Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Myslel som to tak, že ak nebudeš kupovať auto skladom na predajni tak dodacia doba od zadania do výroby je niekoľko mesiacov.
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Zase, ked som vydrzal doteraz, a špekuloval... tak vydzim aj s firemnou fabiou...
Jasné, ale čo si tak všímam tak sú ľudia, ktorích to odradí od kúpy auta 
-
kukiak
Addict
Ma niekto skusenosti s kupovou noveho auta a zlavou na preukaz ZTP? Nemyslim teraz prispevok od statu, ale priamo od predajcu.. Na nejakom fore som sa docital, ze opel dal zlavu 20% na Astru, co mi pride uz fakt dost.. Mail som tam pisal v piatok, takze odpovedat este nestihli.
Opel dava bezne zlavu okolo 20 % v zmysle, ze za cenu nizsej vybavy ti daju vyssiu (ak zakladna stoji 15 tisic, tak ti za 15 daju auto s cennikovou cenou 18 tisic). Nebolo to takto? Zo zakladnych cien sa velmi nezlavnuje. To je len taka uvaha ci to predajca neuhral na ZTP a pritom poskytol standardnu zlavu.
Keď som kupoval nové auto a behal som po všetkých škodováckych predajniach.. ako prvé sa ma pýtali, či mám ja alebo niekto z mojej najbližšej rodiny ZŤP, či som lekár, sudca, policajt.. a podobné zamestnia... a podľa toho kukali zľavy v tabuľkách. ZŤP bola z toho najvyššia zľava, ale už nepamätám koľko. Spomínaných 20% by mohlo byť reálnych, ale asi už aj so zarátaním ostatných zliav, ktoré si vieš od predajcu vypýtať.. (zťp zľava, zľava predajcu, zľava pri spôsobe financovania, zľava za auto na protiúčet, zľava po známosti atď). Odporúčam navštíviť predajňu osobne, je to väčšinou o zjednávaní.. a ideálne navštíviť viac predajcov, ale v prípade značky Opel to asi bude problém.
-
kukiak
Addict
Popravde zvazoval som dlho ci nove auto alebo ojazdene.. Potom mi vlastne frajerka vnukla napad, ze jej mama je ZTP, ona auto uz ma, tak by sa to vybavilo na nu.. Ten opel bol len nastrel, lebo som to v suvilosti s tou zlavou niekde cital. Astra je ale tiez fajn. Nemam ziadnu oblubenu znacku, ide mi o co najlepsiu ponuku. Najskor si vsak musime ujasnit ake auto vlastne potrebujeme. Pozeram to tyzden kazdy vecer a mam uz z hlavy balon
. Optimal je tak 12-13k, pri velmi dobrej ponuke 15k.
Rozhodujem sa ci zobrat nejake mensie a uz dobre vybavene auto alebo nizsiu strednu.. ale to zas bude v zaklade. 80% jazda po BA, raz za mesiac 400km dialnica. Deti este neplanujeme, vacsinou chodime len dvaja, do chorvatska autom nechodim, takze velky kufor pre mna je priorita nie je..
Neriesil niekto nieco podobne a vyriesi to za mna?
Celkom sa mi pozdava nova Ibiza, ale este sa nepredava ani nie su zname ceny.. Yaris Hybrid - automat - - myslite ze sa zan oplati priplacat, ak sa jazdi mesto + uvazujem, ze zacnem aktivnejsie jazdit Uber.. Pri tom yarise ma sa ale bojim velkosti, nesedel som v tom.. mam vyse 190cmm ci to fakt nie je len nakupna taska..
Rozhodujem sa ci zobrat nejake mensie a uz dobre vybavene auto alebo nizsiu strednu.. ale to zas bude v zaklade. 80% jazda po BA, raz za mesiac 400km dialnica. Deti este neplanujeme, vacsinou chodime len dvaja, do chorvatska autom nechodim, takze velky kufor pre mna je priorita nie je..
Neriesil niekto nieco podobne a vyriesi to za mna?
Celkom sa mi pozdava nova Ibiza, ale este sa nepredava ani nie su zname ceny.. Yaris Hybrid - automat - - myslite ze sa zan oplati priplacat, ak sa jazdi mesto + uvazujem, ze zacnem aktivnejsie jazdit Uber.. Pri tom yarise ma sa ale bojim velkosti, nesedel som v tom.. mam vyse 190cmm ci to fakt nie je len nakupna taska..
Čím ďalej tým viac som nútený uvažovať o výmene môjho auta za niečo väčšie a tak mi do oka padla Mazda 6 (r.v. okolo 2010). Chcem sa opýtať na názor niekoho, kto sa vyzná, na akú motorizáciu sa zamerať, na čo si dať pozor atď. Alebo ju radšej pustiť z hlavy ? Nemusí to byť diesel, môj nábeh je cca do 1000 km mesačne, väčšinou diaľnica BA-LM. Časom plánujem zmeniť prácu, tak to budú kratšie trasy, denne možno tak 50 km. Vďaka za info.
@kukiak:
Nova Ibiza uz ma ceny v CR, zatial vyhradne s 1.0 TSI a aj tieto motorizacie su drahe. To uz si radsej priplat a vezmi Leona. http://www.auto.cz/novy-seat-ibiza-prij ... oji-105202
Astra ma problemy s klepanim na 1.4 turbobenzinoch, to by som este pockal, ako sa to vyvinie.
Pozeral by som dosluhujuce modely, skladovky sa budu predavat za pekne peniaze. Momentalne je to korejska dvojica i30 a Ceed (ten bude mat novu generaciu az buduci rok). Pripadne staru Astru, ta je ale tazka a interier je hrozny. Za rozumnu cenu kupis aj Auris 1.6 VVT-I, kde mas zarucenu vysoku motoricku kvalitu. Alebo uz spominaneho Leona 1.4 TSI.
Nova Ibiza uz ma ceny v CR, zatial vyhradne s 1.0 TSI a aj tieto motorizacie su drahe. To uz si radsej priplat a vezmi Leona. http://www.auto.cz/novy-seat-ibiza-prij ... oji-105202
Astra ma problemy s klepanim na 1.4 turbobenzinoch, to by som este pockal, ako sa to vyvinie.
Pozeral by som dosluhujuce modely, skladovky sa budu predavat za pekne peniaze. Momentalne je to korejska dvojica i30 a Ceed (ten bude mat novu generaciu az buduci rok). Pripadne staru Astru, ta je ale tazka a interier je hrozny. Za rozumnu cenu kupis aj Auris 1.6 VVT-I, kde mas zarucenu vysoku motoricku kvalitu. Alebo uz spominaneho Leona 1.4 TSI.
-
kukiak
Addict
Su nejake problemy s tym 1.0 TSI ? Asi mam noveho favorita
. Po zlavach sa uz da za 15 aj nieco dostat novy golf s 6st a 81kw a automatickou dvojzonovou klimou.. Je to ten isty model co sa dava aj do octavie? Neviem najst ziadne poriadne testy golfa s tym motorom, ale tak prepokladam, ze bude rovnaky ako v inych..
to je motor do kosacky...
tak na zavodenie to urcite motor nie je, ale na bezne pouzivanie...
-
kukiak
Addict
Neviem 1.0 ecoboost vyhral 2x motor roka a su nan len a len dobre referencie + niekolko testov aj po 200k km a vsetko ok..
Bohuzial vsetko ide tymto smerom.. Rovnako nova i30. Tiez tam ma len 1.0 t-gdi. Alebo potom predpotopne atmosfery.
Bohuzial vsetko ide tymto smerom.. Rovnako nova i30. Tiez tam ma len 1.0 t-gdi. Alebo potom predpotopne atmosfery.
Vyhrat sutaz motor roka mohol. Kolko z tych co ten motor hodnotili ho ma skutocne vo svojom aute?
nastastie uz nie, novy motor od VW je 1.5 TSI a nahradi 1.4 TSIkukiak napísal:Bohuzial vsetko ide tymto smerom.. Rovnako nova i30. Tiez tam ma len 1.0 t-gdi. Alebo potom predpotopne atmosfery.
-
kukiak
Addict
Jeho ceny su zname v cechach a su +90000kc oproti 1.0 :-/... ten bohuzial do tejto kategorie nespadne ani nahodou.
Dajte teda tip na iny HB do 15k.
Dajte teda tip na iny HB do 15k.
Nova i30 ma aj 1.4 T-GDI 103kw. Ale aj tak, 1.6 GDI by som fakt nenazyval predpotopnou atmosferou, je to jeden z najlepsich motorov vo svojom objeme.
Bohuzial, netahne vocpoda a vela ludi zabudlo pouzivat saltpaku... 
kolko tych co na tieto nizkoobjemove motory nadava ich realne aj pouzivalo? tie motory vyhravaju ceny z nejakeho dovodu. su popularne z nejakeho dovodu.heker napísal:Vyhrat sutaz motor roka mohol. Kolko z tych co ten motor hodnotili ho ma skutocne vo svojom aute?
jasne ze 200 konovy motor bude lepsi, ale polovica slovenska jazdi na 80 konovej fabii a nestazuje sa, pretoze na ich potreby im to uplne staci. preto sa tie motory vyrabaju aj predavaju, lebo su uplne idealne pre potreby bezneho obcana.
pokial chces zavodit, nekupuj si taky motor.
pokial chces mesacne spravit 10 tisic kilometrov, nekupuj si taky motor.
pokial chces pred kamaratmi machrovat ze mas viac konov ako oni, nekupuj si taky motor.
-
tacosi
Moderátor
Keby 200konove auto stalo tolko co 80konove
Keby 200konove auto zralo tolko co 80konove
Keby na 200konove auto stali poistky tolko co na 80konove
Ver, zeby si to 80konove nekupil nik.
Keby 200konove auto zralo tolko co 80konove
Keby na 200konove auto stali poistky tolko co na 80konove
Ver, zeby si to 80konove nekupil nik.
ale ved za cenu noveho focusu si bez problemov kupis starsie 200 konove "bavo" alebo "medveda", nic to nemeni na tom ze tych focusov jazdi po cestach hromada.