Ake brzdove kotuce a platnicky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mikioko
Light Professional
Light Professional

Ake brzdove kotuce a platnicky

Príspevok od používateľa mikioko »

Ahojte,
potreboval by som poradit pri nakupe brzdovych kotucov a platniciek na zadnu napravu.
Mam auto:
Seat Alhambra 2013 2,0 tdi, 103kW, 7N/CFFB
Nasiel som si aj katalogove cisla:
brzdovy kotuc: 1K0 615 601 AD
platnicky: 3AA 698 451

Kotuce som nasiel tieto:
https://www.comco.sk/brzdovy-kotuc-bosc ... 247-p87420
ale potom som hladal dosticky a zistil som, ze ich je velmi vela znaciek a zlakol som sa kompatibility medzi roznymi znackami kotucov a platniciek.
Viete mi poradit znacku, taku strednu cestu v cene, jazdim velmi malo a ked tak kratsie jazdy a obcas velmi dlhe.
Teraz v zime som jazdil velmi malo a chytilo to hrdzu, skripe to ako sproste.... :-(
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake brzdove kotuce a platnicky

Príspevok od používateľa heker »

Bosch je taka klasika, isiel by som skor do TRW, ATE, Zimmermann, Brembo a neviem ake znacky tam este mali.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mikioko: daj znacky a ceny, cosi vyberieme
mikioko
Light Professional
Light Professional

Ok Tak som vybral tuto kombinaciu, zobral som plne kotuce, lebo ste pisali, ze dierkovane nicia platnicky a mali by byt niecim potiahnute, aby nehrdzaveli?
kotuce:
https://www.comco.sk/brzdovy-kotuc-brem ... ;mids=387/
platnicky:
https://www.comco.sk/sada-brzdovych-pla ... ;mids=387/
neviem co znamena vystraha opotrebenia, v popise pise, ze je bez toho.
Obchod som vybral podla hodnotenia na heureke
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

za mna, ak najazdis do 10 000km rocne, daj tam ktore chces.. ci brembo, ate, trw, zimmermann a podobne... ak mas vyssi najazd kilometrov a casto prudko brzdis (rychla jazda) , tak TRW nekupuj urcite a ani zimmermann. z mojej osobnej skusenosti a zo skusenosti ludi, s ktorymi robim, neboj sa absolutne vobec ATE power disc. my ich berieme od DS AUTO, AE PD obute aj na mojom aj na dalsich dvoch autach kolegov. na vsetkych sa absolvuje cesta do a z prace - 220km denne, pocas cesty 3x do kopca, 3x z kopca, 80km dialnice, skoky zvery do cesty, cize prudke brzdenia a aj z vyssiych rychlosti a ani naznak vibrovania.. na svojich zadnych mam skoro 50 000km a pohoda :) ale kazdy aku znacku si vyberie,m taku bude mat :)
mikioko
Light Professional
Light Professional

Dakujem za reakciu,
bol som dnes prezuvat gumy, aj ked platnicky z predu nevyzerali uplne zodrate, zo zadu uz boli. Objednal som teda ATE kotuce aj platnicky, pozeral som aj tie ATE powerdisk, ale mali v popise sportove a na to moje male jazdenie, myslim, ze staci stredna trieda. Tesil som sa na to Brembo, lebo ako laikovi mi to evokovalo nieco kvalitne, ale verim ti, ze budem spokojny:-)
Trochu ma sere, ze ked nieco potrebujem s autom poradit tak nema kto, jedine takto cez net. V autorizaku len za kotuce chceli 150€...hlavne ked som bol teraz na pravidelnej servisnej si vypytali 300€ a videm von zo servisu a zistim, ze ani vodu do ostrekovacov nedoplnili....
Napísať odpoveď