Zdravím,
stretol sa už niekto s tým, že v popise motorového oleja chýbala ACEA norma? Je tam API, SAE, ILSAC ale ACEA chýba. V manuály od auta mám presne zadané aké normy musí olej splnať aby som ho mohol použiť a sú tam všetky spomenuté.
Moja otázka teda je, čo to znamená ak v popise oleja nenájdem jednu z noriem? Znamená to, že nespĺňa danú normu alebo to iba výrobca neuvádza alebo...?
Jeden taký príklad je:
https://www.motorove-oleje.sk/total-qua ... -0w-20-1l/
Ďakujem
Motorový olej, chýba ACEA norma
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Motorový olej, chýba ACEA norma
Najlepsie budes mat, ak sa spytas rovno v Mitshubishi alebo skus forum, kde vedia tiez dobre poradit: http://www.mitsubishiclub.cz/forum-kategorie/asx-rvr-30
Mozno Total pri tomto konkretnom oleji kasle na ACEA normu, aby platil testy a podobne, ked uz maju splnene ine normy, ktore vyzaduje priamo Mitshubishi.
Mozno Total pri tomto konkretnom oleji kasle na ACEA normu, aby platil testy a podobne, ked uz maju splnene ine normy, ktore vyzaduje priamo Mitshubishi.
-
host5
Light Star
No dnes som volal do Mitsubishi spoločnosti v BA na Panonskej a tam mi povedali, že ohľadom oleja sa musím informovať v servise. Ďalej, že je bežný štandard si doniesť svoj olej a v servise mi technik povie, či sa môže naliať alebo nie.
Volal som teda do servisu v PO (mám to najbližšie) ale neporadili mi, pretože oni lejú Castrol (pravdepodobne majú s tou firmou zmluvu) a ohľadom iných olejov mi nevedel (nechcel) nič povedať.
Objednal som sa na prehliadku karosérie na zajtra, tak uvidíme, či zmenia názor alebo nie.
Volal som teda do servisu v PO (mám to najbližšie) ale neporadili mi, pretože oni lejú Castrol (pravdepodobne majú s tou firmou zmluvu) a ohľadom iných olejov mi nevedel (nechcel) nič povedať.
Objednal som sa na prehliadku karosérie na zajtra, tak uvidíme, či zmenia názor alebo nie.
-
hojko
Site Admin
Castrol tam dava normalne 5W-30, pripadne 5W-40, ktore splnaju aj VW normy. Skus to Mishubishi forum. Okrem toho by bolo dobre vediet, ze co presne tam lial majitel pred tebou. Ked je k tomu servisna knizka, tak by tam mal byt oznaceny aj presny olej.