xH4wK napísal:
Zhabali a znarodnili tym nemcom majetok a potom ich poslali do plynu ?
Ak nie, tak preco davas do paralely uplne neporovnatelne udalosti ?
Áno zhabali a znárodnili,
v čase mieru bolo tisíce Nemcov beztresne zavraždených. Mnoho orabovaných zomrelo následne aj po vyhnaní na dôsledky, samovraždy, atď. Už len to, že o tom nevieš o niečom vypovedá.
hughito napísal:Ten na druhú stranu treba chápať v kontexte toho, že Česi Protektorát nenávideli, kolaborantom a denunciantov bolo len pár stovák (v prvom rade českí fašisti nacisti - čiže taký Aryan Angel a kali - a pár oficiálnych kolaborantom typu Moravec a pár novinárov), takže tá povojnová nenávisť voči všetkému nemeckému vyplývala z toho. Paralela na Židov vôbec nefunguje, lebo ten proces bol úplne iný, takisto Židia v Nemecku pred vojnou žiadnych Nemcov nikde neutláčali ani nezabíjali, ak teda nerátame neonacistické blúznenie
Som rád, že si potvrdil presne čo som napísal. Kolektívnu vinu a vraždenie sudetských (a iných) Nemcov "treba chápať v kontexte", bežní Nemci, ktorí stáročia žili v pohraničných oblastiach Čechov utláčali (o tom, že to bolo v medzivojnovom Československu presne naopak, ani zmienka), naproti tomu židia boli všade kde žili, nevinní baránkovia a všetko čo sa stalo vyplývalo len z "nacistického blúznenia" a nepochopiteľnej nevraživosti voči nim..
Dnes je ale z politickej vypočítavosti často výhodnejšie len "sypať si večne popol na hlavu" kvôli židom, a nemať ani poňatia, že aj vyvraždením a vyhnaním miliónov nemeckých civilistov z
ich zeme, sa v Československu dostali k moci (voľbami) na desaťročia komunisti, s ďalšími tisícami obetí.
Aj z tohto pohľadu mi príde výsluch niekoho z ĽSNS na tému židovských transportov, v roku 2017 -
v politickej relácii, ako pokrytecké a trápne divadlo.
hughito napísal:Nakoniec to bolo dobré, že dostali priestor. Znemožnili sa verejne. Mýtus o martýrstve padá ako domček u karát.
Nakoniec? Predpokladám, že inak nie si zástancom dávania mediálneho priestoru ĽSNS. Len ak sa znemožnia.

Ja dúfam, že dostanú priestor "znemožniť" sa znova.