VPN/Remote Desktop

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Duressae
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

VPN/Remote Desktop

Príspevok od používateľa Duressae »

Zdravim,
chcel by som sa pripajat z domu do firemneho PC lebo často mam vela prace. Cez čo by ste to riešili vy ?

-Co vsetko potrebujem na VPN pripojenie a co potrebujem nastavit
alebo
-Remote desktop - nejak som sa snažil to nastavit ale ani tento spôsob nieje funkcny určite niečo robim zle. Ale neviem čo takže za každu radu a manual vam budem vdacny.

Prajem prijemny den.
brm
Darca
Darca

Re: VPN/Remote Desktop

Príspevok od používateľa brm »

To by aj mňa zaujímalo, tiež to potrebujem rozbehať medzi dvoma PC. Čo som predbežne zisťoval:

VPN - jedná sa len o prístup na sieť, v podstate tvoj domáci PC sa bude tváriť akoby si bol pripojený v pracovnej sieti. Ak máš na pracovnom PC všetky veci na sieťovom disku, budeš mať k ním prístup, ale na samotný disk v PC a k aplikáciám v PC nie. Do svojho domáceho PC si môžeš nainštalovať programy, ktoré vyžadujú prístup na pracovnú sieť.. dobre tomu chápem?
Remote Desktop - ako TeamViewer, budeš mať na obrazovke presne druhé PC.. je to rýchlejšie ako TV, ale potrebuješ verejnú IP adresu.
TeamViewer - nepotrebuješ verejnú IP adresu a je pomalšie ako Remote Desktop.

Dobre tomu chápem?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

VPN je VPN, tak trochu by som to oznacil k Hamachi, ktore ludia poznali z cias online hrania 10 rokov dozadu, kedz bez verejnej IP boli akoby v ramci LAN siete a mohli spolu hravat.

Mam pocit, ze Remote Desktop ma svoju vlastnu obrazovku, teda vlastnu plochu a to co robim ja momentalne na PC, tak to cez RD nevidis. Pri VNC to vidis, je to akesi zrkadlenie. Aspon co mam ja skusenosti s tymto. Ale je mozne, ze to ide nastavit a ze aj RD je zrkadlove na PC a aj na opacnom konci sveta cez internet a naopak, ze VNC sa da nastavit tak, ze ja na PC robim nezavisle od toho co ten na opacnom konci sveta. TeamViewer je plateny, pri free verziach to po urcitom case odpoji.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

remote desktop funguje tak ze sa prihlasujes do windowsov, teda pokial by si mal 3 ludi co idu kazdy remote desktopom na jeden pocitac, pokial sa kazdy prihlasi cez svoje konto, mozu vsetci traja pracovat. rovnako ak si bol v robote prihlaseny a mas tam otvorenych xy veci, tak ked sa prihlasis z domu cez RD pod rovnake konto tak tam tie veci budu stale otvorene.

vnc funguje tak ze tam kde je vnc server spusteny tam sa objavis po pripojeni. napriklad niekto tak vie precovat na pocitaci a sa vies na dialku pripojit cez vnc a uvidis presne to iste co on a mozete sa pretlacat s kurzorom. ale napriklad sa neviete prihlasit dvaja naraz, pokial teda nebezia 2 samostatne instancie vnc serveru.

pre potreby prace z domu (teda nebude sa nikdy prihlasovat viac ludi na jeden pc) to mas asi jedno, isiel by som do remote desktopu uz len preto lebo je to uz zabudovane vo windowsoch.

ale aj k vnc aj k rd potrebujes cez internet pristup k pc, bud cez verejnu ip, presmerovanie portov alebo vpn.

teamviewer ti to vyriesi v jednej aplikacii, nemusis nijak riesit ci mas z vonku pristup k pc alebo nie, proste sa pripojis.
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No konečne poriadne vysvetlenie.

takže ak budem nastavovat RD tak čo všetko potrebujem vediet k tomu ? naš IT-kar to nevie spravit lebo je mlady a neskuseny a v živote to nerobil. A ten starši zase nema čas.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

len na pocitaci povolis pristup cez RD. potom ale potrebujes sa nejak dostat z domu na ten tvoj pocitac. co ak nema verejnu ip adresu (najskor nema), tak bud presmerovat porty (asi jedine cez IT oddelenie) alebo VPN (tiez cez IT oddelenie asi).

fakt asi najjednoduchsie teamviewer pre teba.
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ten chlap čo nam spravuje Firewall je moj kamarat (Firewall nam spravuje ina firma) keby som jeho poprosil ? mohol by mi aj pridelit Verejnu IP ? či to blbost ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Len pamatajte na to, ze Teamviewer je vlastne konzola. Teda ak bude na PC pripojeny cez Teamviewer, tak hocikto v miestnosti bude na monitore vidiet, co robi.
//a co mu brani zapnut monitor? Jednoducho vo verejnom priestore s teamviewerom nemas istotu, ze ti niekto nesleduje monitor.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

na vypnutom monitore nie :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

verejnu ip adresu ti asi nenastavi, skus sa s nim porozpravat ake ma moznosti. mozno by ti vedel presmerovat port (3389) na tvoj pracovny pocitac a potom by si sa mal vediet pripojit aj cez remote desktop.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Inak TeamViewer je pre komercne pouzitie plateny, ak ho budes pouzivat niekolko hodin denne, tak ho mozu zablokovat, nepoznam presne limity, ale realne sa to deje.
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Dobre ja sa s nim porozpravam ale ak by nemal vela možnosti ako mozem pomoct tomu mladému Itckarovi aby to spravil co by mal zrobit aby nastavil alebo získal verejnú ip jeho predchodcovia to robili ale on chudák bez školenia ho hodili do mora a plávaj teória tam je ale prax nn
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vo za firma prijala ITckara bez takejto znalosti a je im vobec treba takeho cloveka? Nech si ITckar zisti od providera moznosti verejnych IP, presmerovanie portov je uz vecou ITckara a nastaveni routra.
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Chalan vie velmi vela toho spravit ale co sa týka sieti tak nema sa s kym poradiť. Pohovorom prešiel kvoli angličtine a preto ze vedel opraviť na mieste nefunkčný notebook Lenovo pred očami vedúceho IT oddelenia. Myslim ze ked chytí prax tak bude dobry. No k tej praxi mu velmi nema kto uľahčiť cestu.
heker
Redeemer
Redeemer

Prepac, ale nefunckcny notebook, ci uz z hladiska poskodeneho displeja, disku ci Windowsu nema toho nic spolocneho so spravou sieti. Ale budis, okej.
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

heker napísal:Prepac, ale nefunckcny notebook, ci uz z hladiska poskodeneho displeja, disku ci Windowsu nema toho nic spolocneho so spravou sieti. Ale budis, okej.
Do nedavna tu bol len jeden ITckar a ten sa do nicoho nepustal ak mal opravit nieco ako HW automaticky povedal ze je to zastarali PC a ze sa to neoplati riešit (PC mal max 2 roky). No dost o tom.

- ked porozpravam zo spravcom Firewallu tak dam vediet ako som pochodil.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

sorry, ale takeho it-ckara by som vyhodil na mieste. zakladnou a najdolezitejsou pomockou ITckara je google. toto su vsetko veci co sa daju jednoducho vygooglit (nastavenie sieti, routru, presmerovanie portov)... neviem ako sa nieco ovlada? zistim meno toho zariadenia a hodim ho do googlu. neviem ako sa nieco nastavi? napisem do googlu.

pokial ti ITckar povie ze nieco nevie, tak je to na 95% lenivost.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

ITckar by sa mal vzdy vzdelavat a skusat. To je vlastne na tej praci to top. Taky co povie, ze nevie veru nema co vo firme hladat :)
heker
Redeemer
Redeemer

Ty by si sa mal porozpravat so sefom a povedat mu, ze ITckara treba vyhodit, ze to mozes robit aj ty, nech ti da 400 eur naviac k platu a hotovo. U teba je aspon snaha problemy riesit, u ITckara zjavne nie.
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No dnes prišiel mlady IT-kar kumne a spojazdnil vzdialeny pristup čo som prekvapeny.
Takže problem solved.

Dakujem za všetky odpovede.
Napísať odpoveď