Adopcie detí rovnakopohlavnými pármi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za to, aby rovnakopohlavné páry mali právo adoptovať si deti?

Áno
29
48%
Nie
25
41%
Neviem
7
11%

Celkom hlasov: 61

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Adopcie detí rovnakopohlavnými pármi

Príspevok od používateľa guess.whoo »

presne ako pise DEVZYO1G - niekedy a niekde sa zacat musi lebo toto bude dalsia z mnohych veci kde budeme vyrazne zaostavat za modernym svetom a zostaneme zaseknuti v 80tych rokoch

treba sa pozriet aj na to, ake deti su vacsinou sikanovane - su to aspon z mojej skusenosti deti z nefunkcnych rodin kde davaju dietatu najavo (priamo alebo nepriamo), ze v zivote vela nedokaze. to sa odrazi na psychike a sebavedomi dietata a takehoto "jedinca" lahko v kolektive vycitia a uz sa to vezie. Zazil som kolektiv kde bol "vodcom" prave tlstejsi chalan alebo dievca, popripade socialne slabsi.
Takze aj sikana je do velkej miery sposobena prave vychovou a prostredim, ake mu doma vytvaraju rodicia
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

co bole zle na 80-tkach? ved boli super :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Andi_Cibula napísal:Prečo by sa mali nazývať členovia dvojice otec a matka ? Vôbec nemusia operovať s týmto modelom. Môžu sa považovať za vychovávateľov. V decáku tiež nie je 10 mám a 5 otcov. :D
Dvojica je jedna vec, rodicia su druha vec. Uz som to jasne pisal. Biologickymi rodicmi podla zakonov prirody su rodicia, ktori potomka splodili. A pokial viem, to momentalne dokazu len muz a zena, i.e. otec a matka. Ked sa chcu povazovat za vychovavatelov, tak potom nech idu robit vychovavatelov do takychto centier. Tam sa s detmi, ak po nich tuzia velmi budu stretavat dennodenne a nebudu ziadat o moznost ich adopcie, ako pravoplatnych rodicov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja beriem kazdeho nazor, je to jeho vec. co mi len nejde do hlavy, preco maju ludia ako ty p4ra potrebu rozhodovat za inych... co je teba do nich? to ci oni si chcu alebo nechcu adoptovat dieta by mala byt ich vec, preco by si o tom mal rozhodovat ty alebo ktokolvek iny?

je to o tom ze ty si chces adoptovat dieta a bojis sa ze ti ziadne nezostatne ked budu legalne homosexualne adopcie? ci sa bojis ze z chlapca co by vyrastal v takej rodine sa stane degenerovany homosexual a teba niekde znasilni raz v buducnosti? alebo co je vlastne problem? fakt ma to zaujima.
patro16
Light Professional
Light Professional

to iste sa da napisat o tebe aacid a na takuto otazku sa v takychto pripadoch odpoveda otazkou - preco im to chces ty povolit?...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

aacid, ja som si vedomy toho, ze nerozhodujem. Je to len moj nazor, ako pises. Ak by vsak prislo na referendum, tak by som jasne zahlasoval nie. Dovody som uz snad spomenul parkrat. Zatial o dietati nepremyslam s ohladom na to, ze som na to nenasiel vhodnu partnerku. Ale napriek tomu chcem verit, ze som zdravy aj ja, aj ona, ze adopcia v buducnosti nebude nutna. Ak by som vsak nedaj Boze musel pristupit na tuto metodu, tak si nemyslim, ze by tych deti nebolo dost. Tiez si nemyslim, ze by to dieta u homosexualov bolo uplne zdegenerovane, ale nemyslim si tiez, ze by bolo uplne v poriadku. Tiez som vysvetloval, ze preco si to myslim. A buze**** (takeho znasilnovaca inak nenazvem), ktory by sa ma snazil znasilnit, ako pises by som nakopal do tej teplej riti tak, ze by ho uz nenalozil ani jeden z jeho teplych kamaratov.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

patro - lebo je to diskriminacia na zaklade sexuality

keby si nemal v zivote nieco umoznene len preto, ze si zrejme heterosexual a homosexuali alebo bisexuali by to povolene mali pacilo by sa ti to?
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

podla mna bol velmi dolezity p4rov dodatok, ze je veriaci ... tu akakolvek diskusia straca vyznam.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

patro16 napísal:to iste sa da napisat o tebe aacid a na takuto otazku sa v takychto pripadoch odpoveda otazkou - preco im to chces ty povolit?...
ako som uz pisal vyssie, ja aj par homosexualov poznam a teda je uplne logicke ze budem bojovat za prava svojich znamych.

nejde tu cisto o adopciu, myslim ze vacsina homosexualov je ako tak zmierena s tym ze biologicky tie deti mat nemozu a adopcie su na dlhe lakte aj pre heterosexualne pary.
skor mi ide o celkovu nerovnost, mazelsky par ma vela roznych vyhod, ci uz danove ulavy, rozne zvyhodnenia (napriklad v banke mensie poplatky) ci dokonca povolenia (ako manzel mozem robit iste rozhodnutia za manzelku).

o toto su homosexualne pary ukratene a pride mi to ako sprosta diskriminacia, lebo to nema ziadnu logiku. ked moja manzelka ochorie a budem sa o nu musiet starat, tak mam zakonom narok na davku. jedina podmienka na to je blby sobasny papier. mozme spolu zit 2 tyzdne a pokial sme zobrati tak na to narok mam. pokial dvaja homosexuali spolu ziju 30 rokov a jeden ochorie tak si pekne musia vsetku opateru hradit zo svojho.

proste si myslim ze je to diskriminacia a myslim si ze kazdy kto je proti takemuto zrovnopravneniu ma nejaky psychicky problem ked chce vlastne cudziemu cloveku zle.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

DEVZYO1G napísal:podla mna bol velmi dolezity p4rov dodatok, ze je veriaci ... tu akakolvek diskusia straca vyznam.
Cital si vobec, co som pisal hned potom? Ja som veriaci, ale nie som ani zdaleka fanatik. Nechodim do kostola pravidelne, mam krst, prve prijimanie aj birmovku. Verim, ze je nad nami vyssia sila, ale nech si tomu kazdy hovori ako chce, Boh, Allah, Budha - to je mi jedno. Ale nezijem podla toho, ani sa podla toho nerozhodujem. Skus najprv precitat vsetko, co som napisal, a potom sa vyjadrovat na moju adresu, resp. na to, ze kde diskusia ma alebo nema zmysel.
aacid napísal:... skor mi ide o celkovu nerovnost, mazelsky par ma vela roznych vyhod, ci uz danove ulavy, rozne zvyhodnenia (napriklad v banke mensie poplatky) ci dokonca povolenia (ako manzel mozem robit iste rozhodnutia za manzelku) ...
A toto je nieco s cim ja absolutne nemam problem. Nech sa im povolia sobase za ucelom prave takychto veci, od bankoveho styku, cez dedicske konania, atd. - ja nechcem len jedine, a to, aby im bola povolena adopcia deti.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ved v pohode. ja tomu sice nechapem a asi ani nikdy nepochopim, ale to uz je moj problem.

argument ze "ved priroda", to mi pride strasne selektivne, lebo tolko veci robime proti prirode a nikomu to neprekaza (uz len to ze ked mas chripku a das si antibiotika je proti prirode) ale pokial ide o cudzie deti a cudzich ludi a vztahu medzi nimi, tak je to zrazu strasny problem.

//autoeditácia príspevku (21 Feb 2017, 13:16)
ja by som schvalne isiel robit anketu do detskych domovov co si o tom myslia deti samotne. chapes, povedat dietatu ze aha, tu by si mohlo mat domov, dvoch rodicov, vlastnu izbu a relativne normalny zivot, ale nebudes mat, lebo tam p4ra ma hojkovi si mysli ze je pre teba lepsie sediet v decaku a cakat ci o teba nebude mat zaujem "ozajsna" rodina.

ako dobre riesenie by mi prisiel nejaky prioritny system, totiz neni problem ze nie su deti na adopciu, problem je ze vacsina parov ma dost konkretnu predstavu ake dieta chcu adoptovat, vacsinou nikto nechce starsie deti, prave tie ktore si v kritickom veku (puberta) aby ich to poznacilo na cely zivot. tak by som kludne povedal homosexualnemu paru ze ak ozaj chcete dieta, tak taketo. win win pre kazdeho, oni budu mat dieta ktore by inak nemali, dieta bude mat domov ktore by inak nemalo, heterosexualny par nepride o sancu, lebo 14cneho roma by aj tak nechceli a stat usetri.
samozrejme len ak s tym bude suhlasit p4ra.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ty porovnavas take dve veci, ze sa mi rozum ide zastavit. Antibiotika a adopciu deti. Ako fakt? :sneaky:

Tak chod do tych domovov a sprav anketu, vyskum. Myslim, ze vsetci ocenime tieto data. A potom sa mozeme rozpravat dalej. Ako zbytocne sa snazis tu na mna utocit ironicky, fakt to so mnou nic nerobi a stojim si za tym co hovorim, resp. pisem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

kde je hranica ked ist proti prirode je este v poriadku a kde uz nie?

s antibiotikami to bol iba priklad? preco sa starame o postihnutych? menej inteligentnych? ved je to proti prirode, nicime si vlastny genofond.
v prvom trimestri tehotenstva zistovat ci dieta ma predispozicie na postihnutie alebo nie aby sme sa mohli rozhodnut ci ho chceme alebo nie? branit utecencom aby sem prichadzali a miesali sa s nami (co by naopak posilnilo nas genofond?) slachtenie potravin (nehovorim ani o GMO, len slachtenim vela ovocia a zeleniny vyzera dnes uplne inak ako pred par sto rokmi)...

tolko veci co robime proti prirode a nikoho to netrapi... len aby nahodou dieta nemalo dve mamicky (co bolo mimochodom celkom bezne v minulosti, ked muzi zaobstaravali a o deti sa starali skupiny zien).
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ale co sem pleties tretie cez desiate? Povedz mi, ako chces pocat dieta medzi dvoma muzmi? Ako? To nie, ze nepusti priroda. To nepusti logika, zdravy rozum, evolucia. Je to nemozne.

Preco sa starame o postihnutych? - No preto, lebo su od nas zavisli. Bez nas by jednoducho nemohli byt samostatni. Homosexual je samostatny, ak je fyzicky a psychicky zdravy.
Menej inteligentnych? - Menej inteligentny moze byt aj homosexual, ale nebudem za ho to zanevierat. Ak potrebuje pomoc, mala by mu byt poskytnuta.

Proste fakt porovnavas absolutne nezmysly a snazis sa dat nieco na rovnaku uroven, pritom su to diametralne odlisne veci zo vsetkych hladisk. Ano, v prvom trimestri by podla mna mal kazdy rozumny a inteligentne zmyslajuci par absolvovat test, v ktorom zistia, ze ci je plod zdravy, a ci na svet pride fyzicky zdrave (mentalne to nezistia, teda aspon myslim) dieta. Ak nie, mali by to ukoncit. Je to tak lepsie, pre to nenarodene (o cloveku tazko hovorit, ale to je na dalsiu diskusiu), ako aj pre rodicov. Co maju utecenci a nasa snaha zabranit im v nekontrolovanej expanzii s homosexualitou? Pripadne, potraviny a ovocie? Prosim ta, snaz sa porovnavat relevantne veci.

Ano, o tie deti sa starali skupiny zien, ale preto, lebo ich muzi isli lovit alebo do boja. Ale tie deti STALE vedeli, ze tam niekde je ten OTEC a ta MAMA s nimi ostala.

A zase raz hovorim, ze im dovolme absolutne vsetko, co maju dovolene heterosexualne dvojice, okrem adopcie deti.
patro16
Light Professional
Light Professional

aacid kedy uz vystupis s toho tiena a prestanes sa schovavat za "znamych" ved pod do toho verejne :lol: /irony/

p4ra je to marne... ja uz som to zistil a chodim si sem len spravit naladu ked citam väscinu tych opposite reakcii (americke studie, porovnanie ludi s liekmi etc.)
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

p4ra napísal:Povedz mi, ako chces pocat dieta medzi dvoma muzmi?
Ako chceš počať dieťa v heterosexuálnom manželskom páre, ak je jeden z páru neplodný? Jediný prírodný a evolučný spôsob je v tomto prípade znemožnený. Umelé oplodnenie? - to už z názvu je jasné, že je to proti prírode. Aj to je možné len vtedy, ak je neplodný muž a žena plodná. Ak je neplodná žena? - čo dál? Tu ti adopcia nevadí, aj keď je "proti prírode" aby takýto pár mal dieťa, ale u dvoch mužov, či dvoch žien ti adopcia vadí, lebo je "proti prírode" aby mali spolu dieťa.

a ku všetkým tvojím(vaším) argumentom, proti adopcii (výchova, šikana, atď)
Stále si mlel len o dvoch chlapoch. Ale homosexuálne páry tvoria aj dve ženy. Tie ani adopcie nepotrebujú, stačí, že jedna z nich podstúpi umelé oplodnenie a vynosí si vlastné dieťa, ktoré bude vychovávať spolu so svojou partnerkou. A sme doma, páni moralisti a čo teraz? Odobrať žene jej vlastné dieťa, len preto, lebo bude "na tutovku šikanované" v škole? Porodí syna, tak jej ho vezmeme, lebo "syn potrebuje tatka" aby z neho nebol zženštilý chlap, či aby z neho nevyrástol gay, či trans?

Vadí/nevadí vám to? Ste zmierení s tým, že dve lezby (homosexuálny pár) si môžu porodiť vlastné deti a vychovávať ich ale nie ste zmierení s tým, že dvaja gayovia (homosexuálny pár) by si adoptovali dieťa a vychovávali ho? Alebo ako mám tomu chápať?

V modelovom príklade lezieb všetky tieto vaše argumenty o výchove, šikane pod., ktoré používate proti adopcii padajú.
p4ra napísal:Tak chod do tych domovov a sprav anketu, vyskum. Myslim, ze vsetci ocenime tieto data.
Pohľadaj v téme o homosexuáloch. Bol tam dávnejšie postnutý článok z čiech, kde sa deti z decáku na kameru vyjadrovali či by šli do homo rodiny alebo nie. Odpovede boli rôzne, ale väčšinou kladné s tým, že k dvom maminkám, k dvom tatínkom viacerí odpovedali, že nie, ale našli sa aj takí, ktorí súhlasili. Boli to deti do 15r, sa mi zdá.

To opäť poukazuje na to, že niektoré deti pôjdu radšej k homosexuálnemu páru, ako byť v decáku. A bolo by to ich slobodné rozhodnutie. Stále chceš silou mocou brániť adpociám , aj keby sa to dieťa samo rozhodlo ísť k takému páru?
patro16
Light Professional
Light Professional

mLuks napísal:Ale homosexuálne páry tvoria aj dve ženy. Tie ani adopcie nepotrebujú, stačí, že jedna z nich podstúpi umelé oplodnenie a vynosí si vlastné dieťa, ktoré bude vychovávať spolu so svojou partnerkou.
nezaznamenal som ze by sa take nieco vobec dialo ci mas ine info?

dieta v takom veku(do 15r.) este ani nevie kde je "sever" nieto aby este mohlo rozhodovat o takych zavaznych veciach - staci ked si zaspominam z vlastnej skusenosti na vyber strednej skoly v rocnikoch > vdaka bohu za vychovneho poradcu a rodicov...
mLuks
Addict
Addict

s týmto pseudo argumentom na mňa nechoď, odpoveď na neho máš v príspevku hore (patrí presne do tej skupiny "atď").... to že ty si mal problémy s výberom strednej školy neznamená, že ho majú všetci. To, že ty si nevedel, kde je sever neznamená, že všetci nevedia kde je sever. Ja som si vybral sám a neľutujem čo som si vybral.
patro16
Light Professional
Light Professional

a zas som sa len pobavil :lol: sa mi paci ako to otacas (az utocis) na jednu osobu a bez argumentov na otazku, moze byt s teba dobry politik
mLuks
Addict
Addict

nezaznamenal som ze by sa take nieco vobec dialo ci mas ine info?
Myslíš, že je to nereálne? ...že sa to nedá? Myslíš, že svet je len SVK a nič viac? ....skúsim a verím tomu, že nájdem články.
a zas som sa len pobavil sa mi paci ako to otacas bez argumentov na otazku
môj zlatý ja za to nemôžem, že edituješ svoje posty a nevieš napísať na prvú šupu normálny príspevok. Keď som otvoril temu tak v tvojom príspevku, otázka ešte nebola, takže priznaj farbu, že si ju doplnil neskôr. Preto som na ňu nereagoval, lebo tam nebola.

//autoeditácia príspevku (21 Feb 2017, 18:20)
a opäť si to editoval - preto som to teraz aj citoval
Napísať odpoveď