiez, vdaka gelovej podlozke.
Ešte by som doplnil že aj taká vertikálna myš by mohla pomôcť.
najlepsie je mat aj laket polozeny na slote v rovine so zapästim tj. cela ruka je opreta o stol, vtedy mas viac uvolnene svalstvo ruky a na to su najlepsie stoly kde sedis v takom L-ku
edit:// este pre inspiraciu par stolov pre pravakov
edit:// este pre inspiraciu par stolov pre pravakov
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Absolutny zaklad je dobre sedenie a cim vacsia plocha ruky polozenej na stole, ako pise patro16. Ja pracujem uz roky na PC, po veceroch si zvyknem zahrat a tak dalej. Cize naozaj ta ruka je namahana dost, ale nemam ziadne problemy (klop-klop). No vzdy dbam na to, aby moja ruka bola polozena na stole takmer od lakta.
Ja som mal tiež nábeh na spomínaný syndróm. Riešil som to rôznymi gélmi, masírovaním, bandážou na zápästie. Našťastie to ustúpilo a neprešlo do chronickej fázy. To boli cca 2 roky späť, tuším som to riešil aj tu na hojku. Odvtedy sa mi to raz akoby vrátilo na pár dní, ale prešlo to takisto. Ja okrem PC aj často cvičím + fyzicky pracujem, čiže to zápästie fakt dostáva zabrať. Na druhú stranu, sa aj posilňuje, už som si všimol, ako mi zhrublo napr. (to je aj vekom), takže zatiaľ mám pokoj.
Vyskúšaj aj častejšie prestávky od PC a trocha popreťahovať, uvolniť zápästia, pokrúžiť/porotovať. A ako bolo spomenuté, to položenie lakťa je tiež dôležité, najhoršia je také to zalomené zápästie.
Vyskúšaj aj častejšie prestávky od PC a trocha popreťahovať, uvolniť zápästia, pokrúžiť/porotovať. A ako bolo spomenuté, to položenie lakťa je tiež dôležité, najhoršia je také to zalomené zápästie.
dakujem za pomoc a gelove podlozky a opierky ruk som uz pozeral ale neviem si vybrat je toho vela mate nejake ktore by ste mi odporucali ?? aby som kupoval na istotu
vykasli sa na gelove podlozky, opierky ruk a podobne blbosti, to ti z dlhodobeho hladiska nepomoze, treba mat poriadny stol, stolicku a celu ruku od lakta po zapästie opretu o stol to je zaklad.
aky mas teraz stol a stolicku? ak mas tie "klasicke" pc stoly s vysuvnou klavesnicou a mysou vedla klavesnice tak sa toho stola zbav lebo tam zapästie trpi najviac.
aky mas teraz stol a stolicku? ak mas tie "klasicke" pc stoly s vysuvnou klavesnicou a mysou vedla klavesnice tak sa toho stola zbav lebo tam zapästie trpi najviac.
stol mam asi klasicky ale s vysuvnou klavesnicou ale to nepouzivam stol mam velky mys a klavesnicu mam na stole a kreslo dxracer
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
najdi si cvicenia na to, pripadne v nejakom fitku by ti trener mohol ukazat ako na to.
a používa tu niekto overenú podložku ?hlavne na zápästie? konkrétny tip?
pouzivam podlozku na mys s takou penou na zapastie a je to dobra vec
V prvom rade treba mat spravne nastavene sedenie. Daj si stolicku tak vysoko aby si mal laket vodorovne so stolom, nie pod a nie nad.
Gelovou podlozkou pod zapastim len kompenzujes zle sedenie ale dlhodoby problem to neriesi. Takisto si daj monitor do spravnej vysky aby ta nebolel krk.
Gelovou podlozkou pod zapastim len kompenzujes zle sedenie ale dlhodoby problem to neriesi. Takisto si daj monitor do spravnej vysky aby ta nebolel krk.
sedenie som už pozeral ale kým sú obchody zaverte tak stolicku nekupujem musim si ju osobne vyskusat lebo potrebujem s taku co ma set vysie ako mam teraz a nejaka rada na overeny kameny obchod najlepsie vychod slovenska kde maju najväčší vyber stoliciek ? dakujem
Asi polka fóra ma Lara VIP a prevažuje spokojnosť okrem 1 pokazeného kusu