Ahoj, mám tento notebook: h.
Chcem na ňom vymeniť HDD za nový SSD, rozmýšľam nad Crucial MX300 750 GB alebo Samsung 850 EVO 500 GB. Keďže tam je cenový rozdiel len cca 30 eur a rozdiel v kapacite až 250 GB, viete mi povedať, či zistím ten rýchlostný rozdiel medzi nimi v praxi? Notebook využívam na filmy, občas hry, prezeranie videí, webu, kopírovanie..., takže žiadne špeciálne programy. Teraz mám 5400 RPM HDD a ide mi to už na nervy, chcel by som dodať notebooku druhý dych. Chcel by som teda zobrať ten Crucial, pretože 250 GB naviac by sa mi zišlo, aj keď nemá predĺženú záruku na 5 rokov, čo je tiež výhoda toho Samsungu. Takže chcem vedieť váš názor na toto.
----
Okrem toho, chcel by som vymeniť grafiku Radeon (vstavanú mám IntelHD Graphics), pretože keď prepnem na ňu, tak sa mi robia v strede obrazovky také horizontálne pásy, respektíve trhá sa obraz, ale hlavne okolo stredu, ako som spomínal tie čiary. A okrem toho sa stáva, že notebook na tejto karte zamrzne. Viete mi odporučiť, odkiaľ sa dá taká karta zohnať? Chcel by som len o niečo lepšiu, možno z rady 8xxx, aby sa notebook neprehrieval, pretože už pri tejto karte nie je to chladenie vyriešené ideálne. Vďaka.
Výmena HDD za SSD + výmena grafiky V NOTEBOOKU
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Výmena HDD za SSD + výmena grafiky V NOTEBOOKU
grafiku nevymenis a rychlostne rozdiely disku su zanedbatelne..siel by som do vacsieho
kazdopadne by som ale do toho neinvestoval ani euro
kazdopadne by som ale do toho neinvestoval ani euro
Kup si novy notebook.
Prečo myslíte, že neinvestovať? Ten notebook vyzerá stále skoro ako nový a má len tento problém, ale normálne si tie pásy s tou prepínateľnou grafikou človek, ktorý sa do toho nevyzná, ani nevšimne - TIE PÁSY A TRHANIE BADAŤ LEN PRI HRÁCH A OBČAS JEMNE PRI VIDEU NA YOUTUBE. Prečo sa nedá vymeniť grafika? Však nie je vstavaná. Ten SSD by som určite chcel vymeniť, nech ide lepšie. A keby som chcel nový notebook, tak by som išiel len po nejakom okolo 1200 eur a to momentálne nemám, takže to chcem zatiaľ riešiť len takto.
Prosim ta, bavime sa o notebooku, ze? Je zlomok notebookov, ktore grafiku nemaju priamo na doske. Aj tie, ktore ju maju, tak sa da menit len za rovnaky model ako tam bol. Je to priamo prepojene s doskou, s biosom, je na to prisposobene napajanie, chladenie, hrubka notebooku. Stale sa bavime o notebooku. Ked chces menit grafiki, kup si stolny pocitac. Ja roky tvrdim - nekupujte si najlacnejsie notebooky, budete lutovat, radsej si doplatte. Kto si taky kupi, nech neplace. Seria DV6 aj GV6 su zname serie od HP, najma da DV6 a ta ma urcite grafiku rovno na doske. To znamena, ze ju nie je mozne vymenit za lepsiu! Este raz, nie je to mozne! Ci to akceptujes alebo nie, moja rada je novy notebook. Ak teraz na to nemas peniaze, tak kasli na to a neries to, lebo aj tak nic nevyriesis. Vlastne jedno riesenie je, je to eVGA, cize desktopova grafika karta prepojena s notebookom alias eVGA, vola sa to ViDock, napriklad ViDock 4 Plus, ale cena bola niekde okolo 300 eur + graficka karta do toho, to je podla mna dost divoke riesenie. Moja rada je, aby si to nechal tak, uzil si leto, co to zarobil a ked nasetris, tak kupis lepsi notebook. Alebo ak sa chces hrat, tak porozmyslaj nad dakou konzolou z bazaru, tu kupis celkom lacno.
ten NB by musel mať MXM slot a v ňom grafiku. a to sa do lacnejších NB nedáva. že je dedikovaná neznamená, že sa dá vymeniť. na to pozor
Každopádne, nainštaloval som ovládače od LESHCAT LABS a problém vyzerá byť vyriešený, žiadne zamrznutie sa nekoná aj pri jej zaťažení.
Ale ten disk vymením, nech je rýchlejší.