Stránky sú potom síce vhodnejšie napr. na prehliadanie na smartfóne, ale k čomu je potom preboha dobré si kupovať 30" monitor, keď pri prehliadani takej stránky aj tak musím odstúpiť meter dozadu alebo krútiť krkom a všetko hľadať a čakať pri tom na prehranie sa animácii rolovacích menu ?
Dokážem pochopiť, keď značná časť užívateľov si stránku prehliada v tom mobilnom režime, ale prečo sa to preboha deje napr. aj u výrobcov súčiastok alebo dodávateľov rôznych komponentov ?
Mal som za to, že stránky sú určtené hlavne ľuďom, ktorí s tými súčiastkami narábajú a nakupujú ich a preto potrebujú instantnú dostupnosť tech. parametrov, špecifikácie a dokumentácie. Ale nie, musím sa prebiť cez more animovaných roletiek a menu.
Privádza ma to ku konšpiračnej teórii, že firmy ktoré tomu podľahnú chcú zvýšiť zamestnanosť a vyťaženie produktových manažérov, ktorí mi informácie k produktu oznámia cez email alebo cez telefón, cez stránku je to poněkud náročné.
Príklady v prílohe. Dvaja výrobcovia mi lezú na nervy, ten tretí je môj obľúbený. Bohužiaľ bol kúpený, takže najbližšieho polroka stránku skurvia takisto. Nakopať akcionárov do prdele.