Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
patro16
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa patro16 »

teda pekna palka tych 788€, ja si to pamätam z 2008-meho takto:

prva pomoc 640,-SK
lekar 500,-SK
kolok 1000,- SK
kolok opakovany 250,-SK
kolok na vydanie vp. 200,-SK
autoskola 10500,-SK
----------------------------------
13090,-SK co by bolo cca 435€ (podla stareho kurzu), tiez to bolo vtedy uz po nejakom zvysovani poplatkov a to sme jazdili na tu dobu relativne "novym" b-ckovym mercedesom.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja som autoškolu robil od 11/2006 do 1/2007. A stálo ma to celé cca 12000Skk,-
Vtedy ale nejaká prvá pomoc nebola. Brat robil autoškolu koncom roka 2016 a celé ho to vyšlo na cca 500€.
fraqer
Expert
Expert

Príspevok od používateľa fraqer »

Ja som teraz chytil posledný termín za 440€ a nové termíny sú už za 550€ tak snáď spravím :D .Tie čipy sú neskutočná otrava, hneď na prvej teórii ani nemohli spojazdniť tú čítačku, hlavne že to predáva štát za 200€ a sú v tom polské tablety za 50€. :roll:
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Čaute chalani,

chcem sa spýtať. Spravil som vodičák, dal som si aj žiadosť o vystavenie a dostal som o tom papier, dá sa na tento papier jazdiť, alebo musím počkať keď mi bude vodičák spravený.

Ďakujem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

co je napisane na tom papieri?
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Ak si dobre pamätám tak nemôžeš, musíš čakať na vodicak
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja neviem ci su dnes instruktori retardovani uplne alebo ci su retardovani ziaci v autoskole. Ked som ja chodil do autoskoly, tak asi 5x povedal pocas kurzu, aj pocas jazdy a este aj pred skuskami a pocas skusok, cize dokopy asi 10x, ze bez vodicskeho preukazu clovek nemoze jazdit! Je jedno ci ma pred skuskami, po skuskach alebo si dal ziadost, ale kym nema v ruke vodicak, ma smolu a musi cakat. Ak by jazdil v tej dobe a chytia ho, tak dostane odklad o rok alebo dva. Teraz by ma teda zaujimalo, ze ci je instruktor retard a neupozornil na to alebo je retardom niekto kto na ten kurz v autoskole chodil a spravil skusky na vodicak, ha?
Filip87
Medium Star
Medium Star

Ha? Asi ja. :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

filip: nemas vodicak, nemozes jazdit :wink:
Filip87
Medium Star
Medium Star

Takže už mám vodičák, ale chcem sa spýtať odkedy robia vodičák na určitý čas? Platí mi do 2035 a ostatný majú doživotne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tie bez vyznacenia platia do 2035, predpokladam, ze tvoj to vyznacene ma a tiez je to do 2035

zdroj: pytal som sa to asi mesiac dozadu pani na policii, ked som si vybavoval medzinarodny
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

heker napísal:Ja neviem ci su dnes instruktori retardovani uplne alebo ci su retardovani ziaci v autoskole. Ked som ja chodil do autoskoly, tak asi 5x povedal pocas kurzu, aj pocas jazdy a este aj pred skuskami a pocas skusok, cize dokopy asi 10x, ze bez vodicskeho preukazu clovek nemoze jazdit! Je jedno ci ma pred skuskami, po skuskach alebo si dal ziadost, ale kym nema v ruke vodicak, ma smolu a musi cakat. Ak by jazdil v tej dobe a chytia ho, tak dostane odklad o rok alebo dva. Teraz by ma teda zaujimalo, ze ci je instruktor retard a neupozornil na to alebo je retardom niekto kto na ten kurz v autoskole chodil a spravil skusky na vodicak, ha?
Ja mam ine informacie. Mozno sa uz nieco zmenilo. Za "mojich" cias to bolo tak, ze uspesnym ukoncenim skusky s policajtom si sa stal opravnenym, viest motorove vozidla prislusnych skupin. Akurat ked jazdis bez karticky dopustas sa priestupku ktory moze vyjst dost draho, obvykle vsak okolo dvacky. Pri lustrovani samozrejme policajt dojde na to, ze opravnenie ma.
„Ak vodič pri kontrole nepredloží doklady predpísané na vedenie a premávku vozidla, dopustí sa priestupku, za ktorý mu môže hroziť pokuta v blokovom konaní do 60 eur (1 807 Sk) a v správnom konaní až do výšky 100 eur (3 012 Sk),“ povedala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková. Všetky predpísané doklady musia byť platné.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hegy: vsak to aj stale plati, lenze Ty po skuskas nemas sancu zistit, kedy bolo opravnenie zaevidovane a teda ci je mozne to dohladat v systeme... robi sa to tak, ze sa to posuva do spravneho konania, kde sa nasledne dokazuje, ku ktoremu dnu bolo opravnenie vydane... datum vydania vodicskeho preukazu je zvacsa na dalsi pracovny den po udeleni opravnenia...

stale vsak plati, ze ohananie sa nejakym papierom nema vobec ziadny zmysel...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

To nema.
Byt to na mne a mal by som ist do toho s tym rizikom tak sa o to nepokusam iba sa pokusim vysvetlit, ze skusky som zlozil minulu stredu a ze kartu este nemam vystavenu, a policajt si to prelustruje, ak sa to potvrdi zrejme mu necham dvacku a ak to este nebude zaevidovane tak sa to na spravnom doriesi a pokuta bude zrejme vyssia.
Akoze uprimne ja osobne som to ani neriesil, proste som sa strasne moc chcel vozit a mal som 18 vobec ma nesrala nejaka pokuta :D
Filip87
Medium Star
Medium Star

Tak vodičák už mám, ale sa bojím strašne. Sedím v aute a keď tak po nociach sa povozím zatiaľ niekde blízko domu.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

to časom ale ver vždy ťa niekto prekvapí nejaký magor :D
Filip87
Medium Star
Medium Star

To mi je jasné, ale čo som mal auto v autoškole tak to bola 1.4 fabia a teraz mám 1.9 TDI a som dosť v šoku aký rozdiel. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

filip: a to este pockaj, ked si sadnes do niecoho normalneho :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hegy napísal:Ja mam ine informacie. Mozno sa uz nieco zmenilo. Za "mojich" cias to bolo tak, ze uspesnym ukoncenim skusky s policajtom si sa stal opravnenym, viest motorove vozidla prislusnych skupin. Akurat ked jazdis bez karticky dopustas sa priestupku ktory moze vyjst dost draho, obvykle vsak okolo dvacky. Pri lustrovani samozrejme policajt dojde na to, ze opravnenie ma.
Opravnenie vznika az zaevidovanim ziadosti, nie zlozenim skusky. Cize teoreticky pri najlepsej voli nie po uspesnom zlozeni skusky, ale po podani ziadosti o vydanie VP.
Zaroven je v zakone uvedene, ze VP je listina, ktorou sa preukazuje opravnenie. Cize je mozne argumentovat, ze ak bol OP vydany, tak ho len nemas pri sebe a opravnenie mozes dolozit dodatocne napr. tym ze by si prisiel na policiu s VP... avsak ak este VP nebol vydany, nie je mozne preukazat ze mas vodicske opravnenie ergo soferujes bez opravnenia.
Napísať odpoveď