Autoporadenske firmy
-
host5
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Autoporadenske firmy
Zdravím,
má niekto skúsenosti s autopradenskými firmami ako napríklad:
http://www.autoporadca.sk
http://www.auto-makler.sk
Chystám sa kúpiť prvé auto, stojí to nemalý peniaz a nanešťastie nepoznám žiadneho automechanika, ktorý by to išiel so mnou checknuť.
Je lepšie dať skontrolovať auto autoporadenskej firme alebo autorizovanému servisu, čo sa týka detailov. Neviem akú kontrolu môžem očakávať od autorizovaného servisu, no pozeral som toho autoporadcu a tí maju 110 bodový protokol, že čo všetko kontrolujú plus spravia so mnou skúšobnú jazdu, spravia diagnostiku a pozrú auto na zdviháku.
Má s tým niekto skúsenosti?
Ďakujem
má niekto skúsenosti s autopradenskými firmami ako napríklad:
http://www.autoporadca.sk
http://www.auto-makler.sk
Chystám sa kúpiť prvé auto, stojí to nemalý peniaz a nanešťastie nepoznám žiadneho automechanika, ktorý by to išiel so mnou checknuť.
Je lepšie dať skontrolovať auto autoporadenskej firme alebo autorizovanému servisu, čo sa týka detailov. Neviem akú kontrolu môžem očakávať od autorizovaného servisu, no pozeral som toho autoporadcu a tí maju 110 bodový protokol, že čo všetko kontrolujú plus spravia so mnou skúšobnú jazdu, spravia diagnostiku a pozrú auto na zdviháku.
Má s tým niekto skúsenosti?
Ďakujem
Re: Autoporadenske firmy
Maju vypisanych tych 110 bodov? Pripadne si skus pogooglit, ze na co sa zamerat. Overenie v autorizaku si vies spravit aj ty s predavajucim vratane vytlaceneho protokolu, aj auto ti daju na zdvihak vratane komplet diagnosti. Pripadne mozes ist do dakeho servisu a opytat sa, ze ci ti pozru auto, spravia diagnostiku a tak. Len pripadne pozor na to, aby si nesiel do servisu co ma kamarat predavajuceho, moze sa s nim dohodnut a dat ti nepravdive info.
-
host5
Light Star
Ten protokol nemajú na stránke vystavený ale počas obhliadky si do neho zapisujú veci a na konci vyhotovia záverečnú správu o stave vozidla.
Ponúkajú rôzne balíky služieb a pre mňa by bol najlepší balík "Kontrolka" v cene 189€:
- 110 bodová kontrola auto poradcom
- Skúšobná jazda s auto poradcom
- Preverenie VIN, km a r. výroby
- Preverenie právnych vád
- Kontrola podvozku
- Diagnostika
- Servisná história
- Poskytnutie kúpnej zmluvy
- Financovanie a poistenie
Jedná sa o Hondu Civic a obhliadka by sa konala v BA. Pozeral som autorizované Honda servisy v BA a nestretol som sa s veľmi pozitívnymi ohlasmi, čiže nie som si istý. Chystám sa to zajtra obvolať a zistiť cenu takej servisnej kontroly.
Našiel som tu veľa rád na fóre načo sa zamerať pri kúpe auta. Základné veci by som vedel pozrieť ale to ostatné si netrúfam keďže som auto nikdy nevlastnil, tak skúsenosti v pri takejto kúpe sú mizerné.
Ponúkajú rôzne balíky služieb a pre mňa by bol najlepší balík "Kontrolka" v cene 189€:
- 110 bodová kontrola auto poradcom
- Skúšobná jazda s auto poradcom
- Preverenie VIN, km a r. výroby
- Preverenie právnych vád
- Kontrola podvozku
- Diagnostika
- Servisná história
- Poskytnutie kúpnej zmluvy
- Financovanie a poistenie
Jedná sa o Hondu Civic a obhliadka by sa konala v BA. Pozeral som autorizované Honda servisy v BA a nestretol som sa s veľmi pozitívnymi ohlasmi, čiže nie som si istý. Chystám sa to zajtra obvolať a zistiť cenu takej servisnej kontroly.
Našiel som tu veľa rád na fóre načo sa zamerať pri kúpe auta. Základné veci by som vedel pozrieť ale to ostatné si netrúfam keďže som auto nikdy nevlastnil, tak skúsenosti v pri takejto kúpe sú mizerné.
189 eur, krasne. Vezmu auto, pojdu do autorizaku, tam zaplatia 20 ci 30 eur za obliadku a diagnostiku, povozia sa 20 minut, daju to na zdvihak a spisu spravu. A ked bude auto zle, zaplatis im 189 eur. Potom pozries este 2 auta, aj tie budu zle a si lahsi skoro o 600 eur.
-
guess.whoo
Redeemer
radsej chod na forum znacky auta, ktore ta zaujima a opytaj sa tam, ci by nejaky skuseny clen nesiel s tebou pozriet auto za 20-30 a garantujem ti, ze sa bude rozumiet viac ako nejaky chlapik, ktory od teba zoberie pomaly 10x tolko
Súhlasím s guessom, na fóre konkrétnej značky určite vieš zohnať niekoho, kto sa vyzná a bude lacnejší, ale predpokladať, že to niekto bude robiť za 20-30€, je prinajmenšom veľmi optimistické. Taký človek tým stratí prinajmenšom pol dňa až deň, ak budete chodiť po viacerých autobazároch v okolí, a preto si myslím, že takýto odborník si bude svoj čas ceniť viac ako brigádnik v Tescu
Viem, že na BMW fóre je týpek, ktorý to robí za 100-vku, ale skúsenosti ľudí, ktorí využili jeho služieb, sú také, že tvrdili, že chorobopis od doktora nie je taký presný ako popis stavu auta od neho.
Viem, že na BMW fóre je týpek, ktorý to robí za 100-vku, ale skúsenosti ľudí, ktorí využili jeho služieb, sú také, že tvrdili, že chorobopis od doktora nie je taký presný ako popis stavu auta od neho.
-
guess.whoo
Redeemer
no prave na neho z bmw fora som myslel pri pisani, ale zdalo sa mi, ze berie 50..anyway zalezi to samozrejme od toho, ako daleko od jeho bydliska je to auto etc.
Aj keby bral kazdy 100e tak je to polovica z toho, co beru oni a rucim za to, ze to bude lepsie zhodnotene ako firmou
Aj keby bral kazdy 100e tak je to polovica z toho, co beru oni a rucim za to, ze to bude lepsie zhodnotene ako firmou
-
host5
Light Star
Skúsim som teda 2 Honda fóra (CZ a SK). Uvidíme či sa niekto nájde.
Dnes som volal do servisu v BA a povedali, že auto prezrú za 40€. Čo sa týka diagnostiky, tak ak nesvieti kontrolka tak je to vraj zbytočné, ale ak chcem tak mi za ďalších 40€ spravia aj diagnostiku.
Dnes som volal do servisu v BA a povedali, že auto prezrú za 40€. Čo sa týka diagnostiky, tak ak nesvieti kontrolka tak je to vraj zbytočné, ale ak chcem tak mi za ďalších 40€ spravia aj diagnostiku.
-
tacosi
Moderátor
-
host5
Light Star
Od koho teraz myslíš?tacosi napísal:ruky od nich prec cim skor.
Od toho servisu. To, že keď nesvieti žiadna kontrolka, tak netreba diagnostiku, je bullshit a prejav maximálneho amatérizmu zo strany toho servisu... Profesionálna diagnostika by mala byť neoddeliteľná súčasť prezretia stavu pred kúpou akéhokoľvek ojazdeného auta.
Skúšal by som fakt skôr hľadať niekoho overeného na tom Honda fóre.
-
host5
Light Star
Z toho telefonátu s tým servisom som mal blbý pocit.Pilifo napísal:Od toho servisu. To, že keď nesvieti žiadna kontrolka, tak netreba diagnostiku, je bullshit a prejav maximálneho amatérizmu zo strany toho servisu... Profesionálna diagnostika by mala byť neoddeliteľná súčasť prezretia stavu pred kúpou akéhokoľvek ojazdeného auta.
Naopak volal som s autoporadca.sk, lebo som sa chcel informatívne popýtať, čo a ako to prebieha. Je to tak, ako to majú na stránkach a vyzeralo to, že sú ochotní pomôcť poradiť a všetky veci okolo toho. 189€ je dosť veľká pálka ale nakoniec ak sa nikto na fóre nenájde tak nebudem mať inú možnosť. Ak by som mal kúpiť mačku vo vreci, tak to potom skúsim autoporadcu minimálne.
-
RATZINGER666
Darca
host5: ktory to je civic a odkial ho chces brat? hondu v BA nie, ak tak v Ziline..
-
host5
Light Star
je to tento civic:RATZINGER666 napísal:host5: ktory to je civic a odkial ho chces brat? hondu v BA nie, ak tak v Ziline..
https://www.autobazar.eu/honda-civic-18 ... 22361.html
Mám trochu pochybnosti, že je to executive výbava. Plus na prednom sedadle je zalepena diera, asi od cigarety, čo tomu autu nepridáva.
Napis do Honda servisu, ze chces kupit toto auto, nech ti poslu servisnu historiu.
Kamos tak kupoval Accorda, vsetko mu krasne poslali bez problemov.
Predajca vyzera byt seriozak, i ked pracoval v OVB
Kamos tak kupoval Accorda, vsetko mu krasne poslali bez problemov.
Predajca vyzera byt seriozak, i ked pracoval v OVB
-
host5
Light Star
Nakoniec som sa rozhodol pre Mitsubishi ASX. Predajca ma tak presvedčil o serióznosti, že som ani nevolal žiadnu firmu aby overili auto. Bol som pri predajcovi dokopy trikrát
. Všetko vysvetlil ako čo funguje, bol ochotný pomôcť s papierovačkami a ďalšími vecami.
VINko som checkol cez net. Počas skúšobnej jazdy som nepočul nič klepať, pekný chod motora, všetky tlačítka som vyskúšal, podvozok bez hrdze. Žiadne stopy čo by mohli naznačovať, že bolo vytopené. Auto bolo dovezené z Nemecka priamo z Mitsubishi. Servisná knižka k tomu. Tomu autu nebolo čo vytknúť, tak som do toho šiel a zatiaľ neľutujem.
Odhlásenie som riešil cez splnomocnenie a pri prihlásení neboli žiadne problémy.
Najazdené 74xxx km, 1,6 86kw, benzín (To len ak by bol niekto zvedavý).
Ak by som mal nejaké veľké pochybnosti o tej kúpe alebo o predajcovi, tak by som asi pre istotu zavolal toho autoporadcu.
Ďakujem všetkým za názory.
VINko som checkol cez net. Počas skúšobnej jazdy som nepočul nič klepať, pekný chod motora, všetky tlačítka som vyskúšal, podvozok bez hrdze. Žiadne stopy čo by mohli naznačovať, že bolo vytopené. Auto bolo dovezené z Nemecka priamo z Mitsubishi. Servisná knižka k tomu. Tomu autu nebolo čo vytknúť, tak som do toho šiel a zatiaľ neľutujem.
Odhlásenie som riešil cez splnomocnenie a pri prihlásení neboli žiadne problémy.
Najazdené 74xxx km, 1,6 86kw, benzín (To len ak by bol niekto zvedavý).
Ak by som mal nejaké veľké pochybnosti o tej kúpe alebo o predajcovi, tak by som asi pre istotu zavolal toho autoporadcu.
Ďakujem všetkým za názory.
Tak teda GL, nech ta auticko poslucha, ak aspon kupene v SR, tak pochopim, ale toto zavana na predavajuceho kseftara, hlavne, ak mal na teba tolko casu.
-
host5
Light Star
Áno on je autičkar a bežne dováža auta z Nemecka, hlavne japoncov
.