3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Tak v tom prípade nech sa darí, rád som pomohol.
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2017, 23:46)
Nejaký ten update, elektrický motorček ktorý je priamo na slnečnom kolektore, zo spodnej strany. Mohli ste ho vidieť už v animácií, ktorú som sem pridal.
Inak tie skrutky vymením asi za inbusové, možno to bude lepšie vyzerať.
//autoeditácia príspevku (10 Feb 2017, 23:46)
Nejaký ten update, elektrický motorček ktorý je priamo na slnečnom kolektore, zo spodnej strany. Mohli ste ho vidieť už v animácií, ktorú som sem pridal.
Inak tie skrutky vymením asi za inbusové, možno to bude lepšie vyzerať.
cervik777 - Keby si mal záujem tak by som mohol vytknúť pár nedostatkov na tvojom rendri, len neviem ako to berieš. Či je to len hobby, alebo sa tomu chceš venovať serióznejšie. Mohol by si to ozrejmiť, ak budeš taký dobrý. (Chcem len pomôcť)
No a ja sem tiež hodím nejaký ten render. Takže, skrutky som nakoniec vymenil za inbusové, a taktiež som spravil prívod elektriny. Zatiaľ sa to dá považovať za dokončené. A tiež je tam vidieť wireframe, pre názornú ukážku akým štýlom modelujem celú túto chatku. Nieje to úplne lowpoly, ale zase subdivíziu tam tiež nepoužívam. Taký zlatý stred.
No a ja sem tiež hodím nejaký ten render. Takže, skrutky som nakoniec vymenil za inbusové, a taktiež som spravil prívod elektriny. Zatiaľ sa to dá považovať za dokončené. A tiež je tam vidieť wireframe, pre názornú ukážku akým štýlom modelujem celú túto chatku. Nieje to úplne lowpoly, ale zase subdivíziu tam tiež nepoužívam. Taký zlatý stred.
Rethon- je to len hobby. Nie je na modelovanie vela casu.
Ale kludne vytkni. Na to to sem davam.
Dakujem. Aspon niekto si to vsimne.
Ale kludne vytkni. Na to to sem davam.
Dakujem. Aspon niekto si to vsimne.
cervik777 - Vďaka za vysvetlenie, a nieje zač, rád pomôžem, ak v niekom vidím potenciál. Takže čo sa týka samotného modelu tak ten je v celku pekný, k dokonalosti chýba už len spojiť model toho písma so samotným kľúčom. Inak povedané spraviť z toho jednotný objekt/mesh, tak aby boli viditeľné prechody. Aj keby boli minimálne, ale určite by to inak ukázalo. A teraz niečo k rendru, aliasing na presvetlených hranách kľúča, jemný color banding v ľavej dolnej časti obrázku a šum na kľúči. + možno by to chcelo trocha lepšie nasvietenie. No inak je to fajn.
Rethon-dakujem. Ak bude viec casu skusim to spojit aj nasvietit. Na tom musim este popracovat.
Musim sa este vela ucit. Ale ako konicek ma to bavi.
Este raz dakujem. Rethon mas pekne prace. Sledujem tvoje prace a prajem ti vela uspechov.
Musim sa este vela ucit. Ale ako konicek ma to bavi.
Este raz dakujem. Rethon mas pekne prace. Sledujem tvoje prace a prajem ti vela uspechov.
cervik777 - Je mi to jasné, niečo takéto chce čas. Tak isto ďakujem, nápodobne.
//autoeditácia príspevku (18 Feb 2017, 12:16)
Dokončené betónové základy pre chatky, modulárne, pre pohodlnejšie stavanie.
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2017, 14:16)
Posledné dni trocha trénujem tvorbu textúr (aby som bol pripravený na seriózne textúrovanie, keď pride ten čas), popri modelovaní. Táto textúra vznikla z troch surových fotiek + dvoch rendrov vymodelovaného povrchu (modelované a renderované v Blendery). Finálne textúry pre PBR materiál robené v GIMPe a Njobe (open-source).
Inak na to že tie textúry majú len 2k rozlíšenie tak si myslím že celkom fajn.
//autoeditácia príspevku (18 Feb 2017, 12:16)
Dokončené betónové základy pre chatky, modulárne, pre pohodlnejšie stavanie.
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2017, 14:16)
Posledné dni trocha trénujem tvorbu textúr (aby som bol pripravený na seriózne textúrovanie, keď pride ten čas), popri modelovaní. Táto textúra vznikla z troch surových fotiek + dvoch rendrov vymodelovaného povrchu (modelované a renderované v Blendery). Finálne textúry pre PBR materiál robené v GIMPe a Njobe (open-source).
Inak na to že tie textúry majú len 2k rozlíšenie tak si myslím že celkom fajn.
cinema 4d skuska kamen
//autoeditácia príspevku (26 Feb 2017, 12:46)
cinema 4d noznice
//autoeditácia príspevku (26 Feb 2017, 12:46)
cinema 4d noznice
Myslis, ze tie noznice budu aj fungovat? 
dufam že ano. 
-
nejakymarko
Addict
Cervik, kamen sa mi paci, ale tie noznice...noze skus trosku preverit tu funkcnost 
Skus si najst nejake realne noznice a zamysli sa nad tym ako funguju 
dakujem uz som sa zamislel bude oprava. dakujem za postrehy.
//autoeditácia príspevku (26 Feb 2017, 19:25)
oprava noznice
//autoeditácia príspevku (26 Feb 2017, 21:37)
zamyslel prepacte gramaticka chyba.
//autoeditácia príspevku (26 Feb 2017, 19:25)
oprava noznice
//autoeditácia príspevku (26 Feb 2017, 21:37)
zamyslel prepacte gramaticka chyba.
Aspoň niečo sem hodím. Niečo takéto by mohlo ísť napríklad na moju stránku, niekde na hornú lištu, alebo tak. Font je čisto vlastný, takže nejaká jemná kritika nezaškodí. Drobné korekcie zrejme ešte budem robiť, však ma poznáte. 
Inak modelované a renderované v Blenderi.
Inak modelované a renderované v Blenderi.
-
nejakymarko
Addict
Osobne by som volil jednotnu hrubku (tu tensiu)
Ďakujem za názor, beriem na vedomie. Aj keď mi to veľký zmysel nedáva, predsa len to potom splynie dokopy, ale budem o tom uvažovať.
//autoeditácia príspevku (10 Mar 2017, 17:57)
Tak po dlhšej dobe znova nejaký ten render z môjho projektu, v podstate dokončené rameno (tak na 95%). Tie tyrkysové veci sú mechanické (ale elektronika tam je) snímače pohybu, keďže celý kolektor je ovládaný počítačom. Takže riadiace CPU musí vedieť presne v akej polohe sa jednotlivé časti kolektoru/ov nachádzajú, a vďaka týmto dvom snímačom si to dokáže všetko vypočítať.
//autoeditácia príspevku (17 Mar 2017, 22:31)
Posledné dni robím celkom pekný progres, takže tu je ďalšia drobnosť. Ten červený diel je blok v ktorom sú nalisované ložiská po celej dĺžke, a na oboch koncoch sú guferá (hlavne proti nečistotám), následne je do ložísk nalisovaná závitová tyč, po ktorej sa bude pohybovať rameno (áno, je to všetko len nalisované, ale je tu možnosť zaistenia epoxidom, to už potom nerozoberie nikto). A tá tyrkysová vec je krabička na rozvod káblov, tie tri káble vedľa seba sú káble od motorov (dva na panely, jeden ten veľký vzadu). Ďalej do tej krabičky pôjde jeden kábel od senzorov, jeden kábel od panelu (cez ten bude prúdiť už vyrobená elektrina zo slnka) a následne jeden hrubý kábel kde budú zabalené tieto všetky ostatné. Ten pôjde rovno do "chatky", tým myslím do hlavného rozvodu ktorý bude na streche. Inak ten hlavný kábel má priemer 15mm, takže celkom macek, na to že ten kolektor není zase až tak veľký.
No a skoro som zabudol, niektoré z káblov budú taktiež narigované, aby sa hýbali spolu s panelom/ramenom, to by som chcel urobiť klasicky s kosťami.
Taktiež by som chcel na záver dodať že v chatke nebude klasických 220/230v, ale hlavne kvôli bezpečnosti menej.
//autoeditácia príspevku (10 Mar 2017, 17:57)
Tak po dlhšej dobe znova nejaký ten render z môjho projektu, v podstate dokončené rameno (tak na 95%). Tie tyrkysové veci sú mechanické (ale elektronika tam je) snímače pohybu, keďže celý kolektor je ovládaný počítačom. Takže riadiace CPU musí vedieť presne v akej polohe sa jednotlivé časti kolektoru/ov nachádzajú, a vďaka týmto dvom snímačom si to dokáže všetko vypočítať.
//autoeditácia príspevku (17 Mar 2017, 22:31)
Posledné dni robím celkom pekný progres, takže tu je ďalšia drobnosť. Ten červený diel je blok v ktorom sú nalisované ložiská po celej dĺžke, a na oboch koncoch sú guferá (hlavne proti nečistotám), následne je do ložísk nalisovaná závitová tyč, po ktorej sa bude pohybovať rameno (áno, je to všetko len nalisované, ale je tu možnosť zaistenia epoxidom, to už potom nerozoberie nikto). A tá tyrkysová vec je krabička na rozvod káblov, tie tri káble vedľa seba sú káble od motorov (dva na panely, jeden ten veľký vzadu). Ďalej do tej krabičky pôjde jeden kábel od senzorov, jeden kábel od panelu (cez ten bude prúdiť už vyrobená elektrina zo slnka) a následne jeden hrubý kábel kde budú zabalené tieto všetky ostatné. Ten pôjde rovno do "chatky", tým myslím do hlavného rozvodu ktorý bude na streche. Inak ten hlavný kábel má priemer 15mm, takže celkom macek, na to že ten kolektor není zase až tak veľký.
No a skoro som zabudol, niektoré z káblov budú taktiež narigované, aby sa hýbali spolu s panelom/ramenom, to by som chcel urobiť klasicky s kosťami.
Taktiež by som chcel na záver dodať že v chatke nebude klasických 220/230v, ale hlavne kvôli bezpečnosti menej.
technická poznámka: ako sa budú doťahovat matice spodné na oboch krajoch? kľúč tam nestrčíš a zhora nie je prístup
Vďaka za otázku, som veľmi rád keď si ľudia všímajú detaily. Matice sa doťahovať nebudú (nebude sa nimi točiť), ale zospodu je skvelý prístup k skrutkám, takže tie sa budú doťahovať. Ale na obrázku sú vidieť neni, pretože sú v podstate pod podlahou, inak táto ložisková skriňa bude na ráme.
Na záver ešte dodám že k tejto "mojej technike" by bolo taktiež príslušné náradie, takže pohodička.
Na záver ešte dodám že k tejto "mojej technike" by bolo taktiež príslušné náradie, takže pohodička.
Lenže ak chceš doťahovať skrutky zo spodu, musíš chytiť matice zvrchu aj tak do kľúča, nie?
A vždy je lepšie niečo navrhovať tak, aby to bolo univerzálne, a aby si na to nepotreboval vlastné špeciálne náradie...
Viď. Apple, oni vo svojich iPhonoch nepoužijú Torx skrutky, ako 99% planéty,... nie, oni použijú vlastné, úplne iné, vypatlanci.
A vždy je lepšie niečo navrhovať tak, aby to bolo univerzálne, a aby si na to nepotreboval vlastné špeciálne náradie...
Viď. Apple, oni vo svojich iPhonoch nepoužijú Torx skrutky, ako 99% planéty,... nie, oni použijú vlastné, úplne iné, vypatlanci.
Veď jasné Hensym, matice sa prichytia tak či tak, do špeciálneho "kľúča" ktorý vlastne len vyplní medzeru medzi maticou a stenou, takže matica sa zaistí proti pootočeniu. Hej, 99% našej planéty, netreba zabúdať že toto tu je sci-fi, iná planéta, iná doba, iná technika. Tam u nich to špeciálne vôbec nieje.