Neviem, co sa tam dialo, ale Gdansk vtedy patril Polsku, predtym nez bolo Nemecke tiez patril Polsku, ale skor ide o to, ake mal s nim Hitler plany :kali520 napísal:Neviem či si to uvedomuješ ale Gdaňsk (Danzig) bolo Nemecké mesto ktoré tvorilo Nemecké obyvateľstvo, masakrované Poliakmi.
Spisy pouzite v Norimbergskom procese:
1. bod obzaloby - agresia proti mierovemu suzitiu :
Referendum o nezavislosti Rakuska bolo zmarene nacistami, po vyhrazkach vojenskou agresiou bol vyhlaseny novy rakusky kancelar, rakuska vlada ziada Nemecko, aby vyslali svoje vojenske jednotky na uzemie, podpisany zakon o pripojeni Rakuska k nemecku.
1935 Hitler: Nemecko nema v umysle ani si nepraje zasahovat do vnutornych zalezitosti Rakuska, alebo usilovat o jeho pripojenie.
Memorandum 1938 - Hitler oznamuje svojmu veleniu: je mojim jednoznacnym rozhodnutim vojensky udriet proti Ceskoslovensku v co najblizssej buducnosti, pracou politickych vodcov je pripravit vhodny okamih. Konrad Henlein bol povereny ich vedenim - plan Grün - ma byt vytvorena zamienka pre vojensku intervenciu. O par mesiacov Mnichov - pripojenie sudet k nemecku, protektorat,
26. septembra 1938 Hitler : Slubil som a stale opakujem, ze Nemecko uz nebude mat ziadne dalsie teritorialne poziadavky v Europe, nemam zaujem o Cesky stat
V zapiskoch Schmundta - 1934-39 plany nacistov :
1 - znovuvyzbrojenie
2) 1935 zavedenie vseobecnej brannej povinnosti
3) remilitarizacia porynia
4) pripojenie Rakuska
5) Cechy a Morava, Protektorat a snim polozene zaklady na operacie proti Polsku.
Rozhodnutie udriet bolo vzdy moje (Hitler)
pred tribunal prichadza zastupca GB - dalsi bod obzaloby - zlocin proti mieru, planovanie a vedenie agresivnej vojny, porusujucej medzinarodne zmluvy a dohody:
zapisky Rudolfa Schmundta - pobocnika Hitlera:
Hitler: "Riesenie tohoto problemu vyzaduje odvahu a nezaobideme sa bez napadnutia cudzich statov alebo cudzieho majetku, teda nema zmysel Polsko usetrit a neostava nam, ako vykonat invaziu do Polska pri prvej vhodnej prilezitosti. Nemozeme si dovolit opakovanie Ceskej zalezitosti, vojna bude."
Zamienka a invazia v Gdansku
Nemecko podpisuje pakt so ZSSR o neutoceni.
Prezident Roosvelt ziada zaruky, ze Nemecke ozbrojene sily nezautocia alebo neobsadia nasledne narody: (vymenovane Europske narody, medzi nimi Polsko.)
september 1939 Wehrmacht a Luftfawwe udrie na Polsko. Nacisti prave rozputali 2. sv vojnu - VB a Francuzko Nemecku vyhlasuju vojnu na zaklade zmluvy s Polskom.
Ako obvykle - tesne predtym si Hitler este oficialne robil z ust kloaku o priatelstve z Polskom
Nasiel som prepis tej reci, neviem kedy kde komu a preco to povedal:kali520 napísal: Bolo by fajn uviesť aj kde, kedy a pre aké publikum a v rámci akej udalosti a situácii mal tento prejav.
"Musíme byť slušní, čestní, verní a priateľskí voči príslušníkom našej vlastnej krvi, ale inak voči nikomu. Ako sa vedie Rusom, Čechom, to je mi úplne jedno. Či žijú iné národy v blahobyte alebo zomierajú hladom, ma zaujíma len do tej miery, či ich potrebujeme ako otrokov pre našu kultúru, inak ma to nezaujíma ani trochu. Keď pri budovaní protitankového priekopu zahynie 10 000 ruských žien, ma zaujíma len potiaľ, či je priekop hotový pre Nemecko. My Nemci, ktorí ako jediní na svete máme správny postoj k zvieratám, zaujmeme správny postoj tiež k týmto ľudským zvieratám, lebo je zločinom voči našej vlastnej krvi robiť si o ne starosti."
"Práve aspekt neľudskosti, s akou Himmler a jeho verní pristupovali k vyhladzovaniu miliónov obetí, bol pre vyšetrovateľov v Norimbergu i neskorších historikov najviac strašný
K tym veciam ohladom rasy a veselom zivote v protektorate ked si drzal hubu a krok nema vyznam nic pisat, politika cukru a bica Heydricha bola "dat otrokom zrat", aby makali pre nemecke hospodarstvo