win 10 vymaze data pri ssd disku m.2
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
win 10 vymaze data pri ssd disku m.2
Zdravim pred nedavnom som si kupil ssd disk m.2.Dal som si ho do notebooku dell inspirion 15.Vybral som hdd a nainstaloval na ssd win 7.Vlozil som naspat hdd kde je nainstalovany win 10.Dufal som teda ,ze cez bios budem prepinat windows podla chuti,ale čo čert nechcel ssd disk nechce nabotovat.Skusil som to znova formatnut nahodit win 7 na ssd a po par dnoch sa na ssd disk nedalo nic nainstalovat win player zlyhal,winrar sa nedal naistalovat.Hovorim si asi virus,dal som format znova, nainstaloval win 7 a cuduj sa dneska zase nechcel bootovat.Kde moze byt chyba?
ak niecomu nerozumiete kludne sa pytajte dakujem 
Re: win 10 vymaze data pri ssd disku m.2
Bootovacie pozicie, secure boot, boot.ini - tam bude najskor problem.
-
typek61
Darca
teraz sa uz vobec neda dostat na ssd disk
parada!shit win 10
m.2 disky v notebookoch nemaju dlhu zivotnost, lebo notebooky nemaju vyriesene chladenie v tej casti preto sa rychlo upecu a pokazia
-
typek61
Darca
ja si myslim, ze mi to cele pokazilo win 10.skusim si zajtra vybrat hdd a fungovat cely cas iba na win 7
Pokazene to je tym dual bootom, ktory vlastne nie je ani dual boot, pretoze si to spravil uplne ze zle. A pokial by si mal zapnuty secure boot, pripadne prava vo Win10, tak sa ani nedivim.
Prepínať , vyberať z čoho nabotuješ ,stačí cez klávesu Boot menu.Memáš náhodou jeden disk GPT a druhý MBR ?
-
typek61
Darca
klasicky disk je gpt,ssd vyzistim
heker mozno to skusim cez ten dual boot
heker mozno to skusim cez ten dual boot
Daj si disky na MBR, nainštaluj si OS pri odpojenom druhom disku a vyberaj si potom OS cez Boot klávesu.