Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa p4ra »

Ked Mondeo, tak najlepsie 2.2 TDCi, ked sme pri tom. :)
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

tak viac menej si vyberam medzi tymi 4 modelmi, vybavou vyhrava ten golf, ktory ma vsetko (dsg automat, vsetko v elektrike, vstavana navigacia (RNS) panorama, automat. klima, MF volant, zadne, predne senzory, parkovaci asistent)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no chod si sadnut do toho golfa a potom si sadni do mondea :D

p4ra - co tak 2.5? na tom by sa dalo lepsie vybesnit :) ale do PAuLi3-ho rozpoctu je 2.0 ideal
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Mne o 2.5 netreba hovorit. Mal som 2. :hehe:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

vsak som schvalne napisal :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa CheZteR »

ten golf bude lenivy ver mi, hlavne ked pojdete niekam na dovolenku, koncern ber 2.0 je to kultivovanejsie, spotreba je vyssia o liter ale budes mat dostatok vykonu kedykolvek s nebudes to tak vytacat na dialnici, ja mam v 140km/h 2700 otacok...
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

tak zas ja nie som zavodnik, v tourane co mame je 1.9 77kw a ide to v pohode aj na dialnici
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

hovorim skus sa povozit a uvidis..nemusis byt zavodnik ale s nalozenou rodinou a batozinou sa ti vykon zide nie na dosiahnutie maximalok ale hlavne na bezpecne predchadzanie
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Otec ma Golf Plus 1.9 77kW a teraz na nom jazdim, lebo RS-o dostava pravidelny servis. Vcera som isiel predbiehat cestou z NR domov, ale rychlo som si to rozmyslel. Pre neho je to v pohode, lebo nejazdi na vykonnejsom a uz je na to zvyknuty. Keby si sadne do vykonnejsieho, do 77kW by sa zase nevratil. Ja uz si neviem predstavit pod 200 HP ani nahodou, aj to sa mi zda malo, ale to je preto, ze uz si clovek proste zvykne, a ma taku tu istotu, hlavne pri predbiehani.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Inými slovami, vysoký výkon potrebuje, len o tom ešte nevie :D imho načo silou mocou kupovať výkonnejšie auto, keď to nepotrebuje/nechce
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

presne tak, pokial vyhovuje, tak naco vymyslat?

lebo potom kde je ta hranica? jeden povie ze pod 200 HP by uz nesiel a 100 HP je slabota a potom pride dalsi kto povie ze pod 300 HP by uz nesiel a 200 HP je slabota. a takto to moze ist donekonecna.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

čo si myslíte o 1,2 tsi 63kw motoroch ktoré sa montuju do VW golfov , jetta alebo taktiež škoda rapid,octavia ?

väčšina názorov čo čítam na FB sa ľudia vyjadrujú v smere o downgradoch , 3valcoch a iných veciach - ako to je v tomto prípade?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Osobne si myslim, ze downgrade-om odzvonilo, a coskoro sa pekne krasne vratime k poctivym motorom. Ale tie trojvalce podla mna maju zmysel v malych autach typu Up!, Citigo atd.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

my mame focus combi s 1.0 ecoboostom (125HP) uz rok a pol a sme absolutne spokojni. jasne ze citim ze niekedy je lenive, ale realne, to auto mame na vozenie sa do/z roboty, na nakupy a obcasne na vylet, nie na pretekanie sa.
kamarat ma presne ten isty model akurat slabsiu verziu 100HP a nestazuje sa. pritom ziju v prahe a casto chodia na slovensko...

proste pokial chces auto na blaznenie sa a nahanie sa, jasne, kup poriadny motor, ale na normalne jazdenie su trojvalce uplne uplne v pohode.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nova ibiza bude mat 3 hrncek..ja by som do toho nesiel. jedine ak by som tym autom chodieval do Billy a naspat..rocne 1000km

k vykonu - to ci potrebuje alebo nepotrebuje vykon vie on sam. ja za vykonne auto nepovazujem 103kw mondeo. je to podla mna presne ta hranica a pre mna minimum na combi. dovod som napisal vyssie, dalsi je kultivovanost motora pri jazde po dialnici a takisto spotreba. nevidim dovod rozhodnut sa pre 1.6tku pokial mozem mat lepsie auto po kazdej stranke a s 2.0 motorom
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

1.2 tsi 63kw je stvorvalec. V minulosti sa do golfov/octavii davali ako zaklad 1.4 atmobenziny. Prave ne nahradza tent motor. Do mesta staci, take je hodnotenie tohto motora. A samozrejme verzie s retazou trpia na zly navrh.
1.0 tsi su nove trojvalce, aktualne nahradzaju 1.2 tsi (obe vykonove verzie).
Zatial jediny navrat vyssie v koncerne je nova 1.5 tsi.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

využitie by bolo hlavne v meste a občas sa niekam isť pozrieť , skôr narážam na to aby ten motor neskapal z nejakého dôvodu
a keď vezmem do úvahy 1,2tonovu oktaviu a 3 lúdia s týmto motorom tak ako...
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

sundevil napísal: Zatial jediny navrat vyssie v koncerne je nova 1.5 tsi.
Ta 1.5, ktora nahradi 1.8 TSI? :smt047 Ano, sice aj 1.4, ale to uz deci hore-dole... Vsetci v koncerne maju plnu hubu kecov ako downsizing konci a v najblizsej dobe vymenia vo Fabii vsetky 1.2 za 1.0... :roll:

A o trojhrnku s vypinanim jedneho valca v novej Fieste ST radsej ani nevravim...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Áno, teraz to začali tvrdiť, ale zase si treba uvedomiť, že ten 1.0TSI nevymysleli včera, ale aj jeho vývoj trval minimálne rok... čiže ho nemôžu len tak vyhodiť von oknom, musí si na seba zarobiť. Ale pevne verím, že 1.0TSI bude posledný downsizingový motor. Každopádne som šťastný, že som ešte stihol kúpiť auto s 1.2TSI.. :D

1.2TSI 63kW je štvorvalec.. a je to minimum pre Rapid, Octaviu, Golf.. na jazdy po meste a pomalé okresky by mohlo stačiť, ale na šantenie a diaľnice je to slabý motor pre také veľké autá. Skôr je to motor pre malú Fabiu, prípadne Ibizu.

A k tomu výkonu... dá sa jazdiť a obiehať aj s málo výkonnými autami, ale treba vedieť prispôsobiť štýl jazdy, preraďovania.. atď. Ak niekto skúsil niečo silnejšie, do slabšieho sa samozrejme ťažko vracia. A zase neviem, či pre začínajúcu rodinu je trhač asfaltu to správne auto.. aj tu je riziko, či sa šofér udrží na uzde, aby neriskoval život svojho potomstva v domnení, že má výkonné auto a nič sa mu nemôže stať, môže hocikedy predbiehať. ;)
Napísať odpoveď