Kúpa TV
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Kúpa TV
Z tohto pohladu to rozdiel nerobi. Ale velky z pohladu kvality obrazu.
Najst LCD TV bez PWM je nadludsky vykon. Taky tv snad ani nie je.
Najst LCD TV bez PWM je nadludsky vykon. Taky tv snad ani nie je.
Vcera som sa bol pozriet na Samsung UEj6282. Mal by to byt 100Hz model a mam taky dojem, ze v tejto uhlopriecke aj najlacnejsi. Na predajni sice tvrdili, ze je urcite 50Hz, ale na webe som sa docital, ze je uz 100Hz (od 50").
Konkretne som sa pozeral na 55" verziu, ktorej cena je pomerne lakava, ale nechcel som davat za TV viac ako 500eur, takze som na vazkach. Oproti plazme ktoru mam teraz je to cca 7" navyse, co by nemalo byt malo, hoci na predajni mi nepripada o nic vacsi nez moja plazma doma.
Horsie to bolo s obrazom, ale po upravach sa to tak nejak spravilo, hoci moja low-cost 3 roky stara plazma od LG mi pride lepsia (az na rozlisenie).
Su v tejto cene este nejake ine moznosti ? Ja Samsungu prilis nefandim, ale z hladiska SMART funkcii a podpory formatov na tom asi bude lepsie nez japonci a H.265 snad tiez zvladne.
Som este na vazkach, ci teda zobrat 50" 100Hz, alebo 55" 50Hz, ale tipujem, ze tie 50Hz obrazovky budu celkovo obrazovo horsie a nebude to len o nejakom pohybovom rozmazavani. Vcera som si ale nic podobne nevsimol aj ked som to skusal na lacnejsom UHD od Samsungu. Ten bol nabeton 50Hz. Na druhej strane, pouzivat to budem aj na hranie a tam to rozdiel urobit moze ...
Konkretne som sa pozeral na 55" verziu, ktorej cena je pomerne lakava, ale nechcel som davat za TV viac ako 500eur, takze som na vazkach. Oproti plazme ktoru mam teraz je to cca 7" navyse, co by nemalo byt malo, hoci na predajni mi nepripada o nic vacsi nez moja plazma doma.
Horsie to bolo s obrazom, ale po upravach sa to tak nejak spravilo, hoci moja low-cost 3 roky stara plazma od LG mi pride lepsia (az na rozlisenie).
Su v tejto cene este nejake ine moznosti ? Ja Samsungu prilis nefandim, ale z hladiska SMART funkcii a podpory formatov na tom asi bude lepsie nez japonci a H.265 snad tiez zvladne.
Som este na vazkach, ci teda zobrat 50" 100Hz, alebo 55" 50Hz, ale tipujem, ze tie 50Hz obrazovky budu celkovo obrazovo horsie a nebude to len o nejakom pohybovom rozmazavani. Vcera som si ale nic podobne nevsimol aj ked som to skusal na lacnejsom UHD od Samsungu. Ten bol nabeton 50Hz. Na druhej strane, pouzivat to budem aj na hranie a tam to rozdiel urobit moze ...
-
Ryan Giggs
VIP
V prvom rade plati ze v predajni toho vela nenaporovnavas. Tam su absolutne nevhodne podmienky na nieco take a vela veci tam cloveka rozptyluje. Po dalsie, prechod z plazmy je vzdy komplikovany, o to viac na 50 Hz LCD. Inak ten J62xx je samozrejme 100 Hz. Predavaci su ocividne kompetentni....
Alternativa je Panak 50DS630E (v 55" sa nerobi), ma ale relativne vysoky lag.
A potom Sony 50"/55" W755C/756C, W80x. Ten je ale drahsi. Plus este mozno nejaky zabudnuty Philips PFx65x0.
Alternativa je Panak 50DS630E (v 55" sa nerobi), ma ale relativne vysoky lag.
A potom Sony 50"/55" W755C/756C, W80x. Ten je ale drahsi. Plus este mozno nejaky zabudnuty Philips PFx65x0.
Je mi jasne, ze to nie su idealne podmienky, ale inu moznost nemam. Dokonca som zvazoval aj nejaku bazarovu plazmu, ale muselo ny to mat FullHD a relativne tenke okraje.
Na ten Panasonic pozriem. Je to sice aj na hranie, ale tie input lagy som doteraz nikdy nepostrehol.
//autoeditácia príspevku (06 Mar 2017, 11:33)
No, Panasonic a SONY su mimo, su drahe. Panasonic stoji o nejakych 70eur viac ako Samsung a navyse si myslim, ze Samsung na tom z hladiska SMARTu a podpory formatov bude asi lepsi. Panak bude asi lepsi obrazovo, ale nic zasadne to asi nebude. Ten Samsung vyzera ako najrozumnejsia kupa. Chybat mi bude asi len KODI.
Na ten Panasonic pozriem. Je to sice aj na hranie, ale tie input lagy som doteraz nikdy nepostrehol.
//autoeditácia príspevku (06 Mar 2017, 11:33)
No, Panasonic a SONY su mimo, su drahe. Panasonic stoji o nejakych 70eur viac ako Samsung a navyse si myslim, ze Samsung na tom z hladiska SMARTu a podpory formatov bude asi lepsi. Panak bude asi lepsi obrazovo, ale nic zasadne to asi nebude. Ten Samsung vyzera ako najrozumnejsia kupa. Chybat mi bude asi len KODI.
Ja mam tento j6282 v 40" aj v 48" a som celkom spokojny. Vzhladom ku cene je to asi tv s najlepsim pomerom cena/vykon. A to mam doma aj 55" panak plazmu vt50.
Na tom lg si mal kodi?
Na tom lg si mal kodi?
Tiez mi ten Samsung vychadza ako najlepsia volba. Pravdepodobne vezmem 50" verziu. S prehravanim multimedii, obzvlast H.265 si zatial problem nemal ? Funguje na Tizene napriklad stream.cz ?
KODI na LG nemam, ale mam taku multimedialnu krabicku ktorej by som sa rad zbavil. H.265 nevie, takze je mi na prd. Dufam, ze TV ju nahradi. Ja v podstate KODI ani v nejak velkej miere nevyuzivam, no paci sa mi moznost automatickeho stahovania titulkov. Neviem, ci to nejaky prehravac na Tizene dokaze.
KODI na LG nemam, ale mam taku multimedialnu krabicku ktorej by som sa rad zbavil. H.265 nevie, takze je mi na prd. Dufam, ze TV ju nahradi. Ja v podstate KODI ani v nejak velkej miere nevyuzivam, no paci sa mi moznost automatickeho stahovania titulkov. Neviem, ci to nejaky prehravac na Tizene dokaze.
-
Ryan Giggs
VIP
A to H265 je tak zivotne dolezite?
Nie je to dovod preco by som si ten TV nekupil, ale rad by som uz ziadne externe krabicky nepouzival. Aspon nejaku dobu. Proste ak to vie zvladnut TV samotny, beriem to ako plus.
Citam ale temu na inom fore ohladne posuvnikov a HZ (ty vies o com hovorim) a som z toho TV trochu zmateny ...
Citam ale temu na inom fore ohladne posuvnikov a HZ (ty vies o com hovorim) a som z toho TV trochu zmateny ...
-
Ryan Giggs
VIP
To ze nejaky Tv nevie hevc neznamena ze potrebujes externu krabicku. Na to nie je ziaden dovod.
S tym posuvnikom je to zbytocne a nezmyselne nafuknuta bublina.
S tym posuvnikom je to zbytocne a nezmyselne nafuknuta bublina.
No ak ho chcem prehravat, tak tu krabicku potrebujem, alebo mi nieco unika ?
Takze sa u Samsungu nemusim o 100hz bat ? Pretoze aj ta cena je taka menej doveryhodna, kedze vzhladom na vybavu je fakt lacny.
Takze sa u Samsungu nemusim o 100hz bat ? Pretoze aj ta cena je taka menej doveryhodna, kedze vzhladom na vybavu je fakt lacny.
-
Ryan Giggs
VIP
A coze je v H265 take unikatne co nenajdes v H264? Unika snad nieco mne?
Cena je primerana. Je na trhu uz dlhsiu dobu a ma ho este dost obchodov.
Cena je primerana. Je na trhu uz dlhsiu dobu a ma ho este dost obchodov.
Ale ja sa nechcem hadat. Jednoducho je to kompaktnejsi format a to je celkom vyhoda. Pre mna urcite. Doteraz som pozeral vsetko v H.264 a neubudlo zo mna, ale kupujem novy TV a toto je jedna z veci na ktorych mi zalezi, aj ked nie je rozhodujuca.
-
Ryan Giggs
VIP
Hada sa snad niekto? Len toto je prave vec, ktora je malo dolezita. To sa mozeme bavit potom aj o tom, ze to nezvlada HDR, HLG...
Tak to je vzdy individualne.
Ak chce niekto HDR v TV kvoli konzole, alebo z ineho dovodu, preco nie ? Ja HDR nepotrebujem, nepotrebujem ani internetovy obsah, no viem, co potrebujem a viem, ze existuju zariadenia, ktore mi tu funkcionalitu poskytnu. Lenze ak to zvladne samotny TV, beriem to ako plus. Opat, nebudem sa na zaklade toho rozhodovat za predpokladu, ze Samsung bude vyhodnejsi cenovo, uhloprieckou, alebo kvalitou (co ma prioritu), ale za inych okolnosti to vahu ma. Rovnako je pre mna dolezite aby mal stojan uprostred a nie nozicky po stranach, co je pre niekoho hlupost, ale pre mna podstatne.
Ak chce niekto HDR v TV kvoli konzole, alebo z ineho dovodu, preco nie ? Ja HDR nepotrebujem, nepotrebujem ani internetovy obsah, no viem, co potrebujem a viem, ze existuju zariadenia, ktore mi tu funkcionalitu poskytnu. Lenze ak to zvladne samotny TV, beriem to ako plus. Opat, nebudem sa na zaklade toho rozhodovat za predpokladu, ze Samsung bude vyhodnejsi cenovo, uhloprieckou, alebo kvalitou (co ma prioritu), ale za inych okolnosti to vahu ma. Rovnako je pre mna dolezite aby mal stojan uprostred a nie nozicky po stranach, co je pre niekoho hlupost, ale pre mna podstatne.
-
Ryan Giggs
VIP
Hej, len ten moj argument je rozumny, lebo je to principialne to iste. Preto tvoja obhajoba nedava zmysel.
Moja obhajoba je, ze to co je dolezite urcuje kupujuci. To len bokom. Ako som povedal, bez podpory H.265 prezijem, ale je to plus.
-
Ryan Giggs
VIP
Problem je ze vacsina kupujucich nema sajnu co je pre nich dolezite. Len nieco poculi, nieco videli v reklame, nieco si niekde precitali. A vacsinou su to marketingove nezmysly. To len tak pomimo.
To ale zase nie je moj pripad. Nechcem 4k ani HDR. Na druhej strane, ak by som TV vyuzival aj ako dalsi monitor k PC, 4K by bola podmienka a to aj pri 40" uhlipriecke. To je ta individualnost, akoze kazdy ma nejake priority a tie generalizovat nejdu.
A tiez si nemyslim, ze neviem co potrebujem. Okrem toho som pisal, ze H.265 pre mna nie je rozhodujuci, no je plusom. Kompaktnost a buducnost toho formatu pre mna proste je zaujimava a pouzivat ho budem tak ci tak. Ide len o to ci to zvladne TV, alebo si to bude vyzadovat neskor dalsie prislusenstvo.
A tiez si nemyslim, ze neviem co potrebujem. Okrem toho som pisal, ze H.265 pre mna nie je rozhodujuci, no je plusom. Kompaktnost a buducnost toho formatu pre mna proste je zaujimava a pouzivat ho budem tak ci tak. Ide len o to ci to zvladne TV, alebo si to bude vyzadovat neskor dalsie prislusenstvo.
Ja mam taky povit, ze ten samsung aj h265 prehra, ale neviem to potvrdit, lebo ja svoje nas krmim iba h264. Z jedneho logickeho dovodu - nepodporuju mi to ine zariadenia. Miesta mam dost, tak radsej nech to zaberie viac miesta ako by som to nemal niekde prehrat, resp. mi to malo zbytocne zatazovat cpu na ntb.
Ak chces mizem skusit stiahnut h265 a vyskusat ako to ide. Ale zabudni, ze tam budes mat automaticke titulky, to nie je kodi. Tam len prechadzas adresare a pustas videa. Dokonca ani zobrazenie adresarov nevies menit a ked ich mas vela v jednej zlozke tak musis dost pracne cez to prechadzat az kym najdes konkretnu.
Ak chces mizem skusit stiahnut h265 a vyskusat ako to ide. Ale zabudni, ze tam budes mat automaticke titulky, to nie je kodi. Tam len prechadzas adresare a pustas videa. Dokonca ani zobrazenie adresarov nevies menit a ked ich mas vela v jednej zlozke tak musis dost pracne cez to prechadzat az kym najdes konkretnu.
Ono automaticke stahovanie titulkov ma myslim aj VLC na Xboxe, akurat velmi nefunguje
Podobne je na tom BSplayer, tam to ale funguje lepsie. Nakoniec to vyzera tak, ze bez nejakej krabicky sa aj tak neobidem, takze je to v podstate jedno.