Využívate služby finančného poradcu?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Využívate služby finančného poradcu?

Príspevok od používateľa japaja »

Zdravim , nie nieje to o kurze ako byť finančne gramotný ale o tom či využívate služby finančného poradcu a teda ako sa Vám vedie s hospodárením peňazí.
Dnes som strávil 3H v prítomnosti finančného poradcu od partners group ktorý my vysvetľoval že mi zostavý finančný plán do môjho života (mam 20r toto ospevoval najviac)
Ktorý by zahrňal možnosť mať byt v hodnote 180 000€ zariadený , nové auto , raz ročne dovolenka a tak podobne. Neviem ako niečo také vykúzli z môjho nízkeho platu + že do dôchodku by som vedel ísť v 50r <= to sú podmienky ktoré som mu dal že čo by som cca "chcel".

Jediné čo on za to požaduje je , že bude môcť "osloviť" moju zvyšnú časť rodiny. A keď že ja som veľký moralista a podobne nezdá sa mi to najvhodnejšie aby otravoval moju rodinu :nono:

Otázky:

Využívate niekto takéto "služby" ?
Ako to vníma vaše okolie ktoré je po niečom takom oslovené ?
Myslíte si že z dlhodobého hľadiska aj tak nebudem ziskový s úrokami a rezervným fondom v banke ?
Čo si myslíte o zúročovaní vašich financií bankou ?
Naposledy upravil/-a Gothar v 13 apr 2017, 23:39, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: zmena nazvu
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vaša finančná gramotnosť

Príspevok od používateľa mirak2 »

financny poradca je ok, ak je to clovek, o ktorom vies, ze jeho prioritou bude vyhoviet tebe a nie sebe samemu. v preklade, ze ti ponukne produkty vyhodne pre teba, nie take z ktorych ma on najvyssiu proviziu. to, ze pre kazdeho je prioritou klient ti povie kazdy jeden z nich, uveril by som to mozno tak jednemu zo patsto. proste ak je to tvoj kamarat, clen rodiny alebo nieco take, o ktorom nemas pochybnosti a maximalne mu doverujes, vtedy by som jeho sluzby vyuzival. inaksie by som si nenechal radit od nejakeho nahodneho tr*ka, pri peniazoch totiz nejde o fazulky.
tie tvoje podmienky su uplne z cesty, sa spamataj :lol: ty budes rad, ked budes moct ist do dochodku v 60tke, o 40 rokov bude dochodkovy vek nastaveny na mozno 70 rokov :lol:
ja som mal financneho poradcu... odkedy spachal samovrazdu kvoli somarinam, co svojim klientom pouzatvaral, uz nemam poradcu... asi tolko :lol:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Jeho financny plan bude spocivat v tom, aby ti spravil zivotnu poistku, nalakal ta na investovanie do fondov/akcii/dlhopisov/zlata, okrem toho ponukne tebe aj tvojej rodine dalsie poistky. To su veci na ktorych ma marzu prave on. S cim realne dokazu pomoct, to su hypoteky - dokazu obehat a spracovat ponuky niekolkych bank.

//autoeditácia príspevku (13 Apr 2017, 19:07)
Este odporucam precitat tieto clanky a blogy nizsie.
http://blogy.hnonline.sk/peter-soldan/s ... -poistenie
https://m.openiazoch.zoznam.sk/cl/14243 ... -problemov
https://michalduchon.blog.sme.sk/c/2971 ... Group.html

Napokon je tu velka tema o OVB, co je podobna firma a obsah je podobny ako ma tato tema.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

japaja

myslis ze "financny poradca" objektivne vybera produkty pre svojich klientov alebo skor podla toho od ktorej institucie ma vyssiu proviziu? Nikdy never nikomu kto sa ti snazi predat nejaky produkt, pretoze iba tazko moze byt objektivny. Zacni studovat problematiku sam, prejdi si ponuky,porovnaj,najdi fora ktore sa tym zaoberaju. Nemas sa kde ponahlat, radsej pockaj akoby si teraz hned mal spravit rozhodnutia ktore by si potom dlhe roky mozno lutoval.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no mirak2 :D on mi to vysvetlil tak že ak budem šetriť peniaze tak uroky ktore z nich budu bude cca 700€ na mesiac pre mňa na slušný a dôstojný dôchodok ,
nemyslím si že moju podmienky sú z cesty nechcem bývať v rozbitom 50ročnom paneláku na druhom poschodí kde uvidím maximálne stenu druhého baraku.

heker bola reč aj o životnej poistke dokonca + prezrel som si tie články

v podstate ten človek ma na starosti rodičov môjho spolužiaka zo strednej len mne to proste príde proti srsti aby nejaký finančný poradca volal mojej rodine + aby mi finančný poradca povedal sprav to a to a tam spravíme zmluvu tam uzavrieme doplnkové dôchodkové sporenie a budeš za vodou od 40rokov

potom nastáva otázka ako byť "uspešný" s financiami ktoré získam alebo aký je ten basic postup

//autoeditácia príspevku (13 Apr 2017, 18:39)
+ ja sa do toho veľmi nerozumiem predsa mám 20r a nemám poňatia čo s dôchodkom a z dlhodobého hľadiska aký vysoký dôchodok sa mi vyráta a či z neho prežijem
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

skus si sam odpovedat, aku realnu kupnu silu bude mat 700€ ked ty budes mat 50rokov-pomocka-nastuduj si pojem inflacia penazi. Ked som ako dieta pred 30 rokmi vosiel do potravin, tak za 10kčs som mal plny sacok roznych sladkosti, dnes /30centov/ si za to clovek ledva kupi jednu tycinku .
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Využívate služby finančného poradcu?

Príspevok od používateľa Gothar »

Uz len to, ze pomoc tebe podmienuje ziskanim kontaktov na tvojich znamych je znamkou toho, ze tento financny poradca je neseriozny.
Ich sluzby nevyuzivam, pretoze zatial som sa stretol iba s ponukou "investicneho zivotneho poistenia", co realne nie je ani investicia, ani poistenie.
Jedinym plusom u mna bolo, ked som s jednym "hlavnym" poradcom viedol diskusiu o podielovych fondoch. Vysvetlil mi principy a nasledne som sam investoval. On mi ponukal investovanie v pravidelnych mesacnych platbach, co sa mi logicky zdalo ako nezmysel. Ja som potom investoval podla toho ako na tom bol trh a podla toho som aj vyberal. Vo vysledku som bol ziskovy a bez viazanosti na produkt v poistovni. Takze to je jedine pozitivum co som kedy ziskal od tychto rychlokvasenych poradcov.
Odvtedy ich uz odmietam, stacili mi 3-4 skusenosti, vzdy je to o tom istom: niekto mu dal na mna kontakt, dotycny "poradca" ma za sebou akurat kratke skolenie a ide ma nutit do podpisu investicneho zivotneho poistenia s prislubom obrovskeho zisku, ktory nie je nicim podlozeny. Na take rady sa mozem vykaslat, na to uplne staci google a trochu zdraveho rozumu.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

To neni financny poradca, ale predavac poistiek, od takych radsej ruky prec. Ked si budes kazdy mesiac odkladat cast platu tak budes na tom financne lepsie, ako keby si sa mal riadit radami niekoho, kto pravdepodobne nema ani ekonomicke vzdelanie, ale ide poucovat ludi o tom ako maju investovat.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no nič zrušil som ho kvôli nízkemu platu
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Financni poradcovia su ti chlapci v oblekoch, ktori predavaju teplu vodu? Dakujem, neprosim.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

p4ra myslim si ze existuju aj skutocni fin. poradcovia, nie len ti, na kt. narazas :)
Ja mam celkom dobru skusenost, akurat treba najst fin. poradcu nie predavaca teplej vody. Nazyvaju sa sice rovnako ale je medzi nimi podstatny rozdiel.
Sice sme spolu este nic moc nespachali ale aj tak sme sa pohli, dostal som kopu cennych rad a samozrejme, neplatil som nikomu nic.
Inak v banke mi onoho casu ponukli investovanie s Pioneer investments na co som sa teda dal, stojjace peniaze teda zarobili aspon par chechtakov. Po navsteve ^ som dopadol tak, ze nadalej vyuzivam Pio no poplatok mam polovicny oproti programu z UCB a nastavila to mierne inac tak, ze vykonnost stupla z 3,49% p.a. na 9,83% p.a.
Takze zatial z mojho pohladu, takto si predstavujem pracu fin. poradcu kde vlastne som nevynalozil ziaden effort a mam viac, nestalo ma to nic.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

p4ra napísal:Financni poradcovia su ti chlapci v oblekoch, ktori predavaju teplu vodu? Dakujem, neprosim.
No minule som nahodou natrafil na toho svojho a pripominal skor zlodeja. Este som ho vlastne ani v obleku nevidel tusim. Ale inak fajn clovek v rokoch. Ziadne zaprdene decko s viziou rychleho zarobku.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Hegy napísal:p4ra myslim si ze existuju aj skutocni fin. poradcovia, nie len ti, na kt. narazas :)
Podobne. Mne ho robil kamarat a radil dobre. Teraz to uz nerobi a ked som ho oslovil s prenosom hypoteky tak mi odporucil byvaleho kolegu. Jedna z prvych odpovedi co som dostal bola, ze mozno bude najvyhodnejsie ostat tam kde som. Uvidime ako sa spolupraca s nim vyvinie kedze teraz mam viac info ale tak si predstavujem financneho poradcu. Poradi co je najvyhodnejsie pre teba aj za cenu toho, ze nedostane za to nic.
Napísať odpoveď