Zmena drzitela domeny
-
cheeseburger
Light Star
Zmena drzitela domeny
Ahojte, podarilo sa mi odchytit domenu pomocou jedneho registratora, a teraz by som ju chcel previest bud na seba alebo na registratora u ktoreho mam hosting. Bol som vsak upozorneny, ze skor ci neskor budu musiet vsetci aj tak prepisat registratori domeny na zakaznikov, podla pravidiel, ktore zacnu platit. Je to pravda? Nejak k tomu nic nemozem najst. Druha vec, nahodou som sa preklikal k informaciam majitela jednej domeny na sk-nic.sk, a je tam dostupna komplet adresa, rodne cislo atd. majitela. Neviem, nejak som k takymto veciam paranoidny. Viete mi teda povedat, ci bude skutocne potrebne skor ci neskor mat vlastny SK-NIC, a ci to vobec prepisovat na seba, alebo nechat to napisane na nejakom registratorovi. Dakujem.
Re: Zmena drzitela domeny
aka domena obsahuje RC majitela? to bude asi ICO zivnostnika, nie?
-
cheeseburger
Light Star
Tak asi vyriesene, nasiel som v registracnom formulari toto.

Je teda fakt mozne ze to bolo ICO. Dakujem.V prípade, že vyplníte rodné číslo, je potrebné zadať v právnej forme Fyz. osoba (nepodnikateľ). V opačnom prípade sa budú zobrazovať Vaše osobné údaje na stránke SK-NICu.
Takto by sa malo zobrazovať len meno a email... aspoň mne zobrazuje len tieto údaje, mám fyzickú osobu (nepodnikateľ)..
-
cheeseburger
Light Star
Super, diky. Inak treba podpis overit notarom aj pri podavani ziadosti o identifikator?
Ano, mne dosiel mail, ze to musim notarsky overit a poslat im to postou.
staci mat eID - novy obciansky s cipom a citackou
-
cheeseburger
Light Star
Este pre doplnenie, ak by niekto v buducnosti hladal, tak pre sukromnu osobu notarsky overeny podpis nie je nutny.
Ked som to robil pred svomi rokmi, tak som musel poslat notarsky overeny podpis. Takze je mozne, ze to za tie 2 roky zmenili, co je fajn, pretoze to bolo zbytocne komplikujuce.
Nechcem zakladať novú tému, tak by som to napísal tu. 31.5.2017 majú vstúpiť do platnosti nové pravidlá pri sk domény a ich registrátorov, no a rád by som vedel ako to bude po novom.
Toto mi totiž prišlo začiatkom mája ako držiteľovi domény:
"Vazeny Uzivatel!
Spolocnost SK-NIC, a.s. ako spravca narodnej domeny .sk, pripravuje spustenie noveho systemu registracie domen s viacerymi zmenami.
V suvislosti s chystanou migraciu Uzivatelov do noveho systemu je jednym z nevyhnutnych krokov urcenie Autorizovaneho registratora kontaktnych udajov kazdeho Uzivatela. Tento Registrator bude spravovat Vase kontaktne udaje v novom systeme a bude ich moct na Vase pokyny aktualizovat.
Autorizovanym registratorom kontaktnych udajov sa pre Uzivatela moze stat iba Registrator, ktoreho ma dany Uzivatel uvedeneho medzi opravnenymi registratormi a ktory zaroven poziadal o presun do noveho systemu.
Nakolko Vy nemate medzi opravnenymi registratormi ziadneho Registratora, ktory splna tieto podmienky, je potrebne, aby ste si doplnili do svojich udajov noveho Registratora, ktory v novom systeme preberie spravu Vasich udajov. Urobit tak mozete cez formular F7 Zmena udajov uzivatela, ktory najdete na stranke http://www.sk-nic.sk. Vyplneny formular vytlacte, podpiste ho a zaslite na nasu postovu adresu, nasledne bude spracovany a novy Registrator dostupny.
Do formulara zadavajte iba takeho Registratora, ktory poziadal o presun do noveho systemu. Abecedny zoznam Registratorov, ktori poziadali o presun, najdete tu: https://migracia.sk-nic.sk/ziadost/akceptovali.
Ak si nevyberiete ziadneho Autorizovaneho registratora kontaktnych udajov, tak sa Vasim Autorizovanym registratorom stane SK-NIC, avsak za osobitnych podmienok. Podrobnosti najdete v novinkach na webovom sidle SK-NIC.
Doplnenie/zmena Autorizovaneho registratora kontaktnych udajov je mozna do 30. maja 2017. Zmena bude mozna aj po migracii v novom systeme, avsak uz postupom podla novych pravidiel registracie domen."
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2017, 21:50)
No a v tomto bode nastal trochu problém:
"ak si nevyberiete ziadneho Autorizovaneho registratora kontaktnych udajov, tak sa Vasim Autorizovanym registratorom stane SK-NIC, avsak za osobitnych podmienok. Podrobnosti najdete v novinkach na webovom sidle SK-NIC."
Čo som si pozeral tie ich nové cenníky, tak som našiel niečo takéto:
https://www.sk-nic.sk/documents/pdf/Cen ... _final.pdf
Tam sa píše, že ak sa stane mojim registrátorom sk-nic, tak tam majú nejaký poplatok 40€.
Teda budem musieť do 30 mája zmeniť registrátora, inač budem od marca budúceho roka platiť tých 40€?
Ja, teda nie ja mám registrátora stránky nejakého pána čo spravuje webhosting webnode, teda čo mám spraviť? Kontaktovať nejakého nového registrátora čo je v tom zozname uvedenom sk-nicom, a oni mi už povedia čo ďalej, no potom mi už nepôjde ten redakčný systém na tej stránke, ak bude registrátorom niekto iný, alebo to bude stále fungovať? Náš súčasný registrátor, ktorý nie je v tom zozname autorizovaných registrátorov už sk.nicu zaplatil a doména je platná do marca budúceho roka. Vopred vďaka za info ak to niekto teraz riešite.
Toto mi totiž prišlo začiatkom mája ako držiteľovi domény:
"Vazeny Uzivatel!
Spolocnost SK-NIC, a.s. ako spravca narodnej domeny .sk, pripravuje spustenie noveho systemu registracie domen s viacerymi zmenami.
V suvislosti s chystanou migraciu Uzivatelov do noveho systemu je jednym z nevyhnutnych krokov urcenie Autorizovaneho registratora kontaktnych udajov kazdeho Uzivatela. Tento Registrator bude spravovat Vase kontaktne udaje v novom systeme a bude ich moct na Vase pokyny aktualizovat.
Autorizovanym registratorom kontaktnych udajov sa pre Uzivatela moze stat iba Registrator, ktoreho ma dany Uzivatel uvedeneho medzi opravnenymi registratormi a ktory zaroven poziadal o presun do noveho systemu.
Nakolko Vy nemate medzi opravnenymi registratormi ziadneho Registratora, ktory splna tieto podmienky, je potrebne, aby ste si doplnili do svojich udajov noveho Registratora, ktory v novom systeme preberie spravu Vasich udajov. Urobit tak mozete cez formular F7 Zmena udajov uzivatela, ktory najdete na stranke http://www.sk-nic.sk. Vyplneny formular vytlacte, podpiste ho a zaslite na nasu postovu adresu, nasledne bude spracovany a novy Registrator dostupny.
Do formulara zadavajte iba takeho Registratora, ktory poziadal o presun do noveho systemu. Abecedny zoznam Registratorov, ktori poziadali o presun, najdete tu: https://migracia.sk-nic.sk/ziadost/akceptovali.
Ak si nevyberiete ziadneho Autorizovaneho registratora kontaktnych udajov, tak sa Vasim Autorizovanym registratorom stane SK-NIC, avsak za osobitnych podmienok. Podrobnosti najdete v novinkach na webovom sidle SK-NIC.
Doplnenie/zmena Autorizovaneho registratora kontaktnych udajov je mozna do 30. maja 2017. Zmena bude mozna aj po migracii v novom systeme, avsak uz postupom podla novych pravidiel registracie domen."
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2017, 21:50)
No a v tomto bode nastal trochu problém:
"ak si nevyberiete ziadneho Autorizovaneho registratora kontaktnych udajov, tak sa Vasim Autorizovanym registratorom stane SK-NIC, avsak za osobitnych podmienok. Podrobnosti najdete v novinkach na webovom sidle SK-NIC."
Čo som si pozeral tie ich nové cenníky, tak som našiel niečo takéto:
https://www.sk-nic.sk/documents/pdf/Cen ... _final.pdf
Tam sa píše, že ak sa stane mojim registrátorom sk-nic, tak tam majú nejaký poplatok 40€.
Teda budem musieť do 30 mája zmeniť registrátora, inač budem od marca budúceho roka platiť tých 40€?
Ja, teda nie ja mám registrátora stránky nejakého pána čo spravuje webhosting webnode, teda čo mám spraviť? Kontaktovať nejakého nového registrátora čo je v tom zozname uvedenom sk-nicom, a oni mi už povedia čo ďalej, no potom mi už nepôjde ten redakčný systém na tej stránke, ak bude registrátorom niekto iný, alebo to bude stále fungovať? Náš súčasný registrátor, ktorý nie je v tom zozname autorizovaných registrátorov už sk.nicu zaplatil a doména je platná do marca budúceho roka. Vopred vďaka za info ak to niekto teraz riešite.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
K zmenam ohladom registracii .sk domen sa uz priklana aj Pellegrini. Momentalne si vyziadal arugmenty, ktorymi by sa mal zaoberat. Stoja za tym ludia okolo tohto webu na ktorom prebieha aj peticia: https://www.nasadomena.sk/
Však tá suma 48€ či kolko to má byť pod sk nicom je normálne výpalné.
Tu o tom píšu podrobnejšie.
http://www.zive.sk/clanok/124434/schval ... u-2-tyzdne
Teda ten kto sa do konca apríla nezaregistroval ako registrátor, tak má po 31.5 skončiť.
To mám teraz robiť akože čo, za dva týždne si mám nájsť nového registrátora, a zaplatiť si u niekoho nového hosting s nahodením nového redakčného systému a ešte aj stihnúť na sk nic poslať tú žiadosť? A ten poplatok, čo mám zaplatení do marca 2018 mi ako prepadne?
Tu o tom píšu podrobnejšie.
http://www.zive.sk/clanok/124434/schval ... u-2-tyzdne
Teda ten kto sa do konca apríla nezaregistroval ako registrátor, tak má po 31.5 skončiť.
To mám teraz robiť akože čo, za dva týždne si mám nájsť nového registrátora, a zaplatiť si u niekoho nového hosting s nahodením nového redakčného systému a ešte aj stihnúť na sk nic poslať tú žiadosť? A ten poplatok, čo mám zaplatení do marca 2018 mi ako prepadne?
Tak som si prebehol clanky a diskusie k tomu. Nevedel som, ze SK-NIC spravil az taketo voloviny a nezmysli. Hlavne s tymi poplatkami za registratora, ceny za spravu domen pod SK-NIC, celkovo maximalne spravili proces registracie zlozitym, drahym, komplikovanym. Mozno sa raz poucia a bude to fungovat ako pri inych domenach, prikladom by mohol byt postup zjednodusovania .eu domen alebo jednoduchost registracie .com domen.