Tlmiče-Ibiza 1.4 16V 6L r.2004
Re: Tlmiče-Ibiza 1.4 16V 6L r.2004
presne takyto problem sa tu uz riesil, tiez z toho vznikla vtipna tema, vysledok - nic tomu nie je, je to normalna vec, praca diferencialu
ach jaj
tak dns idem s tým autom do pneuservisu lebo mi fučali gumy a každý mesiac som behal nafukať na pumpu gumy.kým mi menili ventily a riešili moj problem kukol som si tlmiče..Joj chalpci moji
keby ste to len videli..tie zadné tlmiče total brutal na mader vytečené:/ a ja že prečo ma to hádže zo strany na stranu pri prejdení nerovností..Už som chcel riešiť silentbloky zadnej nápravy ale nakoniec to boli tlmiče..Boha toto je sen.. . dobre..nejdem tu lamentovať..ale rposte..už som volal do servisu a objednal komplet podvozok aj s dorazmi aj uložením horným zo všetkým nech to má optimálne jazdné vlastnosti..idem dávať dopredu aj do zadu SACHS tlmiče..Kokos šak ja sa nedoplatím..ale čo už..bezpečnosť je bezpečnosť..a museli začať tiecť dakedy teraz lebo to bolo čerstvé..stavím sa že to ten nerovný povrch plus som musel ist po takom tankodrome kde boli take diery žeee by som si urval naraznik predný..našťastie auto prežilo..ale tie tlmiče ma seru chlapci...to je..toto ne...:(konečne som prestal uvažovať tak že netreba nič meniť že to vydrží a možem rovno meniťkomplet podvozok plus riešiť geometriu..toto je sen chlapci..toto sa mi snííva!!!
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...este Ta to bavi?
Ahojte.Včera keď som prezúval auto na letné kolesá tak som si všimol na vodičovej strane vpredu zaolejovaný okraj predného tlmiča pod piestnicou,bola to taká zlepená tmavá s prachom a špinou zmiešaná hmota.Nebolo jej moc ale bola tam.Tlmiče sa menili presne pred 50 000km.Išlo nové všetko,pružiny LESJOFORS OEM,Tlmiče predné aj zadné SACHS,nové horné uloženia SACHS vpredu aj vzadu,nové dorazy a prachovky proste komplet,geometria sa spravila po výmene..No a teraz po 50 tisicoch toto.Auto v poslednom čase som si všimol že pri brzdení sa začalo viacej a prudšie nakláňať dopredu,išlo po nose,zvýšila sa nie sice nejako extremne ale je citeľná nestabilita že auto sa na nerovnostiach vie rozkývať mierne do strán,pri prudších prejazdoch zákrut sa auto výraznejšie nakláňa a troška pláva ale zase nie nejako extrémne velmi..Keď sa prechádza cez priečne nerovnosti tak sú už dosť citeľné rázy od prednej nápravy hoci bola teraz pred cca 10 000 km dávaná komplet nová,všetky komponenty na nej sa menili..Chcem sa preto spýtať či je potrebné tie tlmiče znova dať vymeniť keď sa to takto prejavzuje alebo môžem na tom ešte nejaký čas jazdiť.Ďakujem
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
tak ak to nevymenis budu trpiet ostatne casti...neoplati sa velmi otalat. budes to musiet robit tak ci tak
zajtra by mi mala prijst cela sada komplet SACHS aj s uloženiami,dorazmi a prachovkami..a pri výmene oleja co mam za 8k km menim aj tlmiče komplet..čo už
//autoeditácia príspevku (29 Mar 2017, 18:42)
takže bol som ešte pre istotu aj na teste tlmičov a podľa testu su tlmiče absolutne O.K.Účinnosť vpredu vyšla že ten tlmič kde je pri piestnici olej má učinnosť 74% a na spolujazdcovej strane 76% a vzadu 77% a 76 ak si dobre pamätám takže tak..ja somsa aj pýtal toho technika a on že on by to neriešil..tak ja neviem
//autoeditácia príspevku (30 Mar 2017, 12:39)
No a ešte prihodím sem to že pri vyšších rýchlostiach keď idem po dialnici tak z riadenia mám pocit ako keby boli kolesá vo vzduchu,zrazu sa riadenie stane strašne volné až tak že sa bojím preradiť z pruhu do pruhu aby ma to nevyhodilo už uplne do strany..takže pocitovo je to asi takéto..pritom prevodka riadenia je nová,geometria je sparvená,čapy riadenia su fungel nove Meyle HD aj tyčky riadenia su Meyle HD a v komponentoch riadenia nieje absolutne žiadna vôla..Pneumatiky su nové..takže hovorím pocitovo je to ako keby s vyššou rýchlosťou tie kolesá takmer uplne stratili pritlak o cestu..Pri rozbehu sa auto zhačína chovať tak že sice velmi maličko ale zdvihne predok a prevazi sa ako keby dozadu..nije to moc cítiť ale keďže tie tlmiče čo su teraz na aute jazdím od novoty tak tam ten rozdiel citim hoci je malý..iné to je keď z asi 50km/h prudko zastavím to je pocit ako keby bolo auto iba na pružinách prevaži sa dopredu a pocitovo je to ako keby tam žiadne tlmiče ani neboli a vratí sa ako keby na tých pružinách naspäť a auto stojí..takže asi tak..mno a na ten strane kde je vytečený tlmič čo som si všimol tak na tej strane mi už dlhšiu dobu nechytá ABS,hoci snímač je nový,ABS systém chybu nehlási..takže ten tlmič čo je vytečený je K.O.asi už dlhšie
//autoeditácia príspevku (29 Mar 2017, 18:42)
takže bol som ešte pre istotu aj na teste tlmičov a podľa testu su tlmiče absolutne O.K.Účinnosť vpredu vyšla že ten tlmič kde je pri piestnici olej má učinnosť 74% a na spolujazdcovej strane 76% a vzadu 77% a 76 ak si dobre pamätám takže tak..ja somsa aj pýtal toho technika a on že on by to neriešil..tak ja neviem
//autoeditácia príspevku (30 Mar 2017, 12:39)
No a ešte prihodím sem to že pri vyšších rýchlostiach keď idem po dialnici tak z riadenia mám pocit ako keby boli kolesá vo vzduchu,zrazu sa riadenie stane strašne volné až tak že sa bojím preradiť z pruhu do pruhu aby ma to nevyhodilo už uplne do strany..takže pocitovo je to asi takéto..pritom prevodka riadenia je nová,geometria je sparvená,čapy riadenia su fungel nove Meyle HD aj tyčky riadenia su Meyle HD a v komponentoch riadenia nieje absolutne žiadna vôla..Pneumatiky su nové..takže hovorím pocitovo je to ako keby s vyššou rýchlosťou tie kolesá takmer uplne stratili pritlak o cestu..Pri rozbehu sa auto zhačína chovať tak že sice velmi maličko ale zdvihne predok a prevazi sa ako keby dozadu..nije to moc cítiť ale keďže tie tlmiče čo su teraz na aute jazdím od novoty tak tam ten rozdiel citim hoci je malý..iné to je keď z asi 50km/h prudko zastavím to je pocit ako keby bolo auto iba na pružinách prevaži sa dopredu a pocitovo je to ako keby tam žiadne tlmiče ani neboli a vratí sa ako keby na tých pružinách naspäť a auto stojí..takže asi tak..mno a na ten strane kde je vytečený tlmič čo som si všimol tak na tej strane mi už dlhšiu dobu nechytá ABS,hoci snímač je nový,ABS systém chybu nehlási..takže ten tlmič čo je vytečený je K.O.asi už dlhšie