Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
baldorex
Addict
Addict

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa baldorex »

nath4n napísal:Presne výdaj a príjem je hlavný. Každý tréning keď ideš cvičiť si na začiatku daj 3 cviky na brucho. Z každého cviku daj 3 série (cviky) po cca 15 opakovaní, 15+15+15 a prestávka cca pol minúty a zase taký menší kruhový. Brucho dáš vtedy dole keď cvičíš s minimálnou prestávkou. Kukni si napríklad cviky aj pre ženy, príde to smiešne ale pomáhajú. Ľahsedy sú fajn ale s tým veľa nezhodíš.
keby si dal na začiatku tréningu aj 10 cvikov na brucho, z hľadiska chudnutia je to úplne zbytočné. Nič také ako lokálne chudnutie nefunguje.
Chudnutie ovplyvňuje strava a pomer príjmu a výdaju energie.

Cviky na brucho majú iný zmysel ako chudnutie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Cviky na brucho majú taký istý význam ako cviky na stehná alebo cviky na biceps. Rastie ti sval, ktorý sa vola laicky "brucho." Keď budeš tlstý a budeš mať na bruchu vrstvu "slaniny," tak sa ti len brucho po cvičení brucha len akoby zväčší - totižto narastie ti objem svalov.

Čiže, samozrejme brucho cvičiť môžeš, ale tým s ním nijako neschudneš. Tým len vytváraš brušní svalstvo. Zároveň však musíš zhadzovať tuk a to nejde lokálne, ale jedine celkovo. A práve oblasť brucha je taká, že odtiaľ ti to pôjde najpomalšie a posledné. Čiže treba trpezlivosť.
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mato236 »

no k tomu lokalnemu chudnutiu...su studie, ktore dokazuju, ze ciastocne lokalne chudnutie mozne je. Ide o to, ze pokial chceme docielit, aby nam pri kardiu najviac tuku spalovalo v oblasti brucha, je dobre ho precvicit, cim sa zvysi prekrvenie danej oblasti a tym padom dochadza k zvysenej lipolyze...Ci je tento efekt na tolko vyrazny, ze si ho naozaj vsimnes..to je uz otazka :)
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

mato236 napísal:no k tomu lokalnemu chudnutiu...su studie, ktore dokazuju, ze ciastocne lokalne chudnutie mozne je. Ide o to, ze pokial chceme docielit, aby nam pri kardiu najviac tuku spalovalo v oblasti brucha, je dobre ho precvicit, cim sa zvysi prekrvenie danej oblasti a tym padom dochadza k zvysenej lipolyze...Ci je tento efekt na tolko vyrazny, ze si ho naozaj vsimnes..to je uz otazka :)
môžeš tu štúdiu doložiť?
nath4n
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa nath4n »

Na Valentína som dostal Weider Premium Whey tak som zvedavý :D . Máte niekto skúsenosti? :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Mal som pár vzorier. Čokoláda chutila dobre. Rozpustnosť tiež dobrá. Okrem toho, no čo k tomu dodať. Proste protein a navyše moooc predražený. Za tú cenu mám 5 kg zo stillmassu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

cokolada aj mne chutila
nath4n
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa nath4n »

Zeby to bolo porovnatelne so StillMass? No dako sa mi to nechce verit :) . Mal som davnejsie ON Gold Whey a z toho som dost nabral :) .
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Veď v ňom nič výnimočné nie je. Porovnaj si to kľudne so stillmassom http://www.stillmass.eu/whey-80-instant-stevia/ alebo izolát http://www.stillmass.eu/whey-protein-is ... r-natural/. Alebo taký Mutant Whey 4,5kg za 49,90 https://www.bodyworld.sk/komplexny-a-vy ... 270-g-1170.

Nie je to žiadna novinka, že Weider má asi najdrahšie produkty. Samozrejme, že sú dobré, o tom nikto nepochybuje, ale predražené.
mato236
Medium Expert
Medium Expert

tomas147 napísal: môžeš tu štúdiu doložiť?
Nemám ju nikde odlozenu a vzhladom na to, ze nechudnem, ani sa mi ju nechce hladat :D :D Takze nie momentalne ti ju dolozit neviem :)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

mato236 napísal:
Nemám ju nikde odlozenu a vzhladom na to, ze nechudnem, ani sa mi ju nechce hladat :D :D Takze nie momentalne ti ju dolozit neviem :)
Lebo je to blbost.
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Nech sa paci v clanku sa uvadzaju konkretne studie ;)

http://www.bodybuilding.com/fun/can-you ... osits.html

Ale aby ste nepovedali, ze som lenivy, nech sa paci konkretne:
Stallknecht, B., Dela, F., & Helge, J. (2007). Are blood flow and lipolysis in subcutaneous adipose tissue influenced by contractions in adjacent muscles in humans? AJP: Endocrinology and Metabolism, 292(2), E394-E399.

Karpe, F., Dickmann, J., & Frayn, K. (2011). Fatty Acids, Obesity, and Insulin Resistance: Time for a Reevaluation. Diabetes, 60 (10), 2441-2449.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Tiez som o tom pocul, ze zahriatie danej partie zlepsuje lipolizu, ale ak si dobre pamatam vysledny rozdiel bol takmer zanedbatelny.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Regenerujete rychlo alebo pomaly? Ja som zvysil vahy a zrychlila sa mi regeneracia, co mi celkom nejde do hlavy :D cize uz v druhej polovici dna mozem cvicit znova tu partiu. Ma stym niekto skusenoti ? :)
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Kto ako regeneruje, to zalezi od vela faktorov. Geneticka vybava, zamestnanie, spanok, strava...

Co sa tyka toho, ze poobede mozes cvicit znova tu partiu. To ze nemas "svalovicu" neznamena ze ten sval je zle precviceny a mozes ho cvicit znova. Ak by si siel napr. drepy rano so 150kou a drepy poobede, je velmi vysoka pravdepodobnost ze by si 150 nedal, lebo telo by uz bolo vycerpane a hlavne nohy.
Ak vsak naozaj citis ze poobede mozes ist dany sval znova a prakticky ho rovnako kvalitne odtrenujes, tak asi tie treningy nie su prilis intenzivne
hughito
Redeemer
Redeemer

LukasqoO napísal:Regenerujete rychlo alebo pomaly? Ja som zvysil vahy a zrychlila sa mi regeneracia, co mi celkom nejde do hlavy :D cize uz v druhej polovici dna mozem cvicit znova tu partiu. Ma stym niekto skusenoti ? :)
Je to nezmysel. Veľké svalové partie regenerujú po tvrdom tréningu minimálne 48 hodín.

Takéto veci, že dvojfázové tréningy a pod., si môžu dovoliť len profesionáli, ktorí sú väčšinou aj geneticky vybavení + užívajú steroidy. Užívanie steroidov je práve o tomto, že veľmi zlepšuje regeneráciu, čiže je možné častejšie cvičiť a tým aj dosahovať lepšie výsledky. Bežný jedinec sa akurát tak pretrénuje.
tomas147
Star
Star

Nie je mi zname aby sa dvojfazove treningy tikali jednej a tej istej partie, podla mna je to hotove nestastie
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, je to nezmysel.
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

dobre diky chalani za rady :) skusim zvyzit intenzitu treningu

btw nemyslel som tu istu partiu, ale inu... zle som to napisal
tomas147
Star
Star

Este v takej pidobe ze rano napr. Biceps/triceps a vecer nohy by to slo kedze nezapajas rovnake svaly viac krat
Inac vie mi niekto vysvetlit ako to ze niekto kazdy den zozere celu tortu a nic nepriberie a druhy pri jednej tycinke nabera? Pls nestojim o povrchnu odpoved typu rychle spalovanie, dakujem:D
Napísať odpoveď