zdravím, teraz úplne nerozumiem ako si to myslel, tak má častý príjem potravy nejaký vplyv na zdravotný stav alebo nie? druhá vec vysoký príjem bielkovín nemá žiadny vplyv na zdravie človeka? teraz nemyslím preťažovanie obličiek apod. niekde som tu čital nemôžem to teraz nájsť že sa tým prekyslíčuje telo alebo niečo podobné to je tiež mýtus? díkhughito napísal:
Oveľa vyššia záťaž na trávenie spočíva v tom, ak človek je každé 2-3 hodiny. Tento mýtus sa razil dlho, ale už je úplne na okraji. Posledná vec: telo dokáže stráviť aj vyššie množstvo bielkovín v jednej dávke. To nie je problém. Tam ide potom skôr o to, aby boli tie bielkoviny z viacerých zdrojov a nie len z jedného. Následne je aminokyselinové spektrum pestrejšie, čo je fajn.
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Myslel som to tak, že vôbec netreba jesť každé 2-3 hodiny. Práve táto forma je zaťažujúca pre žalúdok v tom zmysle, že musí neustále pracovať. Ak je medzi jedlami väčšia prestávka, žalúdok pracuje lepšie. Nevraviac o tom, že v rámci klasického IF protokolu máš cca 16 hodinovú medzeru, kedy neješ vôbec. Počas tohto času žalúdok dotrávi všetko potrebné a má čas si aj "oddýchnuť." Väčšina ľudí na IFku si pochvaľuje lepšie trávenie. Vidíš to napr. na kvalite stolice. Neviem, či mám rozpisovať aj to, ako to odsleduješ.
Aby som bol objektívny, niektorým ľuďom IFko nesadlo. Radil som to aj viacerým známym či rodine, a aj tu boli také prípady. Čiže ani IFko nie je zázrak, ktorý sadne každému. Treba to však vyskúšať.
Prekysličovanie je mýtus.
Aby som bol objektívny, niektorým ľuďom IFko nesadlo. Radil som to aj viacerým známym či rodine, a aj tu boli také prípady. Čiže ani IFko nie je zázrak, ktorý sadne každému. Treba to však vyskúšať.
Prekysličovanie je mýtus.
Čo sa týka intervalov jedenia, tak tam žiadna štúdia a tvrdenia nič nikomu nezaručujú....všetko je individuálne... Pokiaľ niekto ide s rýchlym metabolizmom a veľmi štíhlou postavou za objemom, a pritom má denne veľký výdaj energie (napr. náročnejšiu fyzickú prácu), tak jest 3-4 krát denne a pritom cvičiť môže aj 20 rokov a nemusí sa pohnúť velmi vpred....však to by musel tých pár jedál mať extrémne veľké a kalorické a tam by došlo doslova k prežieraniu, ktoré by bolo určite väčšou záťažou pre organizmus ako pri pravidelných (častejších) konzumáciach jedla...(môj prípad moja skúsenosť!) ..
Pokiaľ je niekto zavality a chce len kus telo sformovať, tak jasné...alebo niekto, komu stačí nabrat 5 kilo váhy, prípadne nabrať pár cm na vybraných miestach, tiež dajme tomu..
Pokiaľ je niekto zavality a chce len kus telo sformovať, tak jasné...alebo niekto, komu stačí nabrat 5 kilo váhy, prípadne nabrať pár cm na vybraných miestach, tiež dajme tomu..
aacid...ak nechodi do fitka velmi pravidelne a ak aj prides zameriavas asa napr. na veslovanie a podobne (nie vzdy samozrejme), taky vysokyp rijem je zbytocny
rovnake vysledky dosiahnes s prijmom 1,8.2g/kg
Suhlasim vsetko je individualne. Kazdy si musi najst co vyhovuje jemu a to trva nejaky cas
Ku studiam som skepticky z toho dovodu, ze to na akej vzorke sa studie realizuju znacne ovplyvnuje vysledok studie. Vacsinou sa docitas o "stredne pokrocilych cvicencoch" a v popise najdes, ze za pokrocileho cvicenca je povazovany clovek, ktory drepne 1,4 nasobok svojej vahy...
Taktiez kazdy z tychto sledovanych subjektov moze cvicit presne ten isty trening s vacsim/mensim nasadenim, dodrziavat stanovenu stravu viac ci menej prisne... Preto si myslim, ze tieto studie su dobre ako odrazovy mostik k nejakym poznatkom, ale absolutne do praxe by som ich neaplikoval
Suhlasim vsetko je individualne. Kazdy si musi najst co vyhovuje jemu a to trva nejaky cas
Ku studiam som skepticky z toho dovodu, ze to na akej vzorke sa studie realizuju znacne ovplyvnuje vysledok studie. Vacsinou sa docitas o "stredne pokrocilych cvicencoch" a v popise najdes, ze za pokrocileho cvicenca je povazovany clovek, ktory drepne 1,4 nasobok svojej vahy...
Taktiez kazdy z tychto sledovanych subjektov moze cvicit presne ten isty trening s vacsim/mensim nasadenim, dodrziavat stanovenu stravu viac ci menej prisne... Preto si myslim, ze tieto studie su dobre ako odrazovy mostik k nejakym poznatkom, ale absolutne do praxe by som ich neaplikoval
Ahojte, viete mi prosim v skratke dat tipy na ploche brucho?
Momentalne nepotrebujem tipy na bicepsy a pekac buchiet, uplne by mi stracilo mat na zaciatok 2-3 cm menej v pase.
Pol roka som mal osobneho trenera 2x do tyzdna, no ziadne zazraky sa nediali - asi by som sa mal viac zamerat na jedlo, resp. na sypacky.
Oplati sa behat rano alebo vecer?
Kupit spalovace tukov alebo proteiny?
Proste uvital by som dake zakladne pravidla pre realne vysledky, dakujem.
Momentalne nepotrebujem tipy na bicepsy a pekac buchiet, uplne by mi stracilo mat na zaciatok 2-3 cm menej v pase.
Pol roka som mal osobneho trenera 2x do tyzdna, no ziadne zazraky sa nediali - asi by som sa mal viac zamerat na jedlo, resp. na sypacky.
Oplati sa behat rano alebo vecer?
Kupit spalovace tukov alebo proteiny?
Proste uvital by som dake zakladne pravidla pre realne vysledky, dakujem.
Upraviť stravu + kardio.
-
Ba-Yo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Boccaccio: V prvom rade skús znížiť príjem rýchlych cukrov na minimum.
V prvom rade sa zameraj na jedalnicek, zaplat si jedalnicek od profi trenera a nepotrebujes "sypacky" 
čiže čím viac jem tým mám rýchlejší metabolizmus? čiže telo spaľuje viac energie aj napriek tomu že môj výdaj je rovnaký? ako je to možné? myslel som si že telo je možné prirovnať ku klasickému spaľovaciemu motoru kde pri konštantnej rýchlosti, naročnosti terénu je tá spotreba vždy rovnaká, ako je možné že si telo spáli zrazu viac energie?pinco napísal:Je to jednoduchý vzorec. Príjem mínus výdaj rovná sa to, či priberám alebo chudnem. Druhý pojem je "maintenance level calories". To je proste hranica, počet kalórii, kedy nepriberám, ani nechudnem. Každý môže mať túto hranicu inú. Ak mám maintenance level calories napríklad 3000 kcal a jem 3500, tak začnem priberať. Postupne ako prijímam viac kalórii, tak sa metabolizmus zrýchli a táto hranica sa posunie, čiže môj maintenance level calories už nebude 3000, ale napríklad 3500. Tak isto to funguje aj opačne, teda keď niekto chudne. Postupne prijíma menej kalórii, metabolizmus sa spomalí a stačí menej kalórii na to, aby udržal svoju váhu.
Telo je živý organizmus a nie konštantný stroj.
Pri nízkom príjme kalórií sa bazálny metabolizmus spomaľuje, pri vysokom príjme tento dôvod nemá. Je to normálna reakcia tela na okolité podmienky, aby si prežil v období nedostatku potravy (obdobie sucha, zima atď)
Pri nízkom príjme kalórií sa bazálny metabolizmus spomaľuje, pri vysokom príjme tento dôvod nemá. Je to normálna reakcia tela na okolité podmienky, aby si prežil v období nedostatku potravy (obdobie sucha, zima atď)
lenže ak ja znížim príjem kalórii a telo bude mať väčši výdaj ako príjem tým pádom začne energiu čerpať zo svojích zásob, podľa toho čo píšeš ty tak mi z toho vychádza že si telo dokáže proste znížiť spotrebu samo od seba čo mi nedáva zmysel že pri vysokom príjme mám spotrebu x na danú záťaž a pri nízkom príjme mám spotrebu y na rovnakú záťaž
Tak si to aspoň trochu naštuduj
máš nejaký dobrý zdroj? lebo google mi začína spôsobovať depresie
Skriptá FTVŠ ak to chceš po slovensky. Alebo potom depresie.
chudnutie je jednoducha vec, ludia ale zlyhavaju v tom ze nie su dosledni. Ked chcem schudnut tak pridam nejaku pravidelnu pohybovu aktivitu vobec nemusi byt fyzicky extra narocna. Bod dva je upravit jedalnicek tak ze nebudes jest nic ine iba hory kuracich prs so zeleninou robenou na vode. Mozes z toho jest hocikolko do prasknutia, lebo su to iba same bielkoviny a vlaknina z coho sa pribrat defacto neda. Uspech je zaruceny, treba len vytrvat par mesiacov. Ale pozor na napoje, tiez treba vyradit vsetky sladke vody a alkohol, ked si da clovek vecer 3 piva tak to je akoby zjedol velku porciu "vepro knedlo zelo"
Z bielkovín sa nepriberá? Ty vole ty si expert 
@gogo956 - uz dlho som sa tak dobre nezasmial 
z bielkovin mozes nabrat iba svaly ale nie tuk, ale pokial nekomzumujes dostatocnu davku sacharidou tak ani tie svaly. Telo uklada do tuku prvotne nadbytok tuku a sacharidou, pri bielkovinach je to minimum. Dalsia vec je, ze bielkoviny vytvaraju pocit nasytenia, zatial co sacharidy akurat tak kolisiu hladinou glukozy v krvi. Kuracie prsia s o zeleninou na vodu su zakladomprofi kulturistov pri rysovacke, mne to vzdy krasne zabralo, samozrejme aj na bruchu.
Ty si úplný suterén vedomostí.
Telo ukladá do tuku prebytok prijatej energie, je v podstate jedno či je to prebytok z tuku, sacharidov či bielkovín - rozdiel by bol iba v množstve uloženého tuku...lebo najľahšie sa spracuje a uloží tuk, potom sacharidy a najviac energie na premenu spotrebujú bielkoviny - ale to neznamená že sa z nich nepriberá.
V rámci normálneho denného príjmu sa samozrejme využijú ako stavebný materiál, ale pri prebytku sú v podstate energia, ktorú telo premení na tuk.
Telo ukladá do tuku prebytok prijatej energie, je v podstate jedno či je to prebytok z tuku, sacharidov či bielkovín - rozdiel by bol iba v množstve uloženého tuku...lebo najľahšie sa spracuje a uloží tuk, potom sacharidy a najviac energie na premenu spotrebujú bielkoviny - ale to neznamená že sa z nich nepriberá.
V rámci normálneho denného príjmu sa samozrejme využijú ako stavebný materiál, ale pri prebytku sú v podstate energia, ktorú telo premení na tuk.
zelenina obsahuje iba uplne minimum kalorii. Kuracie prsia nemaju ziadne sacharidy ani tuky a bielkovina ma iba 4kalorie na gram. Ak sportujes, mas pravidelnu fyzicku aktivitu, tak nikdy v zivote z toho tuk pribrat nemozes, pretoze nedokazes pokryt energeticky vydaj iba z bielkovin tych kuracich prs.
Dalsia vec je ze bielkoviny /lepsie povedane aminokyseliny/maju na rozdiel od sacharidov a tukov prirodzenu vlastnost v ramci aktivizacie metabolizmu-tj nie je vobec jedno ci prijmes 1000kalorii z bielkovin alebo 1000kalorii z tuku. Energeticky vydaj pre cloveka ktory mierne sportuje pri vyske 180cm ,80kg vahy, vek 30rokov je cca 12tis kJ. Chce schudnut, tak znizi prijem o 20percent tj na hodnotu 9600kJ. Aby pokryl tych 9600kJ z kuracich prs musel by ich zjest kazdy den 1,5kg /surova vaha/.
Tolko kuracieho masa nedokaze nikto jest /plus ta zelenina/ niekolko mesiacov kazdy den, preto sa pri diete kuracie prsia+zelenina pribrat tuk NEDA. Trosku jasnejsie?
Dalsia vec je ze bielkoviny /lepsie povedane aminokyseliny/maju na rozdiel od sacharidov a tukov prirodzenu vlastnost v ramci aktivizacie metabolizmu-tj nie je vobec jedno ci prijmes 1000kalorii z bielkovin alebo 1000kalorii z tuku. Energeticky vydaj pre cloveka ktory mierne sportuje pri vyske 180cm ,80kg vahy, vek 30rokov je cca 12tis kJ. Chce schudnut, tak znizi prijem o 20percent tj na hodnotu 9600kJ. Aby pokryl tych 9600kJ z kuracich prs musel by ich zjest kazdy den 1,5kg /surova vaha/.
Tolko kuracieho masa nedokaze nikto jest /plus ta zelenina/ niekolko mesiacov kazdy den, preto sa pri diete kuracie prsia+zelenina pribrat tuk NEDA. Trosku jasnejsie?