IT v kurze

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

IT v kurze

Príspevok od používateľa japaja »

Ahojte,

Chodím do práce a pozerám do budúcnosti čo asi by som chcel robiť, čo by ma asi bavilo , a našiel som toto

https://www.itvkurze.sk/sk/vzdelavame/f ... loper.html

https://www.itvkurze.sk/sk/vzdelavame/j ... unior.html

Mal som 15minutovy telefonát o tom ako prebieha výučba a v konečnom dôsledku je to občas prezenčne a potom je to online

Hlavná otázka je či sa to naučím dobre tak ako v "škole" , tiež čo vravíte na takéto kurzy.

Aktuálne pracujem v T-systems tak ten Java developer by bolo asi najideálnejšie
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: IT v kurze

Príspevok od používateľa aacid »

pozri, najviac skusenosti ziskas aj tak praxou, tuto ta naucia teoriu ale (osobny nazor, realne s tymto kurzom nemam skusenost) velmi podobny vysledok dosiahnes aj zadarmo cez internet. pozri stranky ako edx alebo coursera, oni robia normalne kurzy, zadarmo, ktore trvaju niekolko tyzdnov, kazdy tyzden prednaska a zadanie. normalne ako keby si bol na vysokej skole (rozdiel je v tom ze na skole dostanes kompletny x rocny program, tu su to len jednotlive predmety a vacsinou len tie uvodne).

ale ci si spravis online kurz zadarmo alebo takyto plateny necakaj ze prides na pohovor, ukazes fakturu ze si bol na kurze a oni ta hura zamestnaju, myslim ze v zivotopise to velku dieru nespravi, urcite nie oproti 5 rokov vysokej skoly. potom skus spravit nejaky vlastny projekt, nieco naprogramuj, aplikaciu, web stranku alebo hru. potom ked ked prides na pohovor a ukazes ze si nieco realne spravil, urcite to zvysi sance a verim tomu ze si zamestnanie v podobnej cenovej hladine ako reklamuju tie kurzy najdes.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no ide mi aj o plat lebo nechcem stagnovať ako administrator 1 , a ku kurzu aby sa nestalo že vyhodim 1000€+ a nebudem sa mať koho spýtať keďže určite nebudem všetkému rozumieť,
tiež je to iné keď je to po Sk si myslím
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

ja si myslim ze na frontend developera ti netreba robit kurz za 1200.
Na nete je milion tutorialov ovela lacnejsich alebo zadarmo, ak mas problem s anglictinou zacni trebarz tymto:

https://www.youtube.com/user/Yablko/playlists
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

nemam problem s anglictinou len v slovencine je to ine ked ti vysvetluju nejake veci :plus:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

To znamená, že máš problém s angličtinou. To by som riešil na tvojom mieste ako prioritu, pretože ak by si už aj pracoval v IT obore ako programátor, tak dokumentácia k najnovším dostupným technológiám určite nebude dostupná v slovenčine, ak vôbec (po niekoľkých rokoch). Všetko v IT svete sa rieši v angličtine, takže to, že ti vadí absolvovať základný kurz v angličtine, vidím ako dosť veľký problém v tvojom napredovaní...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ja nemam problem si poprekladat veci :D ale ked dotycny mi bude hucat u podmienkach anglicky a anglicky sa snazit povedat co to je , tak preco tomu nepochopit v slovencine ked je moznost ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Lebo taka možnosť nie je, v IT je angličtina základ
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

fakt, anglictina je zaklad a treba si zvykat na komunikaciu v anglictine.

tu mas rozne kurzy ktore su zadarmo:
https://www.coursera.org/learn/learn-to-program
https://www.edx.org/course/introduction ... mx-it-1-1x
tu mas komplexny kurz, ktory je uz plateny (ale mas tyzden trial zadarmo) a je to vlastne 5 kurzov dohromady, mesiac stoji 45 dolarov, takze stale lacnejsie ako hento.
https://www.coursera.org/specialization ... rogramming

ja som takto spravil jeden alebo dva kurzy na edx. vyzera to tak ze kazdy tyzden sa ti spristupni nova prednaska, je to video, mozes si ho pozerat kolko krat chces kedy chces. potom kazdy tyzden bolo nove zadanie, ktore si mohol vypracovat kedy chces, ale odovzdat si ho musel do 2 tyzdnov myslim. mne stacilo vzdy pozriet prednasku a zadanie som spravil, pokial by si ale mal problem, tak bolo mozne komunikovat bud s inymi ludmi co si ten kurz robia priamo na fore toho kurzu alebo myslim cez mail s prednasajucim.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ok dakujem za informacie asi to bude viacej rozumnejsia volba :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

https://www.itvkurze.sk/sk/vzdelavame/f ... loper.html toto je celkom vtipné. Za 1200€ ťa naučia html3, css3, less, bootstrap, základy js, a základy jquery? Za takú cenu a 12 týždňov by som na frontendistu čakal aspoň angular, react, require.. Ale určite nie základy javascriptu. Toto čo majú v osnove sa naučíš aj sám a hlavne zadarmo. Ak si myslíš že ti takýto kurz pomôže uplatniť sa, tak si na omyle. Lebo všetky tieto veci vie každý jeden čo zareaguje na nejaký inzerát na frontendistu. Takže vyhodíš 1200€ ale nebudeš mať žiadnu konkurenčnú výhodu
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

aha no v podstate som myslel že vďaka tým "repasom" si nájdem lepšiu prácu , získam vedomosti ktoré budú dobré ohodnotené
mnichovcan
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mnichovcan »

Podla mna zbytočne. Ja som veci ako HTML,CSS , jquery bootstrap riešil len na youtube + dokumentacia čo je jedna z mojich oblubenych činnosti :D prezeranie dokumentacii k fw ktore ani nepoužijem ale musi byt pekne spracovana ako ma napr laravel no ale k veci.

Zaplatil som si max za 15€ kurz na udemy kde vzdy ukazuje ze kurz stoji 200€ ale aj tak je kazdu chvilu nejaka akcia. https://www.udemy.com/react-redux/ ak si zaciatočnik tak ti to moc asi nepovie ale dal som to ako priklad su tam kurzy aj na tie lahsie veci ale nato stači aj youtube. Aj na react by to stačilo ale asi po mesiaci co som sa zoznamoval s reactom som si povedal ze si aspon nieco zaplatim take ucelene.
Dalši kurz pokročilejši som uz ani neplatil len som si pozeral zdrojaky ktore vypracoval + dokumentacia k reactu,reduxu a nejake prednasky na youtube.

Teraz robim v reacte nieco ako google prezentacie alebo powerpoint aby som mal čo zavesit na github :D Teda zadaj si nejaky projekt a vypracuj ho.
A samorejme som napr v fb skupinach k tym technologiam kde ked niekto hodi odkaz na nejaky članok tak si ho prečitam.

Možeš skusit aj freecode champ kde su nejake ulohy od zaciatkov a je to prepojene z gitterom kde sa môžeš spytat ked mas problem ja tam obcas niekomu niečo poradim ked viem a chce sa mi:D
Ja som tym kurzom sice nepresiel lebo robit hello world v html sa mi nechcelo a nedalo sa preskocit hned k tym open source projektom no ale to som zas uz mimo temy .

Repasovat sa mozes aj za 0€ a 1200€ použit na lepsie veci.
Napísať odpoveď