Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate auto?

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

neoznacil som ludi, ktori preferuju ine znacky, za idiotov... ale ked si uz pri tych preferenciach, tak mi povedz, co na tych bavorakoch teda ta dnesna mladez vidi a preco je okolo toho taky boom... to oni odsudzuju ine auta, ak nemaju vrtulu... vies, kolko mi chodi poziadavok typu "zozen mi auto do 2000, len nech to je bmw, to je jedno,aky model, aky motor"? ked automobilka postavi dobre auto, je jedno, ci je to Nemec, Japonec alebo Francuz... ak chalan zavodi na bmw, nech, ja som rad, ak mu to sedi... ja poznam cloveka, co neda zase dopustit na 306 S16 Turbo... ved to nie je o znacke... a pokial mas special, uz je to iba kasna s absolutne odlisnymi komponentami...

v DE je uplne bezne, ze niektore modely su drahsie... dokonca nariklad aj spominane Imprezy, aj spominane Lancery... u nas napr. vyleteli 911 996, comu tiez uplne nerozumiem

...ale mozes sa aspon vyjadrit k tej mojej vymene, co som uviedol, ze co si o tom myslis :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Co vidi dnesna mladez na "bavorakoch" ti neviem povedat z prvej ruky, ten typ cloveka na ktory narazas nepoznam osobne ale myslim si ze ide o to, ze su dostupne, je to "bávo", hrabe to jedným(!) zadnym kolesom a na snehu sa to vie otocit aj bez rucky.
A ano, zrejme tento typ slepeho cloveka odsudzuje ine znacky. Uvediem protipriklad p4ra mal 2 či 3 focusy ST, mondeo stpacket, je zaryty fordak no viem na 101% ze auta hodnoti na zaklade konkretneho kusu a jeho vlastnosti, nie len pre to ze je to "bávo" alebo "ford". Nikdy by si nekupil auto lebo je to Ford a nikdy by si neodoprel dobrého bavoráka lebo "je to bávo a jazdia na tom deti".
A presne ako pises, ci nemec ci francuz ci japan, sme na jednej lodi, kazdy ma skvele kusky na konte ktore stojja za to.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

ratzi - dívaš sa na to optikou človeka ktorý rozumie technickej stránky veci a vidí do hĺbky. To sa o všetkých fanúšikoch povedať nedá a preto sa opakujem - pokiaľ bude existovať základňa fanúšikov hlupákov veriacich nezmyselnej cene, cena vozov bude naďalej stúpať - priestor pre špekulatívnu investíciu.
To prečo mládenci zbožňujú BMW "zožeň mi bavo, jedno aky model do 2000" tiež neviem a nerozumiem tomu. Na webe existujú rozne satirické články a videá, ako z normálneho človeka spraví vlastníctvo BMW idiota. Ukazuje sa, že tento vtip nie je úplne vtipom. :D
Mne sa E46 lúbi lebo ... neviem prečo, ten dizajn mi učaroval, drží ma to už pár rokov. Síce občas vidím na ulici nádherny Accord ročník 94 alebo starší Civic a tiež som sa díval na ceny, ale E46 je stále neprekonané. Má dušu. Kto vraví, že nie, nevie čo je to duša.

//Napadá mi jeden voz, ktorý prekonáva E46 a to je R32 Skyline, z niekoľkých dovodov ho pravdepodobne nikdy nebudem vlastniť :(
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ak sa niekomu paci dizajn, v poriadku, vsak aj mne sa pacia rozne auta, o tom som nenapisal ani slovo... so zvyskom samozrejme musim suhlasit...

inak v PB mame po novom plne mesto Audin A8, to asi preto, lebo druha generacia cenovo klesla na 6000 a to musi mat teraz kazdy cavo v maskacovych sustakoch :D a ano, na jednu som uz zhanal prevodovku :D

...a spravim Ti radost, viem o jednej e46 po FL, ale je to kombik :)
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Andi_Cibula napísal:Kto vraví, že nie, nevie čo je to duša.
Napríklad ja to neviem. Čo je to duša auta? Seriózne sa pýtam. To že sa mi páči vizuálne? To že sa mi s ním dobre jazdí, alebo čo? Prečo jedno auto môže mať "dušu" a ďalšie (hoci lepšie, rýchlejšie) nie?

Je duša auta prenosná? Tj. keď v jednom aute človek vidí "dušu" musí ju tam vidieť aj druhý? Alebo je to len o osobných sympatiách, a prečo to potom voláte duša a nie sympatie alebo inak, menej mysticky? :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

To v tebe musí precitnúť ! To zrazu nastane to osvietenie "má to dušu !". :D V religionistickej téme by sa povedalo, že je to prejav Božej prítomnosti ! :D

Samozrejme myslené ako vtip. To všetko o duši. Ja sám si to občas vravievam o niečom a o existencii BMW dušičkárov som dodnes nemal ani poňatia.

//autoeditácia príspevku (21 Mar 2017, 23:24)

Výukový kurz, ako byť BMW vodičom.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

chcel by som počuť nariekanie duševného majiteľa starej E39 v servise
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

e39 sa servisuje celkom dobre, neviem, o com hovoris...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

že je jedno či je BMW nové alebo staré ale jeden servis v autorizaku nie v nejakej dedine ti zrobí prievan v peňaženke
alebo nie?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a kto by servisoval dvadsatrocny kram v autorizaku?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

tak to máš teda pravdu , ale jednak tie diely niečo stoja skoro rovnako či ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

skoro rovnako ako co?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Od piatka som už na letných pneumatikach. Tej striebornej farbe na diskoch neviem prísť na chuť. Po sezóne by som ich chcel dať na ozdravnú kúru a zmeniť ich farbu. Rozmýšľam nad čiernou, antracitovou alebo zlatou. Poprípade máte nejaký návrh, aká farba by sa tam hodila?
Prílohy
P_20170322_061000_vHDR_Auto_p.jpg
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

K striebornému autu mi tam najviac idú práve tieto strieborné.

Konkrétne tieto disky by som do čiernej nestriekal, strácali by sa na aute. Možno ak by si tam nechal kúsok striebornej, aby vyzerali ako čierne s čelným brúsením, aby ich bolo vidno. Antracitová je taký stred medzi striebornými a čiernymi, ale oveľa si asi nepolepšíš. A zlatá.. ak sa ti to páči, nie je čo riešiť, ale na decentné strieborné auto sa to veľmi podľa mňa nehodí. Možno skôr úplne zmeniť typ diskov, ale tým zase stratíš tento alfa-šmrnc!

Toť môj názor.. :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja by som tiez nechal tuto farbu co mas
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tieto disky som zháňal viac ako rok, takže dať iné disky veľmi nechcem. Jedine, že by sa mi podarilo zohnať disky Alfa Romeo Prodrive. Len tie sú raritné, takže sa zháňajú ešte ťažšie.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

@RATZINGER666
myslel som na tento inzerát
https://www.autobazar.eu/bmw-rad-5-525- ... 75069.html

ako je možné že je to autorizák ale aby bola až taká cena? alebo pri každom modely je iná cena?
=# Za posledné 2 mesiace vymenené vstrekovače, zapaľovacie cievky ako aj zapaľovacie sviečky v hodnote približne 3.000, - Eur.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Je to 6-valec, takže to máš hneď o 50% vyššiu cenu ako pri 4-valci.

Samotné OEM vstreky s tesneniami sú nejakých 190€*6 = minimálne 1100€-1200€ + tie sviečky a cievky 300€-400€ v závislosti od toho, čo všetko mu menili. Práca tiež pár stoviek. Skôr by som to pri takejto výmene videl okolo 2000€, ale bohvie, či mu tam nemenili ešte aj nejaké menšie veci k tomu.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

japaja ale pisal si o servise starej e39 a das tu 8 rocnu e60ku..
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no ano lebo som si myslel že servis je rovnaký cenovo teda aspoň približne , nemyslim si že dvojhmotný zotrvačnik na rad 5 stoji 500€ a na e39 180€ alebo áno?
Napísať odpoveď