Riešenie pripojenia doma

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
René
Medium Star
Medium Star

Riešenie pripojenia doma

Príspevok od používateľa René »

Ahojte,
v poslednej dobe mi dosť vadí, že mám doma milión káblov a všetky je vidieť. Rád si necham poradiť čo najlepšie riešenie usporiadania a zapojenia.

Mám Telekom magio, router ASUS RT-N66U

- internet
- pevná linka
- 3x set-top box
- 3x TV

- 1x desktop PC
- 1x Apple TV
- 1x NAS

Prikladám aj obrázok ako cca to mám zapojené. Riešim hlavne skrytie káblov a to, či mi nebude stačiť v izbe č. 2 len switch. Tzn, že z routera by išiel UTP kábel do izby č. 2 do switchu, z neho by som napojil TV, Apple TV, NAS a PC. Dal by som tam gigabitový switch, asi d-link.

Vďaka za rady, názory.
Prílohy
Scanned Image.jpg
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Riešenie pripojenia doma

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

ja mám síce káble len v izbe ale riešil som to tak, že som si kúpil novú lištu k plávajúcej podlahe http://www.euparkety.sk/files/images/So ... IZZI_3.jpg
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Najprv som si pozrel obrazok a az potom som precital cely prispevok. Tiez mi hned napadlo, ze ak das do izby 2 switch, tak 3 kable zredukujes na jeden.
Tiez mi napadlo - potrebuje TV v obyvacke pripojenie kablom? Ak ma wifi, tak mozes skusit ci rychlost bude stacit na tvoje pouzitie.
Ciastocne mozes kabelaz zredukovat aj vymenou ONT. Pri zmene sluzby (vyssia rychlost) je to bezplatne, ak to chces len tak, je to za 10 €. Davaju Huawei HG8245H, je to ONT a router s wifi v jednom. Ja s nim mam dobre skusenosti.
Inak sa tam z IT hladiska asi uz neda vela vymysliet. Jedine ak by Magio box fungoval aj cez router, vtedy by si ho mohol v izbe 2 zapojit do switchu, ale nemam Magio, tak neviem. S HG8245H by to asi aj mohlo fungovat.
Pokial ide o skrytie kablov, tak bez vacsej rekonstrukcie ti ostavaju iba listy.
René
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa René »

Nad listami premyslam aj ja, kedze mam v byte tie starsie, v ktorych sa neotvara stred. Tak najskor to bude tak, ze z izby 1 sa prevrta diera do izby 2 a zvysok pojde cez listy. V izbe 2 bude switch ako som pisal vyssie
Napísať odpoveď