Webhosting na SK stoji za ....

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Webhosting na SK stoji za ....

Príspevok od používateľa jorg22 »

Caute, uz som z toho celkom zniceny ze neviem najst poriadny webhosting. Potrebujem poriadny webhosting na aplikaciu vyvijanu v Nette frameworku.

Skusal som zatial Exohosting a Websupport. Pri Exohostingu vznikala nahodna chyba s nedostatkom pamate. Stratil som hodiny jej debugovanim samozrejme na nic som neprisiel lebo na localhoste vsetko fungovalo.

Tak som presiel na Websupport. Zrazu vsetko fungovalo a teraz po prerobeni celej stranky na novu verziu Nette a PHP7 zacala zase dalsia nahodna chyba co sa tyka databazy.
Samozrejme na localhoste sa to neprejavovalo. Zase som stratil hodiny debugovania a dalsie hodiny riesenia problemu s podporou websupportu. Nakoniec to skoncilo s tym ze chybu nedokazu replikovat a teda sa nemaju o co opriet.

Sam som nekozal napisat zjednodusenu verziu scriptov tak aby sa v nich chyba prejavila. Objavovala sa iba vo velmi specifickych pripadoch a objavovala sa naozaj nahodne. Nedokazal som najst ziadny suvis.

Naozaj to uz vyzera akoby som bol ja neschopny. Tak by som chcel radu kde najst webhosting kde by sa tieto nahodne chyby nestavali. Proste nieco spolahlive s podporou PHP7 a MySQL 5.7.

Dakujem.

Ak si niekto mysli ze chyba je v mojom kode a vedel by mi poradit tak by som mu kludne mohol poslat podrobne chybove vypisi. Kludne by som za to aj zaplatil. Ale proste hodiny debugovania na ostrom hostingu ma dostali do slepej ulicky.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Webhosting na SK stoji za ....

Príspevok od používateľa cinges »

https://www.active24.sk/produkty-a-sluzby/servery/ Vyskusaj (zdarma) si to u nich..technicka kvalita je najlepsia, chalani su super, velmi sikovni a ked naozaj sa vyznas a vies co robis, tak ti aj poradia.. viem to, robil som tam..;) vela vela zakaznikov odchadzalo od websupportu k active24..;)
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

ak to boli 2 rovnake chyby na 2 roznych hostingoch, tak problem bude fakt v kode a nie hostingu
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

vykasli sa na webhostingy a kup si virtualny server. napriklad z hetzner.de alebo wedos.cz za par eur mesacne, neviem ci su niekde inde aj lacnejsie.

dalej problem nemusi byt v tvojom kode ale moze byt aj vo frameworku. treba pouzivat dobre navrhnute a overene frameworky ako je napr. laravel a nie nette, ktore sa nejakym sposobom pouziva len na slovensku a cesku.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

sharky-no: asi som sa nevyjadril uplne jasne. Tie chyby boli uplne odlisne a nemali nic spolocne.
cinges: Dakujem pozriem. Mam skusenosti zatial len s ich ceskou verziou a tam som nemal zatial ziadne problemy.
ropman: To ze ty v tom frameworku nerobis neznamena ze ten framework nieje overeny. Nemyslim si ze na Slovensku a v Cechah by sme mali menej programatorsky zdatnych ludi ako v zahranici. V Nette robim uz 6 rokov a nikdy som s nim nemal problemy. Okrem toho ani nemam dovod prechadzat na ine frameworky kedze Nette sa dokaze vyrovnat celosvetovej konkurencii a v niecom ju aj predbehnut. Samozrejme dokumentacia to nieje :D ale na funkcnost naozaj nemozem povedat jedno kryve slovo.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

a ake to boli chyby? nerobim v nette tak moc nebudem vediet pomoct, ale celkom ma to zaujima .. nejake chyby s pripojenim na db alebo co take?
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Skus deploy na DigitalOcean/AWS a pusti si testy tam (predpokladam, ze ked si nieco taketo riesil dlhsie, tak uz mas regression test suite, ktory ti tu chybu vyvola). Za par minut budes vediet, ci je to kodom alebo to bolo hostingom. Aj ked pri kombinacii Nette a Websupport by ma neprekvapilo ani jedno :D (Laravel FTW)

Dalsia moznost je nahod trial Bugsnag/Sentry... pockaj, kym ti tu chybu vyhodi a potom to analyzuj. Pre celkovy prehlad stavu serveru mozes pouzit aj New Relic/Datadog. Hlavne sa vykasli na hosting (aspon kym to debugujes, aj ked by som odporucal vseobecne) a ries to na VPS.

Mozno by ale nebolo zle, ak by si sem tie errors pridal, nech nemusime strielat uplne nahodne.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ok tak keby mal niekto napad co by som mohol este skusit tak tu je chybova hlaska:

Kód: Vybrať všetko

SQLSTATE[HY000]: General error: 2013 Lost connection to MySQL server during query
Ohladom tetjto chyby som nasiel nejake riesenia. Napr. https://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en ... ction.html
Ale tam to je o nastaveni databazy a to na hostingu neovplyvnim. A nemyslim si ze by s tym mal byt problem. Databaza ma velmi rychlu odozvu a selecty, ktore robim su optimalizovane a nie su tam ziadne extra specialne joiny a vsade mam nastaveny limit takze sa mi urcite nevybera z databazy prilis vela dat.

Objavuje sa nahodne a nahodne aj zmizne. Niekedy pretrva 5minut niekedy hodinu. Pocas chyby som skusal mazat cache aplikacie no nepomohlo.
Na localhoste sa pripajam na tu istu databazu na serveroch websupportu a niekedy sa mi do logov zapise zase ina hlaska ale ta zmizne velmi rychlo a neviem ci nejako spolu suvisia:

PHP Warning: PDOStatement::execute(): Premature end of data (mysqlnd_wireprotocol.c:968) in ......
PHP Warning: PDOStatement::execute(): EOF packet 1 bytes shorter than expected in .....
No ja by som to debugoval u seba na localhoste keby som tu chybu vedel nejak vyvolat aj u seba.
Virtualny server nechcem len z dovodu ze si to musim sam nastavovat a tomu by som sa rad vyhol.

Mimochodom teraz to testujem na hostingu https://www.webhouse.sk MySQL 5.6 + na websupporte na verzii MySQL 5.1 a 5.7 a este u seba na localhoste kde to mam pripojene na websupport databazu. Takto mam zpojazdnenu 4 krat tu istu aplikaciu a robim requesty kazdych 5 sekund a vecer skontrolujem logy a zhodnotim ci vznikala chyba aj inde ako na websupporte.

Uz to mam spustene asi 2 hodiny a zatial ziadna chyba...
Aiden
Darca
Darca

jorg22 napísal: Ale tam to je o nastaveni databazy a to na hostingu neovplyvnim.
...
Virtualny server nechcem len z dovodu ze si to musim sam nastavovat a tomu by som sa rad vyhol.
Tak si vyber :) Ked sa ti nechce venovat cas serverom, tak mozes vyskusat aspon Laravel Forge (nie je iba pre Laravel). Neposkytne ti to idealny stav serveru, ale zdrave zaklady tam mat budes a prakticky bez roboty.

Lost connection error budes zrejme musiet riesit na hostingu so supportom a tie zvysne warnings som naposledy videl, ked sa este pouzivali mysql_*, ale ani Nette snad nemoze byt az tak zle. Kazdopadne ked pises, ze sa to deje po prechode na novu verziu Nette + PHP, tak skus pozriet aktualne issues/bugs pre Nette, alebo starsie compat issues, ked bola vydana PHP7. Nemyslim si, ze to bude priamo tvojim kodom, ved snad nejaky query builder/ORM to v sebe ma.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No prave ze som to riesil so supportom niekolko hodin a nikam som sa nedostal. Issues na GitHube pre Nette som tiez uz presiel a tak isto aj pre novu verziu PHP. Samozrejme som skusal PHP 7.0 aj 7.1 vsade to iste.

Nette pouziva vslatnu datbazovu vrstvu zalozenu na NotORM kniznici. Ale to je v tomto pripade podla mna nepodstatne lebo v jadre vyuziva PDO a odtial aj vznika tato exception.
Aiden
Darca
Darca

Pozri, podobne problemy budes mat na hostingoch casto. Radsej sa poriadne venuj par tyzdnov serverom a ries si appky na VPS. Ceny su nizke, performance vyrazne lepsi a taketo problemy dokazes rozpitvat ovela lahsie a rychlejsie. Ak to ma byt produkcna appka, tak ta rozumny klient alebo kolega aj tak vysmeje za shared hosting.

Zial priamo s problemom ti neviem viac poradit. Mozno by stalo za to opytat sa nejakom nette fore/slacku, ci nema niekto podobne problemy na hostingoch.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za rady aj za ochotu. Po 6 hodinovom testovani vznikala chyba iba pri MySQL 5.7. Zda sa ze s MySQL 5.1 to ide tak ako ma.
Tak velmi dufam ze uz s tym nebudu problemy.

Nad tym VPS som uvazoval aj ja. Uvazoval som aj nad tym ze by som si spravoval vlastny server kde by som mohol davat weby klientov. Ale zatial to nerobim vo velkom iba popri studiu tak som s tym nechcel stracat cas. Este nemam vela skusenosti v tejto oblasti ak ide o vlastne podnikanie. Vzdy som riesil iba mesie zakazky a u nas vo firme sa o server stara niekto iny.

Takze hovoris ze bezna prax je mat vlastny VPS? V pripade ze by som robil viacej zakazok je to vhodne davat na jedno VPS weby viacerych zakaznikov alebo profesionalnejsie je mat pre kazdy web vlastne VPS(koli vykonu a bezpecnosti)?

Uz ma caka posledny semester na skole tak by som sa chcel pustit do vlastneho podnikania. Zatial to este nejak extra neriesim ale do buducna by sa mi tieto informacie hodili.
Aiden
Darca
Darca

Oboje ma vyhody aj nevyhody. S rastucim poctom serverov mas viac roboty (pozri Ansible/Chef, New Relic/Datadog, ktore to pekne riesia), ale su nezavisle a ked sa nieco pokazi, ovplyvni to jedneho/menej klientov. Osobne by som siel do VPS pre kazdeho klienta, ktory za to stoji, lebo mozes scalovat, pridavat regiony a customizovat podla potreby.

Vo vseobecnosti ale rataj s tym, ze stretnes aj vela ludi, ktori chcu "webik za litrik" s 24 hodinovym free supportom. Taki ti do tejto schemy nikdy nezapadnu :-)
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

jorg22 napísal:Ok tak keby mal niekto napad co by som mohol este skusit tak tu je chybova hlaska:

SQLSTATE[HY000]: General error: 2013 Lost connection to MySQL server during query
Ohladom tetjto chyby som nasiel nejake riesenia. Napr. https://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en ... ction.html
Ale tam to je o nastaveni databazy a to na hostingu neovplyvnim. A nemyslim si ze by s tym mal byt problem. Databaza ma velmi rychlu odozvu a selecty, ktore robim su optimalizovane a nie su tam ziadne extra specialne joiny a vsade mam nastaveny limit takze sa mi urcite nevybera z databazy prilis vela dat.
to je sice pekne ked to mas ty optimalizovane, ale na tom istom sharovanom db servery bezi x dalsich webov, ktore tam mozu robit akekolvek zverstva. preto ti tu kazdy pise ze sa mas vysrat na sharovane hostingy, lebo to je uplny nezmysel. ale ked sa ti nechce adminovat vlastny server tak dalej trav niekolko hodin riesenim random issues so supportom...
Napísať odpoveď