Motorový olej, chýba ACEA norma

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Motorový olej, chýba ACEA norma

Príspevok od používateľa host5 »

Zdravím,

stretol sa už niekto s tým, že v popise motorového oleja chýbala ACEA norma? Je tam API, SAE, ILSAC ale ACEA chýba. V manuály od auta mám presne zadané aké normy musí olej splnať aby som ho mohol použiť a sú tam všetky spomenuté.

Moja otázka teda je, čo to znamená ak v popise oleja nenájdem jednu z noriem? Znamená to, že nespĺňa danú normu alebo to iba výrobca neuvádza alebo...?

Jeden taký príklad je:

https://www.motorove-oleje.sk/total-qua ... -0w-20-1l/

Ďakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Motorový olej, chýba ACEA norma

Príspevok od používateľa hojko »

Najlepsie budes mat, ak sa spytas rovno v Mitshubishi alebo skus forum, kde vedia tiez dobre poradit: http://www.mitsubishiclub.cz/forum-kategorie/asx-rvr-30

Mozno Total pri tomto konkretnom oleji kasle na ACEA normu, aby platil testy a podobne, ked uz maju splnene ine normy, ktore vyzaduje priamo Mitshubishi.
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa host5 »

No dnes som volal do Mitsubishi spoločnosti v BA na Panonskej a tam mi povedali, že ohľadom oleja sa musím informovať v servise. Ďalej, že je bežný štandard si doniesť svoj olej a v servise mi technik povie, či sa môže naliať alebo nie.

Volal som teda do servisu v PO (mám to najbližšie) ale neporadili mi, pretože oni lejú Castrol (pravdepodobne majú s tou firmou zmluvu) a ohľadom iných olejov mi nevedel (nechcel) nič povedať.

Objednal som sa na prehliadku karosérie na zajtra, tak uvidíme, či zmenia názor alebo nie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Castrol tam dava normalne 5W-30, pripadne 5W-40, ktore splnaju aj VW normy. Skus to Mishubishi forum. Okrem toho by bolo dobre vediet, ze co presne tam lial majitel pred tebou. Ked je k tomu servisna knizka, tak by tam mal byt oznaceny aj presny olej.
Napísať odpoveď