Strana SaS

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa hughito »

Aké lieky potrebujem? Odkedy si ty môj doktor?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:pre Slovensko by bolo obrovským prínosom
keby ludia, co na to maju, studovali techniku a nie pi****y
hughito
Redeemer
Redeemer

Ako vidieť, technokratický prístup v zmysle "zamerajme sa len na to, čo prináša zisk," nemusí (najmä keď sa bavíme o prípade Slovenska, ale ide o globálny jav) prináša len pozitívne javy (nárast fašizmu + celkovej neschopnosti populácie rozlišovať medzi faktami a nezmyslami, slabá schopnosť čítania textu a už vôbec nehovoriac o nejakom analytickom/kontextuálnom) myslení.

Aj v tomto zmysle by bolo teda len plusom, keby sa takto kvalitná univerzita dostala na Slovensku. Hlavne však nech nezanikne. Avšak celé toto, čo som napísal, sa samozrejme nijako nevylučuje s tým, aby sa podporovalo a rozvíjalo aj štúdium technických vied.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Dobre zamyslel som sa na to z pohladu dopadu danych skol.
Viem si predstavit co moze robit dobry technik, dobry pravnik, dobry "ajťák", dobrý veterinár ci doktor.
Neviem si predstavit aky pozitivny impact moze mat na svet odbornik na ... ani neviem ako to pomenovat.
Mam na to asi taky nazor ako na rozne socialne vedy, v podstate je to tiez zrejme skola obdobnej odnose. Vzhladom na to, ze poznam par ludi co take skoly navstevovali vraciam sa k teorii troll-trap.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale to sú len jednotlivé kurzy, netreba blúzniť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

s tymi vysokymi skolami je to tak: samozrejme ze by bolo najsamlepsie keby vecsina bola absolventmi kvalitnych matfyzov,feikari,strojari, stavbari ,medici. Lenze realita je taka, ze kvalitnych skol na Svk az tak vela nie je a ani vela studentov ktory by tak tazke /kvalitna skola nemoze byt lahka/ skoly vedeli uspesne dokoncit. Gaussova krivka rozdelenia inteligencie nepusti, proste ked niekto nema hlavu na matiku tak nikdy z neho dobry student matfyzu nebude. Takze nie je nic zle ze ludia studuju aj vselijake pochybne odbory, lebo sa predpoklada ze ich to bavi a zlozitejsiu skoly by uz nemuseli zvladnut.. Ak sa neuplatnia v sukromnom sektore tak pojdu do statnej spravy ta zhltne cokolvek.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tu ale nastava otazka preco studuju tie jednoduche odbory ktorych vyuzitelnost je na bode mrazu? Titul pred menom ma stale mensiu a mensiu dolezitost pri hladani roboty.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ako uz bolo napisane- do statnej spravy na sice nic moc platene fleky ale o tom pohodovejsie s nohami na stole.
Ale ani sukromny sektor nie je beznadejny. Ked chces postupit na manazersky post, bez vysky to vecsinou nejde, to ze mozno nema nic spolocne s naplnou prace nevadi za predpokladu ze to vyvazis bohatymi skusenostami. Bez vysky uz sa velmi neberu ludia ani na tie najnizsie zaciatocnicke administrativno -asistenstke pozicie, teda myslim situaciu v ramci Ba, inde to moc nepoznam.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

V štátnej správe idú platy stále podľa tabuliek a vzdelania.

Aj neziskovky sa radšej tešia že tam majú mgr, čo na tom že to bola bezvýznamná škola....
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Jasne, ten dopyt stale je. Ale podla mna uz vacsiny to je tak ze ked je raz niekto technicky zladeny tak je extremne mala pravdepodobnost mat ambicie na manazovanie. Ja som tam mohol skoncit (aj bez tej vysky) ale nastastie som sa rychlo spamatal. Nevdacna robota. A z povodnej profesie potom clovek riesi minimum.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Takze longstory short: nie je dost naturalne schopnych ludi na to, aby vystudovali "tazke" (uzitocne) skoly, tak budeme zakladat skoly s (pre mna absolutne) nezmyselnym zamerom len pre to, aby mali aj tito ludia sancu si zadovazit titul, aby sa mohli proforma hlasit na posty, ktore titul pozaduju. To by vysvetlovalo mnohé :lol:

/ot - vsimam si, ze poziadavky na VŠ su cim dalej, tym mensie. Vraj je tento trend prave preto, ze cim dalej tym viac sa preukazuje, ze ludia kt. z akychkolvek dovodov na VS nesli alebo ju nedokoncili mozu byt ovela lepsie uplatnitelni, koniec koncov - do akt. zamestnania som sa dostal napriek tomu ze VS pozadovali a aj napriek tomu ze "protikandidat" VŠ vychodenu mal (tu istu ako moj boss a zaroven tu istu ktoru som ja nedal)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nie je ti jedno, ze si nejake prachate decko studuje na sukromnej skole nieco, co ho mozno aj celkom bavi? Vsak z tvojich dani to nejde. A tiez ta nemusi trapit to, ze s titulom zo spolocenskych vied nenajde flek v IT alebo inej podla teba lukrativnej oblasti, ktorej by sa mali venovat vsetci vysokoskolaci. Pripadne ze nenajde flek v odbore studia vobec. Nie, aby si bol rad, ze v IT je mala konkurencia a vysoky dopyt zabezpecuje vysoke platy.

Tiez sa mi zda uplne nemiestne to posmievanie sa a elitarstvo, ze taketo skoly su len pre debilov, co chcu titul. Niekto ma mozog na matiku a programovanie, niekto na ekonomiku, niekto na spolocenske vedy a niekto len na "vysoku skolu zivota". Ak by to bolo realne uskutocnitelne, tak by ma celkom zaujimalo kolko absolventov FEI alebo STU s vazenym studijnym priemerom do 1.2 by napriklad z takej filozofie vyhodili...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Zbytočné reči. Úspešne indoktrinovaní absolventi Sorošovej univerzity sa možno "uplatnia" v ním platených mimovládkach, o to tu nejde.

Ich činnosť je často vnímaná negatívne, preto je od Klusa trochu politicky naivné prezentovať snahu pritiahnuť ju na Slovensko.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

ephramko napísal:Nie je ti jedno, ze si nejake prachate decko studuje na sukromnej skole nieco, co ho mozno aj celkom bavi? Vsak z tvojich dani to nejde.
No nie je mi to jedno, keďže jeho čmáranie si písmenok má rovnakú váhu ako moje čmáranie. On si to kúpil, ja som si to odmakal. Bavenie irelevantné, taktiež vzhľadom na to, či sa to kupuje.
ephramko napísal:A tiez ta nemusi trapit to, ze s titulom zo spolocenskych vied nenajde flek v IT alebo inej podla teba lukrativnej oblasti, ktorej by sa mali venovat vsetci vysokoskolaci. Pripadne ze nenajde flek v odbore studia vobec. Nie, aby si bol rad, ze v IT je mala konkurencia a vysoky dopyt zabezpecuje vysoke platy.
Nejak extra ma to netrápi, vzhľadom na realitu, že konkurencia naozaj klesá, čím sa zvyšuje moja hodnota na pracovnom trhu a nemusím sa o to dokonca ani aktívne pričiňovať. To je proste pokrok. :shock:
ephramko napísal:Tiez sa mi zda uplne nemiestne to posmievanie sa a elitarstvo, ze taketo skoly su len pre debilov, co chcu titul. Niekto ma mozog na matiku a programovanie, niekto na ekonomiku, niekto na spolocenske vedy a niekto len na "vysoku skolu zivota". Ak by to bolo realne uskutocnitelne, tak by ma celkom zaujimalo kolko absolventov FEI alebo STU s vazenym studijnym priemerom do 1.2 by napriklad z takej filozofie vyhodili...
Z technika môže byť kľudne filozof, keďže aj súčasťou techniky je istá filozofia a chápanie vyšších súvislosti. Z filozofa technik nikdy nebude. Nehovorím o technokratoch, ale o technikoch.
Jasné, že technik, ktorý si to odmakal sa posmieva absolventom kupovaných titulov za neschopnosť.
Rovnakosť titulov spôsobila, že si tie písmenka už nikam nečmáram, cítim sa pri tom trápne. Nevplýva to na môj život, ale vnútorne voči tomu cítim odpor a nespravodlivosť.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Andi_Cibula napísal:No nie je mi to jedno, keďže jeho čmáranie si písmenok má rovnakú váhu ako moje čmáranie. On si to kúpil, ja som si to odmakal.
1. Ty mas titul z feminizmu? :D
2. Nemyslel som si, ze si taky egohonič. Kedy ti tie pismenka pred menom na nieco su? Si to chces dat na svoju Billa klubovu kartu, aby to videla teta pokladnicka? Vsak na pohovore sa ta aj tak pytaju na akej skole si bol a podobne. Na HR ludi s titulom z Alzbetky hadzeme hned do kosa a ani necitame dalej...
3. To ze si skolne platis sam a neplati ti to stat, tak to neznamena, ze tu skolu aj dokoncis. To len u nas na Slovensku to tak funguje, ze sa uplaca aj na statnych skolach a tie sukromne len zlegalizovali uplatky a nazvali ich "skolne". CEU ale podla ratingov nevyzera na to, ze by to tam chodilo ako v Sladkovicove.
Andi_Cibula napísal:Z technika môže byť kľudne filozof
Ja som nepovedal, ze nemoze. Len osobne by ma zaujimalo kolko tych geniov by nezvladlo dokoncit nejaku trapnucku filozoficku fakultu...
-AA- napísal:Zbytočné reči. Úspešne indoktrinovaní absolventi Sorošovej univerzity sa možno "uplatnia" v ním platených mimovládkach, o to tu nejde.
Ich činnosť je často vnímaná negatívne, preto je od Klusa trochu politicky naivné prezentovať snahu pritiahnuť ju na Slovensko.
Nielen v mimovladkach, ale priamo v urade vlady. Orban vystudoval vdaka sorosovym grantom. A u nas mame Tiborka, ktori chrli hnev na mimovladky v kazdom moznom clanku v ZaV. Jeho opicky mu to zeru a pritom ani nevedia, co to treti sektor je. A potom si Tiborko od nich vypyta 2% dane na svoju "mimovladku". :lol:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

1.) Nemám, nechápem ako si na tú implikáciu prišiel. Nepravda
2.) Znova nechápem implikáciu. Nepravda. Ako by si nečítal to čo som napísal. Uviedol som to v dolnej časti príspevku.
tie písmenka už nikam nečmáram, cítim sa pri tom trápne. Nevplýva to na môj život, ale vnútorne voči tomu cítim odpor a nespravodlivosť.
3.) Može byť, ale ani ratingy by som nebral za svaté. Aj z nedobre ratingovej školy može vzísť absolvent, ktorý sa dopracuje do tímu nositeľa Nobelovky (za chémiu). Dobre-ratingová škola toho nie je garanciou.

Absolvent gendrových štúdií za legálne úplatky obdrží rovnaké písmenká ako absolvent oboru vývoja liečiv, etc. Písmená tým pádom strácajú hodnotu a zmysel.

Off-topic a miliónkrát omielaná téma.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tiez sa mi zda uplne nemiestne to posmievanie sa a elitarstvo, ze taketo skoly su len pre debilov, co chcu titul. Niekto ma mozog na matiku a programovanie, niekto na ekonomiku, niekto na spolocenske vedy a niekto len na "vysoku skolu zivota". Ak by to bolo realne uskutocnitelne, tak by ma celkom zaujimalo kolko absolventov FEI alebo STU s vazenym studijnym priemerom do 1.2 by napriklad z takej filozofie vyhodili...
Týmto to ephramko úplne vystihol, aj tak je to OT.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ci len nahodou nebude problem s vytvaranim novych nezmyselnych odborov s nizkymi narokmi a prijimanim kazdeho, kto sa prihlasi a podobne aj s ich absolvovanim
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Tak ono v liberálnej demokracii by absolventi týchto nezmyselných odborov skončili v Tescu za kasou a nie v štátnej správe. V slobodnej spoločnosti zo štíhlym štátom nezasahujúcim do slobody jednotlivca to nebude problém.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Andi_Cibula, cize v skutocnosti ti vadi, ze mas pred menom Mgr. rovnako ako dalsi absolventi magisterskeho studia z uplne inych odborov. A to je chyba Sorosa alebo CEU alebo sukromnych skol? Vitaj v systeme magisterskeho studia. :mrgreen: Podobne sa urcite najde plno doktorov (absolventov doktorandskeho studia), ktorym vadi, ze maju za menom PhD., vzdy ked sa Uhrik ukaze v telke.

Nepoviem nic, kebyze ti vadi, ze si niekto zaplatil titul v Sladkovicove v rovnakom odbore ako ty. Ale povedal som ti, co s takymi ludmi na HR robime hned pri prvom screeningu kandidatov. :D Okrem toho, ja poznam aj cloveka, ktory uplacal na prijimackach ked zistil, ze ich neurobil (poskocil asi o 80 miest), v prvom rocniku neurobil predmety a nemal dostatok kreditov na postup do dalsieho rocnika, ale zahadne v septembri sa zjavil znova a dokonca tie predmety nemusel ani opakovat a mal ich ohodnotene na "A" (a to odisiel do USA uprostred skuskoveho a na Slovensko sa vratil zaciatkom septembra) a stavim sa, ze aj bakalarku si dal niekomu napisat, kedze v obdobi ked my sme dni a noci travili pri PC, on sa venoval minaniu renty od svojho dedka a niekde z Ameriky nam do studijnej skupiny pisal, ako sme na tom, lebo on este nezacal. Ked som koncil magistra, tak som zistil, ze uz je v prvaku na Mgr., takze predpokladam, ze tento rok by mohol skoncit uz aj magistra...rovnakym sposobom ako bakalara. A to som studoval na najlepsej univerzite v odbore v SR. Ale u nas je zjavne mozne vsetko. Najlepsie je, ze ho ten odbor ani vobec nebavil...
beardie napísal:ci len nahodou nebude problem s vytvaranim novych nezmyselnych odborov s nizkymi narokmi a prijimanim kazdeho, kto sa prihlasi a podobne aj s ich absolvovanim
Tento problem uz existuje davno, kedze vysoke skoly su financovane tak, ako su. To vytvara tlak na otvaranie odborov s nulovym uplatnenim na trhu prace, alebo na stale navysovanie poctu posluchacov, aj ked to uz casto univerzita nezvlada ani do velkosti poslucharne, ucebni a vybavenia.
Solo_Kamen napísal:Tak ono v liberálnej demokracii by absolventi týchto nezmyselných odborov skončili v Tescu za kasou a nie v štátnej správe.
Pokial som v "statnej sprave" nebol na pohovore, tak som netusil, aka zla je situacia odbornych zamestnancov. A evidentne si odrezany od reality aj ty, ked hovoris o statnej sprave, ako keby to bolo nejake terno pracovat v tejto oblasti. Podla mna v BA kraji ludia v supermarketoch bez vzdelania (alebo automobilkach) maju podobne alebo aj vyssie platy ako kvalifikovani zamestnanci v statnej sprave. Rozdelenie zamestnancov podla kvalifikacie na platove triedy je uplna chu****, kedze minimalna mzda je tak vysoka (alebo platy podla tabulky su tak nizke), ze dolna polovica platovych tried ma nizsi plat, ako je minimalna mzda a teda im mzdu doplacaju aspon na uroven minimalnej mzdy. Potom to vedie k takym situaciam, ze napriklad mne ponukali za miesto v socialnej kuratele, kde som to mal "odborne garantovat", inymi slovami kontrolovat odbornost postupov a intervencii kolegyn s titulom zo socialnej prace (najlepsie ak ho ziskali externe a z Alzbetky), pisat psychologicke posudky, chodit na sudy, robit krizovu intervenciu a psychologicke poradenstvo...proste bola tam zodpovednost...a ponukli mi plat nejakych 580 euro brutto v BA kraji. A este sa ta stara krava tvarila ako keby mi ponukala poziciu v google a k tomu limuzinu a osobneho sofera zadarmo. :D Ked som sa opytal, kolko ma na tom urade upratovacka alebo vratnik, tak jej zamrzol xicht a nechcela sa o tom bavit. Takze predpokladam, ze upratovacka bez vzdelania, praxe a s nulovou zodpovedostou, mala porovnatelny alebo vyssi plat, kedze uz tam pracuje viac rokov.

Takze takato je situacia v statnej sprave. Ja nerozumiem tomu, ako tam vobec niekto moze pracovat a ako tento stat vobec dokaze "fungovat". Kedze tato praca je doslova charita, pokial sa ti nepodari vychytat miesto aspon v platovej triede "hlavny statny radca", kde uz tie platy su aspon na urovni priemernej mzdy v SR (co je v BA kraji stale malo).
Napísať odpoveď