Raspberry Pi3 - inteligentny dom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
logo22
Novice
Novice

Raspberry Pi3 - inteligentny dom

Príspevok od používateľa logo22 »

Kupil som Raspberry Pi 3 a 16 relatkovu dosku a potreboval by som poradit nejaky soft na ovladanie inteligentneho domu. Dakujem.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Raspberry Pi3 - inteligentny dom

Príspevok od používateľa heker »

Ake mas ocakavania od tvojej zalozebej temy? Ced nepises nic kontetne, ze ci chces ovladat zaluzie, alarm, kamery, sebzor vetra, senzor dazda, teplomer, vlhkomer, radio, svetlo alebo co, nepises co mas na zariadenia a senzory, ako funguje a ani nic blizsie. Ja si myslim, ze R3 si si kupil zbytocne a aj dosku.

OpenHAB alebo pozri sem - https://opensource.com/life/16/3/5-open ... tion-tools

Alebo chod do Xiaomi, tam mas lacnu zakladnu a aj doplnky su za vyborne peniaze.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Keď si takto kupuješ "holý" HW a chceš sa hrať s 220V(predpokladám podľa tých relé, môže to byť aj 12V), tak sa tak nejak predpokladá, že máš prehľad aj v softvéri, ktorý použiješ alebo si ho dokonca nakódiš sám.

Ako napísal heker, keď sa v tom vôbec nevyznáš, tak radšej choď do nejakého hotového riešenia.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Do tohoto by mal ísť človek, ktorý vie načo to kúpil...kutil tvojho kalibru by mal ísť do hotového riešenia typu smart home od telekomu či spomenuté xiaomi.
logo22
Novice
Novice

Áno máte pravdu....Nemám v tomto moc prehľad :? Ale chcem sa to učiť. Inteligentnú elektroinštaláciu mi bude robiť kamarát. Nechcem ho zo všetkým otravovať.....keď budem chcieť niečo pridať (čidlo, ssr, relé, pir atď)
Takže preto sa pýtam aká apka je podľa Vás (odborníkov) dobrá.....
baldorex
Addict
Addict

Ty si si nič okolo toho nenaštudoval však? S tým si mal začať.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Vykašli sa teraz na elektroinštaláciu. Keď ťa to naozaj toľko zaujíma a vieš, že sa to chceš naozaj naučiť, tak si zožeň nejaké senzory, súčiastky a bav sa s tým.
Keď budeš mať aspoň aké také základy naštudované, tak sa podobné otázky ani nebudeš musieť pýtať.

Na takejto úrovni bastlenia sa očakáva, že máš nejaké znalosti a veľké množstvo HW a SW si dorobíš sám.
Spôsob, kúpim jednu dosku, do toho dám hotový SW a všetko bude fungovať, moc nefunguje.
logo22
Novice
Novice

ok......nevyznam sa v tom...... co mi teda poradite na zaciatok???? scim zacat????

Tu IN necham na kamosa :D
baldorex
Addict
Addict

Kúp si hotové riešenie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vsak som ti uz napisal, ze OpenHAB. Ty mas problem asi aj s citanim. OpenHAB je open source, ma k dispozicii manual, celu dokimentaciu k tomu, otvorene API, podporu na ich webe, aktualizacie na GitHube. Mozes si pozriet ako sa pridavaju a programuju sezory. Ja za seba tvrdim co som napisal uz vyssie - nemas o tom ani tusenia, nevies si najst ani len program, nie to este nieco pridavat, programovat a nastavovat.
Napísať odpoveď