Plat študenta IT

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Re: Plat študenta IT

Príspevok od používateľa ropman »

dost to zovseobecnujes, ten vyssi plat a podobne nutne nemusi byt vsade len preto ze firma na zaciatok neponuka ziadne treningy skor to zavisi od konkretnej firmy.

teoreticky nie su naroky ale bavime sa tu o cloveku, ktory este nema ukoncene studium ani ziadne preukazatelne skills. akonahle ti pride clovek co ma aspon male skusenosti s danymi technologiami alebo hoci aj ukoncenu skolu, tak automaticky uprednostnis jeho.
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ano, uprednostnim v pripade, ze je 10 kandidatov na jednu otvorenu poziciu. Dnes je to skor jeden kandidat na 10 pozicii. :) Na IT trhu je obrovsky dopyt a nie je problem to vyuzit.
matothor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa matothor »

Nemyslím si, že je pravda, že na 10 pozicii máš dnes jedného kandidáta. Na trhu je síce pretlak ITčkarov ale určite nie tak veľký.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

Minule som sa bavil so znamym z tohto fachu a vravel ze ten trh je plny itckarov ale neschopnych, preto je problem ze tie miesta niesu obmedzene
matothor
Light Expert
Light Expert

Hej s tým som sa aj ja stretol, príde chalan že vyštudoval IT a ani nevie riešiť základné problémy na pc, a tým nemyslim nejaké pokročilé programovanie.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

to mas este dobre ze ti pride vystudovany IT...
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Nie je pravda, ze su vsetci neschopni, ale za 8-10e/hr sa ti naozaj pride na pohovor pozriet iba WP/Drupal "artist" alebo front-end dev, ktory pise raw CSS a pouziva copy+paste ako produkcny module bundler. Remote job aj len v EU, ti lahko dokaze priniest 50-60K/yr. Minimalne pre web zalezitosi. Malokto to dorovna na slovensku.
matothor
Light Expert
Light Expert

Ja tiež nehovorím že všetci sú neschopní, ale nájdu sa takí ktorí fakt nevedia čo robia. A s tým platom, 10 eur na hodinu je na slovensku dosť a to, že v zahraničí sa dá zarobiť viac, je jasné ale to sa netýka len IT oboru.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Lenze IT dokazes robit nadialku urcite lahsie ako pravo, medicinu alebo sofera autobusu. Cize neminas nemecky plat v DE, ale na Slovensku a to uz rozdiel zvacsa je.
matothor
Light Expert
Light Expert

Čo sa týka práce v IT zo Slovenska pre nemeckú firmu nemám veľmi skúsnosti, ale dá sa niečo také robiť full-time zo Slovenska, aby si sa nemusel do toho Nemecka vôbec jazdiť ? Chápeš ide mi o to míňanie nemeckého platu na Slovensku.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Jasné, že sa dá. Ale musíš byť na to naozaj odborník, aby sa tej firme oplatilo zamestnať teba a nie Nemca.

Kolegova priateľka po presťahovaní z USA do Brna toto pre svoju IT firmu robila a možno ešte stále robí. Takže to určite nie je nemožné.

Nie je to však asi úplne tak, ako si predstavuješ, že by si tam nemusel jazdiť vôbec. Niektoré veci je proste lepšie prebrať osobne ako cez Skype a je možné, že by od teba takýto zamestnávateľ vyžadoval, aby si sa tam aspoň raz za čas ukázal osobne.
matothor
Light Expert
Light Expert

Zase sa ale všade hovorí o tom že v zahraničných firmách je celkom zhon po slovenských ITčkaroch.
Mylsíš to tak že sa presťahovala späť na SR a ďalej robí pre firmu v USA ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Áno, presťahovala sa s kolegom do Brna, ale stále pracovala pre svoju firmu, v ktorej bola zamestnaná v USA. No napriek tomu tam lietala možno každé 2-3 mesiace.
matothor
Light Expert
Light Expert

Presne to som myslel. Ale zase keby stačilo aj s tou prácou v Nemecku chodiť tam každé 2-3 mesiace tak by to bolo myslím dosť prijateľné. Lietať do USA každé 2 mesiace ale musí byť fakt nákladné.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ale na druhej strane určite nemakas za 1000€ v čistom
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

A navyse, business tripy preplaca firma, aj ked neviem ako je to s takymito remote zamestnancami...
matothor
Light Expert
Light Expert

Toto si nemyslím že je business trip v pravom slova zmysle ktorý by firma preplácala.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

IMHO to bude skor tak, ze si zamestnany v Nemecku... a toleruju ti (napr.) 3 tyzdne homeofficu mesacne, s tym, ze homeoffice mozes vykonavat kdekolvek v europe.
Ale, ten jeden tyzden musis byt v Nemecku a kedze si v mieste zamestnania, ich naklady netrapia.

Toto je uz asi skor vec, kde sa o tom mozu bavit vyssie postaveni ludia, nez nejaky junior ktory chce proste minat nie v nemecku.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Viac ako rok som robil v Poľsku, fyzicky som tam bol týždeň do mesiaca, zbytok kdekoľvek, takze občas som pracoval zo Slovenska, občas z ČR, občas z Chorvátska... Náklady na presuny a ubytovanie boli kompenzovane vyšším platom
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

A keď si bol v polsku, tak býval si na firemnom byte/hoteli alebo vo "vlastnom"?
Napísať odpoveď