Na ISL mas vacsinu krajiny houby, cize v niektorych castiach fakt nemas velmi co, alebo sa vobec ako tam dostat ..Teda dostat sa da vsade, ale vrecko bude raz dva prazdne
Island
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Island
Tak ale svk je natom trochu ine v tom, ze v kazdej casti SVK mas prirodu, nejake mestecko/dedinku a hlavne infrastrukturu. Cize ano da sa tu nekonecno spoznavat tiez.
Na ISL mas vacsinu krajiny houby, cize v niektorych castiach fakt nemas velmi co, alebo sa vobec ako tam dostat ..Teda dostat sa da vsade, ale vrecko bude raz dva prazdne
Napriklad ich narodny park na severo zapade, kde nevedie ziadna cesta a da sa tam teda dostat len lodou (helikopterou) aj to v len v urcite mesiace.
Ahoj, kde podľa Vás zoženiem najlacnejšie letenky na Island ? Z nejakej rozumnej blízkosti od Slovenska.
Praha, ktw/krk a BUD
Tá Budapešť by bola asi ideálna pre mňa, len škoda že tam nelieta nič z Bratislavy
možno sa toho raz dočkáme.
To pochybujem, taka linka by nebola rentabilna. BA lezi medzi 3 troma letiskami odkial lietaju viacere spolocnosti na Island. Odporucam sledovat Katowice, odtial lieta Wizzair a sem-tam sa objavi spiatocna letenka za 70-80 eur. Budapest byva o dost drahsia.
Lenze ak je z BA, tak je mu lepsie dat 30 eur viac za letenku z Budapesti ako sa trepat do Katowic, tot moj nazor. Castokrat aj z Budapesti su akcie na letenky na Island.
Áno som z BA, a znie to celkom múdro z tej Budapešti. Hlavne je to aj kratšie ako do Katowic
no chce to chytiť nejakú akciu na letenky a bolo by to ideálne
Tu nieco k Islandu za 500 evry - https://www.shemakesmetravel.com/sk/ako ... m-500-eur/
Za 500 eur na island to by bola parádička. Inak to Airbnb ponúka na Islande prekvapivo dosť veľa ubytovania.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
To airbnb tam "znicilo" cely trh s nehnutelnostami a prenajom dlhodoby pre domacich
Ale pre turistov cokolvek
Airbnb to už dokázalo urobiť vo viacerých krajinách, sa mi zdá že som počul niečo a nejakej petícií proti nim.
Lebo pre ubytovacie zariadenia je to konkurencia bez povinností, niečo ako uber vs taxi.
Hotel/penzión okrem iných povinností odvádza za každého hosťa/noc ubytovaciu daň, zatiaľ čo obyvateľ zapojený do abnb nie...
Plus samozrejme vie dať nižšiu cenu za ubytovanie....
Hotel/penzión okrem iných povinností odvádza za každého hosťa/noc ubytovaciu daň, zatiaľ čo obyvateľ zapojený do abnb nie...
Plus samozrejme vie dať nižšiu cenu za ubytovanie....
Ale ten kto to vymyslel mal super nápad, takto vybabrať s konkurenciou a ešte plne legálnou cestou. Aj keď mi je jasné že to ničí tie klasické ubytovacie zariadenia.
Zdielana ekonomika je buducnost, len podaktori to nevedia pochopit, resp. uradnici do krvi brania svojich kamaratov hotelierov a taxikarov. Aby mohli aj dalej odrbavat ludi a vozit cudzincov v Prahe na letisko za 2000kc. 
Praha vs prachy tu uz bolo kedysi diskutovana tema, ale rovnako to funguje aj v Bratislave z vlakovej stanice ci autobusovej stanice. A myslim si, ze nie len v Bratislave, ale vsade tam, kde je vyskyt kopu ludi z inych miest a aj turistov. Ved nie je nic nezvycajne napr. v Tatrach, ze pre nasich maju jedalny a napojovy listok, no ked pride nemec, tak dostane sice nemecky listok, ale ma tam 30 percent vyssie ceny. Sice je rad, ze ma listok v rodnej reci, ale este viac je majitel, ze zarobi - bolo o tom aj v spravach alebo novinach. Okrem toho biznis na Slovensku sa robi aj tak, ze sa nastavia vysoke ceny a ked je tam viacmenej monopol, tak ludia moc na vyber nemaju - lyziarske stredisko Jasna + Chopok, najma co sa tyka hornej stanice. Ani parkovanie pred jaskynami smerom na Jasnu od Mikulasa, ako je Demanovska ladova jaskyna a ta druha 5 kilometrov vedla - parkovisko sukromnej firmy, cena 6 eur, naokolo na ceste zakaz. Dve jaskyne prejdes, po 6 eur parkovne, tusim 7 ci 8 za listok. Ale to je skor na inu temu, mozno by to chcelo zaloziy temu o turizme a ako okradnut ludi.
No to by sme si ale do tej témy mali prizvať nejakého zástupcu týchto monopol na okrádanie ľudí. Rád by som si s niekým takým o tomto podiskutoval, aj keď viem že vśetko čo by hovoril by bolo naučené od nadriadených a dokopy by nič nepovedal.
Co som pozeral tak na island sa da ist aj vlastnym autom trajektom ktory chodi z danska cize neni nutnost si tam poziciavat auta je moznost rovno vyrazit z domu 
http://www.smyrilline.com/ pozri sem mne vyslo len tak ze 1000 € 
tu je tiez nejake info :
http://www.ikoktejl.cz/inspirace-na-ces ... em-z-cech/
tu je tiez nejake info :
http://www.ikoktejl.cz/inspirace-na-ces ... em-z-cech/