Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa kali520 »

nehlasili sa. len podla miesta narodenia sa tam daju zaradit. ale to neodpoveda na otazku: s ktorym narodom je spriaznene dieta?
Preto lebo ty neodpovedáš na rovnakú otázku, len menuješ miesta narodenia a to k určeniu narodnosti nestačí.
to vies, aj ked rasa zacala lietat do vesmiru, alebo vyrabat bomby schopne vymazat cloveka z planety bola v statoch, kde ten hladomor, epidemie a vojny boli...
Neviem čo to má spoločné s tým, že Afrika je najchudnobnejšia a najzaostalejšia oblasť sveta.
Angel, posledne dve vety sa neguju navzajom
Nič sa neneguje, len ty dlhodobo nie si schopný pochopiť rasovú podstatu problému.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

a co je potrebne ku urcovaniu narodnosti? podla coho to dieta urci svoju narodnost a narod, ktory ma hajit?

asi tolko, ze ked ZSSR postavil Car Bombu, alebo poslal Gagarina do vesmiru, tiez tam zuril hladomor, epidemie a tak podobne.

kultura a rasa nemaju nic spolocne. obyvatelia Halice, Tirolska a Sedmohradska su rovnaka rasa, no maju odlisne kultury
kali520
Darca
Darca

jackb napísal:a co je potrebne ku urcovaniu narodnosti? podla coho to dieta urci svoju narodnost a narod, ktory ma hajit?
Biologicka spriaznenosť. Okrem toho som písal, že národy v dnešnom ponimaní sú do istej miery umelý konštrukt (obzvlašť to platí pre malé národy strednej Európy).
asi tolko, ze ked ZSSR postavil Car Bombu, alebo poslal Gagarina do vesmiru, tiez tam zuril hladomor, epidemie a tak podobne.
A toto má teraz ako vyvracať to, že Afrika je vyrazne zaostalejšia či už technologicky, ekonomicky, klutúrne alebo socialne v porovnaní so západnou, Európskou civilizáciou?
kultura a rasa nemaju nic spolocne. obyvatelia Halice, Tirolska a Sedmohradska su rovnaka rasa, no maju odlisne kultury
Rasa a kultura toho majú dosť spoločné.

Obyvatelia tebou uvedených krajin nemajú tak výrazne odlišné kultúry v porovnaní s kultúrou inej rasy, či už napr Činskej alebo Senegalskej.
jackb
Redeemer
Redeemer

vidis, konecne mozme v nieco suhlasit - v umelosti narodov strednej Europy. ale ako je to s tou biologickou spriaznenostou z prikladu?

nema vyvracat, len ukazuje na to, ze vyslat do vesmiru cloveka, alebo stiepit jadro atomu moze aj clovek z kulturne a ekonomicky zaostalej krajiny tak isto ako clovek z prosperujuceho Zapadu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie a seth: Problém je v tom, že ja som beardieho ako takého nijako neoznačoval, len som podotkol jasný fakt, že jeho názorový prienik s neonacistom AA sa čoraz viac zväčšuje. A samozrejme to netvrdím na základe jedného názoru/postoju, ale širšie. V širšom zmysle je to aj o tej slávnej debate Havran vs Sulík, teda o tom istom posune časti spektra pravicových liberálov (bývalých?) kams viac doprava.

A špeciálne pre setha: liberál nie som a ani som sa tak nikdy neoznačoval. A čo sa týka tých názorových prienikov.. moja citlivosť na toleranciu takýchto ľudí ako je AA alebo kali, je zjavne niekde úplne inde, ako vaša. Áno, môžem sa s kalim zhodnúť v téme Posilňovanie na nejakom tréningovom postupe, ale to je asi tak všetko.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

okrem imigracie v com?
hughito
Redeemer
Redeemer

Zápisky si nerobím (až tak ma nezaujímate), tá zhoda už bola vo viacerých témach.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pics or didn't happen :smt119
kali520
Darca
Darca

vidis, konecne mozme v nieco suhlasit - v umelosti narodov strednej Europy. ale ako je to s tou biologickou spriaznenostou z prikladu?
Dieťa je spriaznené s rodičmi, ktorí su zase so svojími rodičmi atď... Národ (vo svojom pravom slova zmysle, dnes je lepšie používať termín rasa) je rozšírená rodina kde definiciu určuje blizkosť zpriaznenosti.
nema vyvracat, len ukazuje na to, ze vyslat do vesmiru cloveka, alebo stiepit jadro atomu moze aj clovek z kulturne a ekonomicky zaostalej krajiny tak isto ako clovek z prosperujuceho Zapadu
Jedna, dve lastovičky leto nerobí, priemer je určujúci a v tom prípade to ale nič nemení natom, že plati: "Nerovnosti si netreba vymýšlať tie reálne existujú, preto jedna rasa vybudovala technologicku civilizáciu ktorá štiepi atomi, a iná zase nevymyslela ani koleso" .
jackb
Redeemer
Redeemer

"no ale ta rozsirena rodina" sa v priklade poriadne rozrasta a moze presahovat aj jednu rasu

opat ti zopakujem, ze aj ked civilizacia nevynasla koleso, a trapia ju epidemie a hladmor, tak jej prislusnici uspesne konkuruju prislusnikom civilizacie, ktora stiepi atom a lieta do vesmiru
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

kali520 napísal:...priemer je určujúci...
Priemer je jedna z najmenej hovoriacich a najviac zavadzajucich statistik.
//edit: aby som nezavadzal, kedze sa to da pochopit aj ako "priemer je na nic" - v praxi som ho castejsie videl pouzivat ako doplnujuci udaj, sam o sebe toho vela nepovie
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

jackb napísal:nema vyvracat, len ukazuje na to, ze vyslat do vesmiru cloveka, alebo stiepit jadro atomu moze aj clovek z kulturne a ekonomicky zaostalej krajiny tak isto ako clovek z prosperujuceho Zapadu
Tam šlo ale o rasu ako kolektív nie o jednotlivca. Samozrejme jednotlivec či už je to z tej či onej zaostalej krajiny môže mať predpoklady alebo talent na to, aby sa venoval dajme tomu vedeckému výskumu a celkovo kariére a možno časom na niečo svetoborné aj prišiel. Ale to všetko sa ruší ak na ten vývoj človek nemá prostredie a prostriedky či už finančné alebo akademické (škola, literatúra, učitelia, akad. pôda, laboratoria atd atd).

Takže áno sú vojny aj hladomory všade po svete, dôležité je ale percentuálne a v akom množstve sa v tej a onej krajine dejú.
kali520
Darca
Darca

"no ale ta rozsirena rodina" sa v priklade poriadne rozrasta a moze presahovat aj jednu rasu
Môže, ale ako sám vidíš rasy tu sú a dajú sa celkom jasne definovať a rozoznať.
opat ti zopakujem, ze aj ked civilizacia nevynasla koleso, a trapia ju epidemie a hladmor, tak jej prislusnici uspesne konkuruju prislusnikom civilizacie, ktora stiepi atom a lieta do vesmiru
Prd platné keď to nemá nijaký vplyv na ich civilizačný stav, ja ti zas opakujem, že vyťahovať zopár individualit kde úspešnosť je kauzalne spojená s priemerom nič nedokazuje.
jackb
Redeemer
Redeemer

ok, takze kazdy drevorubac z gemerskej putiky, ktory ledva dokoncil zakladnu skolu a podpisuje sa troma krizikmi ma povinnost byt hrdy na to, ze ludia, s ktorymi zdiela farbu pleti robia viac pokroku a ludia s inou farbou pokozky.
zaroven narod nie je dolezity, ale uroven pigmetu. a vyznam tejto temy je, ze dve osoby s roznou urovenou kozneho farbiva nemozu koexistovat. lebo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Stále to je o tej farbe pleti.. pritom neustále opakujem, že aj keby sme sa teda išli hovoriť o nejakých rasách, tak tá farba pokožky môže byť len jeden z x faktorov. Ale samozrejme, že ľuďom najviac bije do očí.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

javatar napísal:Priemer je jedna z najmenej hovoriacich a najviac zavadzajucich statistik.
Subjektívne tvrdenie k nešpecifikovanej oblasti.

Pokiaľ sa hovorí o priemernej inteligencii obyvateľstva, jej výška hrá zásadnú úlohu vo vytváraní funkčnej spoločnosti (prostredia), kde následne môžu vyniknúť aj (nadpriemerne inteligentní) jednotlivci z oblastí, kde takéto podmienky (kvôli nižšiemu priemeru) neexistujú.

Keby tu ľudia ako jackb nerozmýšľali len emocionálne, dôsledkom styku s takýmito osobami, nebol by veľký problém to pochopiť.

V opačnom prípade sa diskusia bude točiť v bludných kruhoch ignorácie, nepochopenia a nezmyselných rečiach o farbe kože..
jackb
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:Keby tu ľudia ako jackb nerozmýšľali len emocionálne, dôsledkom styku s takýmito osobami, nebol by veľký problém to pochopiť.

V opačnom prípade sa diskusia bude točiť v bludných kruhoch ignorácie, nepochopenia a nezmyselných rečiach o farbe kože..
presne tak. som najhorsie zlo, lebo uz roky stretavam ludi roznych ras a kultur a do teraz som s nimi nemal ani naznak problemu. keby neboli ludia ako ja, tak by si vsetci mohli zit vo svojich imaginarnych svetoch a boli stastni zo svojej nenavisti.

o rase, ktora je definovana fyzickymi charakteristikami, najcastejsie farbou pleti, tu pisal kali.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Nerobim si iluzie, ze ta o niecom presvedcim ale ked uz som sa na to dal:
-AA- napísal:Subjektívne tvrdenie k nešpecifikovanej oblasti.
Skor matematika na urovni strednej skoly. Priemerov existuje viac (aritmeticky, geometricky, harmonicky) prave kvoli tomu, ze casto poskytuju skresleny pohlad na vzorku. Cisto priemer o vzorke povie velmi malo. V kombinacii s modusom a medianom je to uz lepsie. Do karat ti ale nahrava, ze IQ krivka ma velmi blizko k normalnej distribucii a preto ma priemer, median aj modus k sebe blizko. V kazdom pripade ma od normalnej distribucie dostatocny odstup aby vznikla pri skumani cisto priemeru dost velka chyba.
-AA- napísal:Pokiaľ sa hovorí o priemernej inteligencii obyvateľstva, jej výška hrá zásadnú úlohu vo vytváraní funkčnej spoločnosti (prostredia), kde následne môžu vyniknúť aj (nadpriemerne inteligentní) jednotlivci z oblastí, kde takéto podmienky (kvôli nižšiemu priemeru) neexistujú.
V demokratickych rezimoch skor hra ulohu median rozlozenia prostredkov a pri autoritativnych je to zlozitejsie kedze je podstatnejsia ideologicka zhoda ako inteligencia (co samo o sebe nie je velmi inteligentne).

Dalsim problemom je,ze inteligencia nie je jednorozmerna a uz vobec nie staticka zalezitost. Koncept IQ je ako keby si chcel v nasom skolskom systeme dat jednu znamku za vsetky predmety. Ked bolo IQ vytvorene tak to bolo z umyslom lepsie pochopit ako inteligencia funguje nie na porovnavanie si mentalnych penisov.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Rozumiem, že tu máš problematiku priemerov a relativistického pohľadu na význam inteligencie.

Predpokladám, že ku každému z tých konceptov existuje nejaká teória.

Potom je tu reálny svet a dáta, kde výška priemernej inteligencie silne koreluje s rozvojom/zaostalosťou rôznych regiónov vo svete.

Povaha režimov v týchto oblastiach je takisto dôsledkom týchto rozdielov. Dobrým príkladom zvyčajne býva katastrofálne zavádzanie liberálnej-demokracie v krajinách Stredného východu.

Akceptujem tvoj pohľad, beriem ho ale z veľkej časti ako snahu zakryť si oči pred nepohodlnými skutočnosťami.

Výborne vysvetlené napr. v rozhovore s Dr. Helmuthom Nyborgom.

jackb
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Ochrana vlastného územia (teritoria) je prirodzená vlasnosť človeka a väčšiny živých organizmov ty chorá predstava.
http://www.valeriovincenzo.com/content/ ... iers-peace
Napísať odpoveď