uz dlhsie sa pohravam s myslienkou, ze ake je to mozne, ze niekedy su napr doxy take makke, ze ich v pohode pokusem(pekne krehke) a zazitok z toho je dvojnasobny
Ztvrdnute cukriky (Snehulky, doxy, krowky)
-
yoggy
Ztvrdnute cukriky (Snehulky, doxy, krowky)
Zdravim,
uz dlhsie sa pohravam s myslienkou, ze ake je to mozne, ze niekedy su napr doxy take makke, ze ich v pohode pokusem(pekne krehke) a zazitok z toho je dvojnasobny
a inkoedy su uplne tvrde, ze ich musim cmulat aj 10minut... Da sa to nejak poriesit? Alebo je to vyrobna chyba?
To iste plati aj o snehulkach (otvoril som jeden balik a nekutocne sa lepia na zuby), a tiez aj o krovkach
Nejake logicke vysvetlenie? 
Re: Ztvrdnute cukriky (Snehulky, doxy, krowky)
No tak tvoja myšlienka ma zaujala a vygúglil som akurát ,že záleží od teploty varenia cukru (čím väčšia tým sú tvrdšie) a ,že pár stupňov môže spraviť veľký rozdiel 
-
yoggy
Tak to sa mi nechce verit, ze tolko roznych firiem v roznych statoch ma takyto problem, skor som cakal, ze ich blbo skladujem alebo, ze mam velku vlhkost doma...
Ty si v tomto presne ako ja 
Tiež mám rád len tie krehké. Veru by sa zišlo vedieť ich odlíšiť
Tiež mám rád len tie krehké. Veru by sa zišlo vedieť ich odlíšiť
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Nebude to zavisiet aj od skladovanie? Teda skusenostami tie, co dlhsie niekde stoja (vlhko, teplo etc.) su potom take lepive. Teda ja mam rada tie, len mne nikdy dlho nevydrzia niekde stat 
Starka mala vzdy len "tie tvrde", lebo taketo veci mala len pre navstevy a skladovala to aj roky v spajzy. Takze podla mna to zalezi od datumu vyroby a ci boli vystavene kysliku, resp. akym plynom plnia tie vrecuska. Aj normalne zuvacky zo supermarketu vo vypredaji pred uplynutim spotreby su vacsinou uz hnusne tvrde, pripadne ked si doma v nejakej kabele alebo bunde objavim zabudnute zuvacky...
Pri krovkach podla mna moze zalezat aj od vyroby a zlozenia. Tie karamelove by sa podla mna mali "hnusne lepit" na zuby. O tom karamel je, nie?
Pri krovkach podla mna moze zalezat aj od vyroby a zlozenia. Tie karamelove by sa podla mna mali "hnusne lepit" na zuby. O tom karamel je, nie?
-
yoggy
Dnes presne po mesiaci, som sa odhodlal dat si tie snehulky co som otvoril, vtedy boli strasne natahovacie a teraz su uplne krehke(vobec sa nelepia na zuby)
Takze vysledok mojho testu: Pokial nemate radi natahovacie, tak ich nechajte dlhsie postat
Takze vysledok mojho testu: Pokial nemate radi natahovacie, tak ich nechajte dlhsie postat
Ja som si nedávno kúpil pár kroviek v Lidli (mali ich na váhu) a boli presne také tie mäkké, naťahovacie, aké nemám rád.
Tiež ma to vždy zaujímalo, od čoho to závisí.
V Lidli krowky na váhu ?
.. to bol zrovna nejaký Polský týždeň alebo ich tam mávajú stále ?
Stále to asi nebude, ale áno, normálne len plná krabica kroviek (inak tých istých, ktoré majú aj v stálej ponuke v klasických sáčkoch medzi sladkým) a proste na váhu. Na pokladni ti to odvážia ako banány.
Dokonca aj 1 ks ako v mojom prípade. 
musela mať pani radosť keď ti vážila jednu krowku
ci boha teraz som dostal chuť na krowky... neviete niekto nejaký obchod so sladkosťami kde by mali nejaké dobré krowky ? ... ako nejaký random obchod si nájdem aj ja
skôr nejaký overený
-
yoggy
Skoc do polska na otocku, na slovensku som este nemal dobre krowky (mozno len z polskeho obchodu)... Mne osobne asi najviac chutia od JPM, tie farebne... najskor zjem Makowe, potom Czekoladowe a potom tie co mi uz zostali
http://lowca-smakow.blogspot.sk/2015/12 ... akowa.html
http://lowca-smakow.blogspot.sk/2015/12 ... adowa.html
Sice typek tam dal hodnotenie len 3* na makowu, ale mne chuti najviac
http://lowca-smakow.blogspot.sk/2015/12 ... akowa.html
http://lowca-smakow.blogspot.sk/2015/12 ... adowa.html
Sice typek tam dal hodnotenie len 3* na makowu, ale mne chuti najviac
no práve že na slovensku nejaké dobré krovky zohnať to je fakt des
a do polska na otočku sa mi moch nechce ... na tej stránke je aj e-shop ? lebo ja to z tej polštiny nerozlúštim 
-
yoggy
Nie, tam len hodnoti, ci mu chutili alebo nie
Btw. v tescu viem, ze maju pod svojou znackou (Tesco value tusim) a stoja asi 2eura
nasiel som ich:
https://potravinydomov.itesco.sk/grocer ... 2015997977
ale nie su az take dobre ako "domace" polske
nasiel som ich:
https://potravinydomov.itesco.sk/grocer ... 2015997977
ale nie su az take dobre ako "domace" polske
Lidl je obchodna siet, ktora ma najmensie percentualne zastupenie vyrobkov "made in Slovakia" z ponukanych a zaroven vacsina z ich produktov je z Polska. Takze v Lidli je kazdy tyzden polsky tyzden.miki15 napísal:V Lidli krowky na váhu ?.. to bol zrovna nejaký Polský týždeň alebo ich tam mávajú stále ?
dnes bude útok na tesco value krowky asi .... hej hlavne že majú celý čas polský týźdeň ale poriadne krowky nemajú hajzli 
Za mňa musím napísať, že Kaufland "krowky" sú lepšie ako Tesco. (viem že je to oboje dosť bieda, ale v núdzi...)
tak teda tie tesco krowky nie sú žiadny zázrak po mojom teste... ale ako píše Thovt... v núdzi sa dá zjesť aj toto