Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Filip87
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa Filip87 »

Chalani neviete mi prosím niekto poradiť kde si mám nechať zmerať tuk v BA?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

petrkral
Novice
Novice

Príspevok od používateľa petrkral »

Chlapy, jsem tu novej, ale chci zeptat, mate nekdo slevovy kod na jakoukoliv stranku/e-shop, kde bych mohl koupit myprotein protein 2,5kg? Nasel jsem nejlevneji dle heureky za 899 Kč, ale zda se mi to furt celkem drahe :/ mate nekdo nejaky dalsi moznosti, jak jej koupit levneji?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Jak drahé? :lol:

Veď srvátkový proteín je najlacnejšia forma bielkovín, aká existuje. Tých 899 Kč je veľmi dobrá cena. Lacnejšie to už nekúpiš...
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mato236 »

Odporucam ine, overene znacky. Extrifit, ON, Scitec, Omni self, Reflex...proteinom od myprotein, namaximum nu3tion a spol. by som sa vyhybal :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Čo je zlé na MyProtein? Veď je to dosť rozšírená značka v Európe aj v USA.
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Myprotein priamo na obale jedneho zo svojich produktov (nespomeniem si ktorych) uvadzal ze sa obsah proteinu moze lisit +-15% co je v tejto oblasti velmi vela ;)

Dalsia vec je ze berie srvatku z Ciny a srvatka z Ciny je vsetko len nie kvalitna.

To ze je nejaka znacka rozsirena je fajn, ale nedokazuje to vobec nic. Muscletech bol obrovsky sponzor hviezd ako Ronnie Coleman, Branch Warren, Phil Heath a aj napriek tomu celil obrovskemu skandalu, ze odrbkaval zakaznikov na proteinoch a nahradzal ich umelymi sladidlami
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

myprotein sa v testoch nachadza na poprednych miestach. tieto veci pocujem prvy krat o nich. Vies to niecim podlozit ?
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Sorry, ale v pocitaci nemam ulozene konkretne zdroje tychto tvrdeni :D Vzhladom na to, ze ich vyrobky neuzivam, prilis sa o to nezaujimam, ale ked som sa rozhodoval u Myproteinu ano/nie, aktivne som to vyhladaval.

Este k tej srvatke z Ciny. Nejde tam o to, ze by neobsahovala dostatocne mnozstvo bielkovin. Ide o to, ze v Cine existuju rozsiahle oblasti kontaminovane tazkymi kovmi a znecistenim, odkial sa tato srvatka pre EU ziskava
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

zdravím, rozhodol som sa vyskúšať stravovanie "intermittent fasting" no nie je mi tu známa jedna vec a to: ak idem fast/feed 16/8 tak počas tých osem hodín môžem dané kalórie dopĺňať ako sa mi hodí alebo to musím rovnomerne rozdeliť počas tých osem hodín? problém je v tom že podľa "teórie" ktorá neviem či platí alebo je vyvrátena ak príjmem veľké množstvo sacharidov a všetko miesto kde si telo dokáže robíť zásoby(glykogén, čiže pečeň a svaly) tak začne všetku energiu ukladať do tuku, lenže niekde inde som zas čítal že pri IF tento problém nie je lebo si tým zlepšujem inzulinovú senzitivitu(akým spôsobom sa zlepšuje?) kde je pravda? ďakujem
hughito
Redeemer
Redeemer

Počas tých 8 hodín ti to vyjde na cca 3 veľké jedlá. Napr. o 12:00 prvé, o 15:30 druhé a o 20:00 posledné.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac na toto mam podobnu otazku, if som dodrziaval, ale viac menej bezmyslienkovito, len som si nastudoval pravidla, ale o pozadi viem len malo. a tiez ma casom napadlo, ci by sa tie kalorie zo sachrov nedali nahradit tukmi. je tam to rozlozenie sachrov a tukov podstatne pre spravne fungovanie if?
mato236
Medium Expert
Medium Expert

K otazke TK1991. Ano je pravda, ze ak naplnis svoje fyziologicke zasobarne glykogenom (hlavne pecen a svaly), zvysne kalorie, ktore nespalis beznym fungovanim sa ti ukladaju do tuku. Nemaju sa uz kde inde vylucit, takze ano. Aj na IF sa da byt tucny :D To ze mas zlepsenu citlivost na inzulin je super a pri budovani svalovej hmoty to pomaha, ale neznamena to, ze sa ti do tuku nemoze nic ulozit :) Takze s kaloriami to aj pri IF treba brat rozumne.

Co sa tyka otazky M142.
Vseobecne sa vravi, ze cca 30% z kalorickeho prijmu by malo byt doplnene tukmy a zvysok sachre + bielkoviny. Je to vsak prisne individualne. Niekto moze lepsie reagovat na tuky, niekto na sacharidy. To si musis odpozorovat len ty sam na sebe :) Ale vseobecne ak ides objem, dal by som vyssie sachre a tuky nejak nehrotil (max tak 1g/1kg bw). Ak ides dietu tam sa s tym da uz viacej vyhrat :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

hmm, IF znie celkom zaujimavo, vcera som to trochu studoval a dnes uz idem. este som dnes nic nejedol a zatial to nejak nepocitujem.

mne sa paci ten sposob 16/8 skombinovany s cvicenim ako je to na Leangains.com
tam viac menej plati ze primarne bielkoviny (2,5-3g) a potom tuky cukre 50/50...
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Ja by som pri IF bol opatrnejsi. Odhliadnuc od toho, ze v objemovej faze nema ziadne dzravotne benefity, treba sa zamysiet nad tym, ze ak chces celodenne mnozstvo kalorii (dajme tomu 3500kcal) rozdelit do troch jedal, je to obrovska zataz na travenie a s najvacsou pravdepodobnostou, sa ti to jedlo nestravi s vysokou vstrebatelnostou. Ak mas napr. 90kg co nie je nejak vela a chces prijat 270g bielkoviny (g/kg), tak v jednej davke jedla musis mat 90g bielkovin. Telo ti take mnozstvo bielkovin (samozrejme zapraskanymi sachrami a tukmi) nema najmensiu sancu spracovat a vyuzit.

A inak aj celkovo mnozstvo bielkovin na 2,5-3g ak nejdes tvrdu dietu a si natural, zbytocne velke davky, zbytocna zataz na oblicky
hughito
Redeemer
Redeemer

Vyššie dávky proteínov nemajú žiadnu špeciálne negatívnu záťaž na obličky. Avšak, na druhú stranu, je zbytočné aby 90 kg človek konzumoval 270 g bielkovín denne. Neviem, ako si k tomu číslu prišiel. Naturálovi úplne postačuje max. 2 g/kg. Teda 180 g.

Oveľa vyššia záťaž na trávenie spočíva v tom, ak človek je každé 2-3 hodiny. Tento mýtus sa razil dlho, ale už je úplne na okraji. Posledná vec: telo dokáže stráviť aj vyššie množstvo bielkovín v jednej dávke. To nie je problém. Tam ide potom skôr o to, aby boli tie bielkoviny z viacerých zdrojov a nie len z jedného. Následne je aminokyselinové spektrum pestrejšie, čo je fajn.

Ja osobne sa už striktným IF neriadim. Nemám takú potrebu, nie som profesionál a nebudem sa podriaďovať takýmto režimom. Čo však využívam je to, že raňajky vo väčšine prípadov preskakujem, resp. prvé jedlo prijmem podľa možností od 10:00 do 12:00 (vstávam rôzne, cca od 6:30 do 8:00). Posledné jedlo takisto nemám striktne určené. Avšak väčšinou to vyjde tak, že tú hodinu až dve pred spánkom je posledný príjem.

Čiže v podstate nejdem striktný protokol IF, ale istá podoba tam je. Akurát, že ten interval mám miernejšie nastavený a je do istej miery flexibilný, podľa potreby a možností. ;) Teraz keď som bol napr. na wellnese a boli tam raňajky, tak som proste raňajkoval cca o 7:30 a vôbec som neriešil, či porušujem nejaký IF alebo nie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tych 2,5-3,0g bolo myslim len v dni ked cvicis.

podla roznych clankov ma IF rozne pozitivne nasledky nie len chudnutie, je pravda ze ja do toho chcem ist primarne aby som schudol. s dietami nemam dobre skusenosti (nedostatocna moralka) a na cvicenie nemam vzdy cas.
toto mi nijak nekomplikuje zivot, naopak ulahcuje (netreba riesit ranajky).
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Ano to, ze high protein diet neposkodzuje oblicky, bolo dokazane studiami, avsak ja sa nebavim o hladisku niekolkych tyzdnov, mesiacov. Ja sa bavim v hladisku rokov. A take studie, pokial viem (ak sa mylim oprav ma), prevadzane neboli.

"Posledná vec: telo dokáže stráviť aj vyššie množstvo bielkovín v jednej dávke. To nie je problém" a kolko to je vyssia davka ? 50-60-70-80-90 ? Ja nevravim, ze to telo nestravi. Ono to stravi. Prejde to GITom tak ako vsetko ine, ale biologicka vyuzitelnost nebude na takej urovni, ako ked by si rozdelil 80g bielkovin do dvoch davok napr.

pozn. fitcult nepovazujem za relevantny zdroj informacii, lebo aj ked je vsetko vsetko vsetko podoprete studiami (ktore mas ty tak rad ;) ), tak v praxi to vyzera mierne inak. Kto vie preco ziaden kulturista sa neriadi clankami z fitcultu :/ (ani kulturista ani ziadny "zlelezodvihajuci" sportovec ktory ma nejaku vykonnost)

//autoeditácia príspevku (29 Mar 2017, 12:17)
Aby som doplnil momentalne aacida....2,5-3g bielkovin v den ked cvicis je absolutne zbytocne. Drz sa 2g. zvysne kalorie nahrad sacharidmi/tukmi. Ci v ten den cvicis ci nie.

Pri IFku sa schudnut da, to ano, ale nie je vhodne pre ludi ktory maju vyssie percento tuku alebo ho maju naopak prilis nizke (neviem ako si na tom ty)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja mam 80 kilo na 179 cm, nemyslim ze mam velke percento tuku, ale urcite nie nizke.

ako pisem, nemam vzdy cas na fitko, ked tam idem, tak vacsinou v prime time a vtedy sa mi tam nechce cakat kedy bude volny stroj, tak idem veslovat (tie su vzdy volne a aspon mam pocit ze zapajam cele telo) a k tomu si vzdy dam este nejake kardio.
viem ze kardio nie je dolezite, ale ja sa proste nerad tlacim medzi hromadou spotenych ludi cakajucich na stroje.

chcem sa trochu hecnut a zacat chodit do fitka rano pred pracou, verim tomu ze vtedy tam bude prazdnejsie a ja budem mat vacsi klud. len ja nie som zrovna ranne vtaca...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tiež si myslím, že je zbytočné jesť viac ako cca 2 g/kg pokiaľ je človek, opakujem, naturál. Pre človeka čo užíva steoridy sa mení veľa vecí.

Biologická využiteľnosť je tiež vec, ktorá je do veľkej miery individuálna, závisí od veľa faktorov. Podstatné je to, že je mýtom tvrdenie, ktoré hovorí o nemožnosti využitia viac ako 30 či 40 g bielkovín naraz. Samozrejme, teraz netvrdím, že človek má do seba ládovať v každej dávke 80 g bielkovín.

Štúdií z hľadiska x rokov je málo, to platí vo všeobecnosti. Čiže neviem či má zmysel viesť diskusiu v tomto smere. Dôležité je, že ak je človek zdravý a ma zdravé obličky a pečeň, plus teda jaj trénuje či ťažko fyzicky robí, nemusí sa báť vyššieho príjmu bielkovín. Nedostane ani rakovinu, ani mu to nezničí pečeň či obličky. Dôležité je dodržiavať pitný režim.

Neviem prečo si vytiahol fitcult a takisto mi nie je jasná ta narážka na štúdie vs realita. Neviem od čoho iného ako od štúdií, by sme sa mali odrážať. Spomínal som to, profi kulturista alebo strongman/powerlifter je takmer výhradne na dopingu. To mení veľa vecí a platia pre neho úplne veci, aj čo sa týka jedla, aj čo sa týka tréningu. Tu sa bavíme predovšetkým o amatérskych cvičencoch a ľudí, čo anaboliká neužívajú.
Napísať odpoveď