Lenovo Ideapad - UEFI problem
Lenovo Ideapad - UEFI problem
Čaute, kúpil som notebook Lenovo Ideapad 700 kde som dal ešte M.2 disk na ktorom je Windows. Inštalácia prebehla v pohode ale teraz pri zapnutí notebook raz pípne a vyskočí hláška na obrázku v prílohe. Na prve miesto v BOOT MENU hodí USB FDD. Pri reštarte windows normálne nabootuje, stava sa to iba keď sa notebook vypne a potom zapne. Kde hľadať problém? Ďakujem...
Re: Lenovo Ideapad - UEFI problem
Tak skús vypnúť to USB boot aj Lan.
Skúšal som, robi to to iste a USB aj LAN boot sa zapne naspäť...
Akú ponuku nastavení , máš v položke Configuration a Security ?Skontroloval by som , či má NTB aktuálny bios.
Na prve miesto daj Samsung. Robil si cistu instalaciu alebo migraciu?
BIOS som aktualizoval, nepomohlo. Ďalšie nastavenia sú v prílohe, skúšal som aj vypnúť to Trusk Technology a Secure Boot, tiež nič...
Samsung dam na prvé miesto samozrejme, ale po vypnutí a zapnutí notebooku sa dá vždy na prve miesto USB FDD. Pri reštarte nastavenia zostanú. Robil som čistú inštaláciu. Je možné že by bola v novom notebooku vybitá BIOS baterka? Alebo skúsiť nainštalovať Windows znova?
Samsung dam na prvé miesto samozrejme, ale po vypnutí a zapnutí notebooku sa dá vždy na prve miesto USB FDD. Pri reštarte nastavenia zostanú. Robil som čistú inštaláciu. Je možné že by bola v novom notebooku vybitá BIOS baterka? Alebo skúsiť nainštalovať Windows znova?
Vybitu bateriu hlasi.
Zmení sa aj čas a dátum ?
Jasne, batéria nemôže byt vybitá cas a datum zostane.
Nemenil si nastavenie AHCI/emulated ATA (alebo PATA)? Ja by som skusil este raz instalaciu, ale tak, ze resetnut bios, teda das defaultne nastavenia. Potom vypnut secure boot, nabootovat instalacku Windowsu, naformatovat disk a nainstalovat. Pripadne skus odpojit stary disk.
Nemenil som žiadne nastavenia. Ale spravil som teraz čistú inštaláciu znova a už to ide v pohode zatiaľ.