Pneumatiky & Disky
Re: Pneumatiky & Disky
Včera v BA (okolie Zlate Piesky) v čase 20:30 mi teplomer v aute ukazoval vonkajšiu teplotu -1,5°C. Nad prezúvaním sa ešte nedá ani len uvažovať, nie to sa už do toho pustiť. Skôr ako po polovici marca sa to neoplatí.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
yoggy: jasna vec, ja ako kazdorocne prvy mam uz vsetko na letnych 
Ja som focusa ani neprezul na zimne, kedze u nas v BA bol sneh tak vsehovsudy 10 dni a aj to je mimoriadne plodna zima, ostatne roky som neprezuval ani Mondeo 
Ty si teda odvazny

-
guess.whoo
Redeemer
Vzhladom k tomu, aku zimu som zazil v Brne (10-15 cisel snehu na ceste v centre !!) som rad za tie zimne.
A to som sa pohraval s myslienkou, ze tam tie letne necham, lebo "poslednych 5 rokov som videl sneh tak 5x" 
Tak u mna to je velmi jednoduche. 99,9% jazdim mesto. 99,9% dni v meste sneh nemame, preto prezuvam iba jedno auto, druhym proste ked snezi nejazdim. Ak by som neprezul ani jedno, worst case scenario pre mna je sadnut na elektricku takze co sa pneu tyka velku vedu z toho nerobim.
jaj takto, ked mas dve auta, mozes si to takto dovolit 
Jedna možno zbytočná otázka, ale predsa skúsim.. Barum Bravuris 3 alebo Matador MP44 Elite 3? Jedná sa o rozmer 205/60 R16 92H.. určené pre mestské auto s malým nájazdom na nákupy a domov. Ceny sú podobné, je v nich nejaký podstatnejší rozdiel alebo je to úplne jedno?
-
hojko
Site Admin
Podla mna to mas uplne jedno, tych par km co najazdis po meste na nejakej Fabii, kde polovicu trasy stojis v kolonach alebo na semaforoch...
-
RATZINGER666
Darca
brm: barumy su lepsie, ale je to minimalny rozdiel... radsej nejaku cinu za menej penazi... rotalla, sailun apod... to je to iste...
oki.. takže dáme barumky a ak nebude, pôjdu tie matadorky.. díky!
Takze tento rok uz moje auto potrebuje obut do noveho.
Rozmer 175/65/r14. Teraz tam mam Hankook Kinergy Eco, no celkom ma oslovili Nokian iLine. Teda podla par recenzii. Co vy na to?
Rozmer 175/65/r14. Teraz tam mam Hankook Kinergy Eco, no celkom ma oslovili Nokian iLine. Teda podla par recenzii. Co vy na to?
potrebujem nové letné 215/55 R16 na moje mondeo
chcel by som dezén aspoň 5,5-6 mm.....aké max staré gumy by ste mi odporučili...lebo dot 05/10 mi príde veľmi veľa, aby som tam dával 7 ročné gumy ...(
chcel by som dezén aspoň 5,5-6 mm.....aké max staré gumy by ste mi odporučili...lebo dot 05/10 mi príde veľmi veľa, aby som tam dával 7 ročné gumy ...(
-
RATZINGER666
Darca
energy00: priplat si za cpc5 alebo p1 verde... rozdiel max. 5e na gumu a vysledok bude poznat, polepsis si aj oproti tym kinergom, teda ak si mal k425...
mito85: tak nove ci jazdene? ak jazdene, podavaj aspon nejake inzeraty, nie ze budeme hadat, co kto akurat predava a co sa viac oplati za aku cenu... najlepsie mas egp, egsuv, cpc5, bluresponse alebo hociktore premiove pirellky...
mito85: tak nove ci jazdene? ak jazdene, podavaj aspon nejake inzeraty, nie ze budeme hadat, co kto akurat predava a co sa viac oplati za aku cenu... najlepsie mas egp, egsuv, cpc5, bluresponse alebo hociktore premiove pirellky...
Jazdené,ja nechcem od vás značky...už mám zhruba predstavu len mi ide o to že aké max staré by ste brali...lebo napr môže byť guma skoro vôbec nezodrata ale vyrobená ešte pred 7 rok.i a bojím sa že to už môže byť únava materiálu alebo iné veci v tom ...tak že aké sú vase návrhy...?
-
RATZINGER666
Darca
Tak do 8-10 rokov. Záleží čo od toho čakáš. Toto je 30. týždeň roku 87 a funguje, chodí to (pôvodné od výroby, dezén 5,5 mm).
Nevidím dôvod kupovať jazdené pneumatiky, ak na aute nejazdíš len do obchodu a naspäť. Ušetríš možno pár €, ale staré, aj keď nejazdené alebo málo jazdené pneumatiky majú omnoho horšie vlastnosti ako nové (to platí špeciálne pre zimné) a môžeš naraziť na kopu ďalších problémov ako bubliny na pneumatike, ktoré si nemusíš všimnúť pri kúpe, pričom nemáš žiadnu záruku.
Som si istý, že aj keby si kúpil nejaké nové lacné pneumatiky, tak budú mať lepšie jazdné vlastnosti ako 10-ročné prémiovky.
Som si istý, že aj keby si kúpil nejaké nové lacné pneumatiky, tak budú mať lepšie jazdné vlastnosti ako 10-ročné prémiovky.
Tak ja nájazdim ročne 30000km a často jazdím diaľnice,...a mám mondeo r.v 2008...a nové gumy stoja cca 110-120€/kus a staršie kúpim za 20€/kus takze cenový rozdiel je dosť...ako nechcem kúpiť 10 ročné gumy ale rozmýšľam či aj napr 5 ročné sú uz rovnako naprd ak by mali dobrý dezén...? A zaplatiť za nové 120€ a za 3 roky ich zodrať mi príde zbytočne...či?