Automatická prevodovka pre začiatočníka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Re: Automatická prevodovka pre začiatočníka

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

ja som s DSG naozaj spokojny, nemas tam co pokazit, zaobchadzanie uz bolo spomenute vysie...a este treba pravidelne menit olej v DSG kazdych 60000km alebo aj skor
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

kolko vyjde taka vymena? nie v autorizaku
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zalezi od oleja a specifikacie. Niektore su relativne lacne, su aj nahrady s pozadovanymi aditivami. Ale niekde je to len origo olej v cene okolo 60 eur za liter, k tomu filter, tesnenie, preplach, robota, dostanes sa na 400 eur. Kopa ludi vsak dava nahrady a meni radsej pravidelne. To, ze odide nieco, to je dost nahoda, proste smola. Cize tej vymeny by som sa az tak nebal. Origo pri dakej Octavii 15 az 20 eur, ma kod G052182A2.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Mam taku otazku ohladom DSG. Ked idem na Sku dajme tomu 100 a po zjazde samovolne spomalujem do takmer az statia (bez brzdenia) tak to cititelne zacuka ked uz som tak na 30km/h. Ked vsak idem rovnaku situaciu na Dcku tak ziadne trhanie. Co vsetko je teda v S nastavene inak ako v D okrem otacok na ktorych sa radi hore/dole? Angazuje sa tam najko brzda bez toho ze by som ju zosliapol? (Golf V 2008).

Takisto ma zaujima ta vymena DSG oleja, niekde som cital ze na 1.9TDi (aj ked neviem presne co ma objem spolocny s prevodovkou) sa ma menit kazdych 150k, vyssie spominate menej.. servisak mi dokonca spominal ze menit DSG olej netreba vobec pokial nepocut divne zvuky/spravanie prevodovky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Olej menit bud pravidelne alebo nemenit vobec. Pretoze olej po napriklad 200 tisicoch obsahuje piliny. Novy olej ich uz neobsahuje a kope ludi to potom sposobilo problemy. Je to taka vecna tema asi ako Windows vs Linux, Android vs iOS, Nike vs Adidas... Cital som kopu odlisnych nazorov, niekto hned po kupe auta vymeni aj olej v prevodovke, ked kupuje jazdenku a tvrdi, ze ma pokoj. Niekto to nevymeni nikdy, auto nabeha 400 tisic a potom ho preda. Mas pripady, ze ma auto ledva 150 tisic, ty vymenis olej a o 15 tisic odide automat. Tu sa musis rozhodnut sam a zhodnotit, ze za kolko si kupil auto, kolko by vysla vymena oleja a kolko u teba moze stat pripadny repas prevodovky, pripadne po com sa da zohnat jazdena prevodovka. Tiez by bolo dobre vediet, ze ci to byvaly majitel menil alebo nie. Ak menil, tak rozhodne vymen aj ty. Ak nemenil, tak to je na zvazenie.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Menit olej v DSG je dolezite. Mam servisaka, ktory pracuje vo VW servise a servisuje auta doma ako hobby. Jednoznacne, DSG dodrziavat servisny interval a jednoznacne, to zdoraznil niekolko krat, original olej predpisany vyrobcom. Stretol sa s mnozstvom pripadov, key DSG odislo, bo tam chalanko zarval nejaku lacnejsiu nahradu, alebo dedinsky mechanik zavalil do DSG-cka olej s inou specifikaciou a bolo. Vymena oleja v DSG stoji cca 100e, tak preco riskovat, ze odpalim prevodovku za 5T EUR?
Ked som ja kupil auto (mal som preverene aj servisne zaznamy od kupy), dal som ten olej proste vymenit. Na intervaly si davam pozor uz sam a zatial vsetko OK.

K tomu trhaniu pri zjazde, nemusi to byt zrovna DSG. Menil si zotrvak, resp. aky mas najazd?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

kde to stoji 100€ ?ja by som uz aj menil aj ked netrha ani necuka
co som cital vsade cez 300
kinjeril
Moderátor
Moderátor

300e?! To je autorizak, ci? Sproste zdieranie.
Mna u neho. 5 litrov oleja po 18e + 10-15e robota.
Do 140e sa musis vmestit aj v servise.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

kinjeril, u koho si menil ten olej? Môžeš dať kontakt?

Tatkovi by sa už zišlo vymeniť olej v prevodovke v jeho Tourane...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ale menil ti ju strojovo s odsavanim a preplachom?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

V Terchovej - p. Bielik. Kontakt nan mam, ale cudzie cisla neberie, kedze mu telefon zvoni furt. :D Ja som sa k nemu dostal cez kolegu z prace, kedze jeho mama mu robi sefku v servise.
Neviem, ako ho menil, rano som auto zaniesol, poobede som bol pren. Vybavenie ma kadejake a co nema, prinesie si vopred.
Robil mi aj moho klby vnutorne pri DSG, nakolko mi praskli manzety a klby sli ta het ked neboli mazane.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

hmmm mne sa to za tu 100vku nejak nezda :/
v Ruzomberku Autolabs to robi za 250€+ podla typu vozidla a to je co viem siroko daleko najnizsia cena, teda vymena strojovo, odsatie oleja s preplachom od pilin
Napísať odpoveď