Adopcie detí rovnakopohlavnými pármi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za to, aby rovnakopohlavné páry mali právo adoptovať si deti?

Áno
29
48%
Nie
25
41%
Neviem
7
11%

Celkom hlasov: 61

tomas147
Star
Star

Re: Adopcie detí rovnakopohlavnými pármi

Príspevok od používateľa tomas147 »

P4ra: mozes aj odovodnit svoj postoj k adopciam?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Samozrejme. Z mojho pohladu je to absolutne proti prirode. Nie nadarmo nam urcila, ze na splodenie dietata je potrebny muz a jeho spermie, a zena, ktorej vajicka tie spermie oplodnia, vysledkom coho je dieta. Pocas dospievania to dieta ma v istych veciach vzor otca, a v istych veciach vzor matky. V normalnej spolocnosti sa preto vzdy referuje na zenu, ako na matku, a na muza, ako na otca. Je to prirodzeny vyvoj. To by som napisal len v skratke. Nebudem zachadzat do toho, ako mozu zobrat deti z detskeho domova, atd., lebo to nebola otazka.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no ved praveze to bola otazka - adopcia homosexualnymi parmi
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

ajaj za toto ta guess.whoo, aacid a spol ukamenuje :lol:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

praveze vobec..p4ra ma pravdu. priroda to zariadila tak, ze plodit deti by mali muz a zena. o vychove vsak priroda nic nepise :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Vychova je vec, na ktoru sa samozrejme treba pozerat tiez. Nebudem na silu hrat necitlive hovado a hovorit, ze decka by mali aj tak ostat v decaku, lebo nepatria dvom homosexualom alebo lezbam len na zaklade toho, co som napisal vyssie. Je mi jasne, ze mnohe taketo pary maju dobre zazemie (hlavne z financneho hladiska), ze si mozu dovolit adoptovat dieta a dat mu zivot, ktory mu detsky domov nikdy neda. Ale je tu ten fakt, ze ak si ho zoberu od mala, to dieta nebude vediet, kto v skutocnosti je otec, a v kto v skutocnosti je mama. Lebo su tam vzdy len dvaja muzi a dve zeny. A uz som to tu raz pisal a donekonecna s tym bojujem aj s ludmi, ked diskutujeme - tie deti zacnu chodit do skolky, do skoly. Budu rodicovske zdruzenia, spolocne akcie s rodicmi, stuzkova a tak dalej. Deti su uprimne. A ta uprimnost je niekedy kruta. Vypocuju si veci typu, kto je dnes vecer maminka, kto komu naklada a podobne zalezitosti. Nehovorim, ze od kazdeho, ale stane sa to. Preco by toto dieta malo trpiet len preto, lebo rodicia silou mocou chcu dieta mat, ale priroda je jednoducho proti tomu? Dalsi problem je, ze uz ked sa ide na tu temu, ze adoptuje sa dieta. Tak v detskych domovoch je kopa ciganskych deti, a dam krk na to, ze 90% ci uz homosexualnych parov, ale aj tych heterosexualnych si ciganske dieta nezoberu. Skutocne je to take velke cislo deti, ktore by si teda nakoniec ti homosexuali mohli adoptovat? Je to komplikovana tema.

Ale ja OSOBNE som proti tomu aj napriek tomu, co pisem vyssie, aby si mohli adoptovat homosexualne pary deti. A toto sa u mna nikdy nezmeni. Som veriaci (keby sa niekto pytal), ale nema to nic spolocne s vierou. Je to cisto osobne presvedcenie a citim to tak.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

celkovo sa dnes prihliada moc na vychovu. v minulosti to bolo ako? muz od rana do vecera pracoval na statku, zena rovnako, dieta bud bolo s matkou prilepene na cecku alebo ked uz mohlo, tak sa staralo same o seba ci o surodencov.
ziadne rodinne kino ci rybacka s tatkom... a tie deti v pohode zili.

dnes sa tu budeme tvarit ze pokial sa dietatu nevenuju rodicia kazdy den tak z neho vyrastie bohvie co. rovnako ma ide porazit ked sa niekto tvari ake je neprirodzene ze matka nie je na materskej aspon 5 rokov...
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

p4ra napísal: Budu rodicovske zdruzenia, spolocne akcie s rodicmi, stuzkova a tak dalej. Deti su uprimne. A ta uprimnost je niekedy kruta. Vypocuju si veci typu, kto je dnes vecer maminka, kto komu naklada a podobne zalezitosti.
Moji rodicia neziju spolu od mojich osmich rokov a tiez som si kvoli tomu v detstve musel svoje vytrpiet, pritom mam rodicov odlisneho pohlavia, co tym chcem povedat je ze deti si vzdy nieco najdu, ci to deti s rodicmi rovnakeho pohlavia budu mat ovela tazsie zhodnotit samozrejme neviem
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Bohuzial smutne, ale realne je to, ze dnes sa takmer kazde 2. manzelstvo (myslim, ze to bolo nieco cez 40%) skonci rozvodom (na Slovensku). Ale napriek tomu je to rozvod muza a zeny. A aj ked si viem predstavit, ze deti si aj za toto odskacu, nieco mi hovori, ze je to nepochybne lahsie a znesitelnejsie, ako to, ze mam dvoch otcov, ci dve mamy. Neviem to samozrejme odborne posudit. Je to len moj vnutorny pocit.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

s tym suhlasim, ale preco je tomu tak? je to zacarovany kruh a kym sa tu a mozno aj na celom svete nezmeni zazity stereotyp vacsiny ludi ohladom vychovy a zachovania rodiny muz+zena tak sa tieto posmesky zial diat budu.

na tvoje vnimanie nema vplyv viera, ale mnoho ludi je ovplyvnenych prave kvoli viere. preco si potom tito ukazkovi krestania neadoptuju aspon jedno dieta z decaku a nedaju mu sancu na lepsi zivot? namiesto toho budu tlacit do svojich deti predpotopne nazory a ovplyvnovat ich vnimanie moderneho sveta.
z celej skaly ludi, ktorych poznam viem len o jednom manzelstve, kde su obaja veriaci a v buducnosti by si chceli dieta adoptovat ale asi 90% zvysku je prave proti adopciam alebo co i len registrovanym partnerstvam.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

jackb, guess, nechápeme sa :) .

Je jasné, že z hľadiska materiálneho zabezpečenia sa bude mať dieťa lepšie ako adoptované. V prípade klasickej rodiny žena a muž v tom nevidím absolútne žiadny problém. Lenže tu ide o adopciu homosexuálnymi pármi a ja proste neverím tomu, že je spoločnosť na niečo takéto pripravená. A či vôbec niekedy bude. Tie decká budú šikanované, to je tutovka, len si spomeňme na časy základnej a strednej školy. Preto je na mieste úvaha, či by sa sami homosexuáli nemali zamyslieť nad sebou a neťahať do ich životov prakticky cudzie deti, ktoré s tým nič nemajú a mať nemusia. Takýto "experiment" totiž môže pokaziť život človeku viac, ako to, že vyrastáš s partou nejakých vagabundov z decáku.
aacid napísal:celkovo sa dnes prihliada moc na vychovu.
Ináč, to mi akosi nejde do hlavy, pretože nemám pocit, že by predošlé generácie boli nejaké hovädá neschopné sa postarať o deti, práve naopak. Čiže nechápem, kde sa zrodila tá myšlienka prehnanej starostlivosti, kedy? Docela paradox, že práve v dobe, keď je problém udržať pri živote fungujúcu rodinu.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

takze podla teba nech decko kludne fetuje, je na ulici, ziadne vyhliadky do buducnosti, ale hlavne ze ho nikto nebude sikanovat? Kde je zaruka ze dieta vychovavane heterosexualnym parom nebude sikanovane?

http://www.pacer.org/bullying/resources/stats.asp
The reasons for being bullied reported most often by students were looks (55%), body shape (37%), and race (16%) (Davis & Nixon, 2010)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

To nikto nespochybnoval, ze aj dieta, ktore vyrastie v heterosexualnom prostredi nebude sikanovane. On hovori o tom, ze je ovela vacsia pravdepodobnost, ze sa to stane v pripade, ze dieta je z homosexualneho prostredia. Citaj aj s porozumenim, ako zacnes reagovat.
DEVZYO1G
Addict
Addict

to su len jeho domienky ..

co som zbezne pozeral, tak moc vyskumu v tejto oblasti nieje, no tych par co je tvrdia presny opak toho co ty a bindo :)

s cim suhlasim je ze slovensko pravdepodobne nieje pripravene na takuto vec, no niekde sa zacat musi, inak to bude len dalsi zacarovany kruh
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Díky p4ra, presne tak som to myslel :) .
DEVZYO1G napísal:...
A to je v poriadku, že ty hneď urobíš z každého dieťaťa vyrastajúceho v decáku feťáka, trosku a neschopáka? Hmm?

My tu nehovoríme, že je to správne robiť tak alebo onak, iba polemizujeme nad tým, na základe vlastných skúseností, ako to asi bude. Nie sú do závery, iba domnienky a predpoklady.
DEVZYO1G
Addict
Addict

vagabundov z decaku si spomenul prvy ty ..

v poriadku to nie je, tak isto ako nie je v poriadku tvrdit ze to decko bude sikanovane
Tie decká budú šikanované, to je tutovka.
:roll:

http://usatoday30.usatoday.com/news/nat ... tudy_N.htm

Tu dokonca tvrdia ze aj deti z problemovych domacnosti (heterosexualnych) sa maju stale lepsie ako tie z decakov.
Celá štúdia : http://www.mit.edu/~jjdoyle/fostercare_aer.pdf

Nejake dalsie statistiky.
https://www.fosterclub.com/article/stat ... oster-care
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Ja napisem svoj osobny pocit a ty na mna vytiahnes americku statistiku :D. Bracho, neblbni prosim Ta :). Realne sa zamysli nad tym, ze ako si bude to dieta zit tuna a pak usud, ci je naozaj vhodny cas na nieco taketo. Ak ano, okey, je to tvoj nazor. Moj je iny. Tot vse :).
DEVZYO1G
Addict
Addict

k tomu ci je vhodny cas som sa uz vyjadril a v tom s tebou suhlasim, no ty si zakladas svoj nazor na predpokladoch ze to decko bude sikanovane, prezentujes to ako fakt (tutovka) ..
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

p4ra napísal:...ako to, ze mam dvoch otcov, ci dve mamy. Neviem to samozrejme odborne posudit. Je to len moj vnutorny pocit.
Prečo by sa mali nazývať členovia dvojice otec a matka ? Vôbec nemusia operovať s týmto modelom. Môžu sa považovať za vychovávateľov. V decáku tiež nie je 10 mám a 5 otcov. :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja si tiež nemyslím, že by šikanovanie mala byť automaticky tutovka v prípade, že by adoptované dieťa malo homosexuálnych rodičov/vychovávateľov.

Ak sú rodičia dostatočne starostliví, akékoľvek náznaky šikany by mali na tom dieťati spozorovať a pomôcť mu riešiť. Pamätám si, že jednému týpkovi z vedľajšej triedy spolužiak vymyslel prezývku "Muti", pretože mal rázštep na nose. Onedlho to už bola téma na rodičku a riaditeľka dala aj všetkým žiakom dosť výrazným spôsobom najavo, že ak sa ešte nejaký takýto podobný prípad šikany bude opakovať, dotyčný žiak zodpovedný za šikanu neskončí dobre. Odvtedy sa ho už nikto tak nazvať neodvážil. A myslím si, že takýmto spôsobom by sa mala aj šikana riešiť a búrať.

Je to jednoducho o tom, že to, že niektorí rodičia budú možno svojim deťom vtĺkať do hlavy, aké je takéto spolužitie bezbožné a choré, by nemalo ovplyvňovať rozhodnutie za/proti tomu, či dovoliť dieťaťu z detského domova mať (takmer) plnohodnotné detstvo alebo nie.
Napísať odpoveď