Skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Duressae
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Skusenosti

Príspevok od používateľa Duressae »

Velmi ma zaujima kde ste nabrali najviac skusenosti hlavne : Hojko , Grim , Heker ale aj iny co ste registrovany od roku 2004+ a stale aktivny

Napr v smere . Internet a Siete , Hardware , Software, Linux, programovanie , celkovo o počitačoch. A co viedlo Hojka zaviest toto forum/web a datum zalozenia. :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Skusenosti

Príspevok od používateľa p4ra »

Za seba hovorim, ze najprv samouk, a potom moznost pracovat s vecami a technologiami ku ktorym bezny smrtelnik nema pristup, lebo som pracoval pre armady, banky, poistovne, farmaceuticke, ci potravinarske spolocnosti.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

poslednu dobu si vsimam ze su tu aj fakt zaujimave osobnosti ludia s velmi zaujimavim zivotnym pribehom. (tym nemyslim qwertyho ) :D kludne by som dal niekedy nejake stretko na pokec no asi ale nikto z vas nebude mat cas :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Bavilo ma to a tak som čítal a opravoval kamošom PC. K 3D grafike ma priviedlo video od PANTURAL, hneď som si ten program stiahol a celú noc som modeloval. Nakoniec som sa v obore aj zamestnal a keď zistili, že viem s počítačmi, tak som nakoniec bol taký IT support a riešil som všetky tie prkotiny okolo IT. A v daľšej firme to isté - nastúpil som ako grafik a skončil ako IT support/grafik. Skúsenosti sa na seba nabaľujú. Takže v stručnosti - najviac skúseností som nabral práve v zamestnaní.

Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Arkaz: Stretka byvali, ale posledne roky to nejak umrelo.

Inak co sa tyka mna... pocitace ma vzdy bavili, vacsinou som samouk, na strednej nejake zaklady programovania... ked som po neuspesnom nutenom ukonceni vysokej mal flakacie obdobie, tak som si zacal robit svoje veci v Pascali nejake, z toho som sa posunul do C, zabrdol som k linuxu, a nasledne som si nasiel pracu, kde som sa trochu zase zlepsil v administracii, teraz mam zas kus iny job, kde gro veci som mal skolenia (ide o nase vlastne aplikacie a prostredia), ale stale mi velmi pomaha to, ze som sa behom rokov zabrdol asi do vsetkeho, okrem video editingu.
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ja by som sa rad zamestnal v mojom obore ale chyba mi prax zamestnal som sa ako obchodnik a to ma az tak nebavi.

Nasim IT-ckarom vo firme vypomaham lebo to je asi jedina cesta ako sa k tomu priblizit a nieco pochytit.
Tiez ma PC bavia ale u nas si vetsina ludi vie zrobit pocitace aj samo takze nemam komu opravovat.

Najviac vyzva su premna siete som vystudovany Mechanik PC sieti ale ten smer je premna celozivotna vyzva.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tak co ti v tom brani? Nasetri si nejake peniazky alebo ukecaj firmu, nech ti zaplatie nejake CISCO skolenia, kde sa naucis nove veci, ziskas nejake skusenosti a dostanes certifikat. Potom sa obhliadaj po pracovnych poziciach pre sietovych inzinierov. Najprv nejake 1st line, aby si pochopil, ako to chodi vo velkych firmach, a nasledne na sebe pracovat dalej, ucit sa, studovat, a ked o to budes mat zaujem, budes sa stale posuvat vyssie. Ina cesta myslim nie je.
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

certifikat CCNA mam ale ten zakladny :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tak tu je pre prehlad a motivaciu, ze akymi vsetkymi smermi sa mozes uberat a kolko je toho pred tebou.
tomas147
Star
Star

Príspevok od používateľa tomas147 »

Grim, Para, Fabo: cize bez absolvovania VS, co je super lebo tie zacinam programovat a je dobre vediet ze to je mozne aj ako samouk
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Pozor! Ja nehovorim, aby si nestudoval! Nikdy to nikomu nehovorim. Ak ta studium bavi, citis sa na to, tak do toho treba ist. A popritom sa da aj robit a naberat skusenosti. To, ze sa to podarilo a zadarilo mne a inym, neznamena, ze sa to musi zakonite aj tebe. Je to strasne individualne. Skola ta rozumnejsim neurobi. Ak ti niekto hovori, ze ti otvori viac dveri, tak je to tiez riadna blbost. Co ti skola zarucene da su super zazitky, vela novych priatelstiev a znamosti, ktore sa ti neskor mozu v buducnosti hodit. No a samozrejme, ak si ego honic, tak aj tie 3 pismenka, ktore si mozes pisat vsade, napr. aj na hajzlak, ked ides na zachod.
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

p4ra :DDDDD
tak to si vystihol na pana :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

p4ra: ale otvori, len nepriamo.

si zober ze mas napr. 40 spoluziakov, co robia v 15 roznych firmach... uz len to, ze ked sa ti znepaci robota, mozes sa im ozvat ci nieco nemaju...

tomas147: no sice som IT nestudoval, ale keby si teraz mozem vybrat este raz, tak urcite na IT skolu idem.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Fabo: preco by si si vybral tentiraz studium?

Odoslané z Lenovo A2020a40 pomocou Tapatalku
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mato236 »

nemyslim si, ze chciet tie tri pismenka pred menom musi len egohonic...jasne je ine vystudovat socialnu pracu a mat Mgr. ale je ine ist na naozaj tazku skolu (ktora ta vsak bavi
, vystudovat ju a byt na ten titul patricne hrdy ;)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Niektoré spoločnosti, ktoré trpia ešte skostnatením nábor zamestnancov zverujú HR oddeleniu, kde neprítomnosť troch písmenok diskvalifikuje záujemcu z prechodu do prvého kola. Bezohľadu na to, že v samotnom odbornom oddelení sú kompetentní a erudovaní odborníci.
Druhý pohľad je, že pokiaľ sa nejaká spoločnosť díva na prítomnost písmeniek, tak tá spoločnosť je zlá a nestojí o moju pozornosť. Čo je tiež legitímny prístup. :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

informatika a informacne technologie sa nestuduju kvoli pismenkam pred menom, ale aby sa clovek naucil logicky rozmyslat a poznal limity algoritmov a technologii, co pouziva. jasne, ze mozes byt kvalitny programator aj bez titulu alebo vedomosti zo skoly a nikdy v zivote sa nemusis stretnut so situaciou, kedy napr. budes musiet dokazat, ze to co od teba chcu je blbost. ale stat sa to moze a ty si budes mesiac trepat hlavu o stenu
Napísať odpoveď