Pocitacovy zdroj

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Pocitacovy zdroj

Príspevok od používateľa DropDead »

Nič sa nezmenilo, obhajovať ho a moje tvrdenie (za ktorým si stojím a budem stáť) budem pokojne ďalej a rovnako poukazovať na faktor "predražené produkty" od FSP sú na mieste...okrem milióna iných vecí.

Viete veľmi dobre, že tú tému nemám zo srandy, tu sa bavíme o dvoch modeloch, no ak sa začneme baviť o desiatkach značiek (dobrých aj zlých a hlavne tých zlých) a ďalšie desiatky modelov.
Toť na margo, že aj ja sa pomýlim. ;)

//autoeditácia príspevku (19 Apr 2017, 11:55)
DropDead napísal:Inak dobre, že som tu narazil na capsovanú tému...cez víkend, najneskôr budúci týždeň refreshnem zoznam - už je čas.
Mrzne peklo. Rozpracovaný zoznam a zrazu...
- v obchodoch vyskakujú nové TX-M Corsairy (vyzerá to na rivala pre Evga G2/G3/GQ)
- Hydro X 650 zrazu stojí 78€ na Mironete a Tekre, no nanešťastie mám pocit, že to bude len veľmi dočasná cenovka - uvidíme - dosť by to zamiešalo tým "dobré ale predražené".

Trošku sa zdržím ale vyzerá to zaujímavo, dokonca som objavil aj pár ďalších low-end volieb, ktoré celkom lákajú cenou (SilentiumPC Vero L1 a Supremo L2).
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, viete mi odporučiť zdroj s rezervou k zostave :
Intel i5 4690
R9 270X OC ( plánujem upgrade grafiky niečo od Nvidia alebo AMD RX )
1x DVD mechanika
1x SSD 120 GB
1X 1TB WD Green , plánujem kupovať este 4TB WD Red.

Nebolo by zle ak by boli dlhé káble a keby to bol modulárny zdroj. Cena do tých 75 +/- 5 euro
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

dnesne grafiky zeru daleko menej ako RX270, teda ak sa bavime o grafike zhruba do 300e.
Napriklad pre rx480/580 (co je karta 2,5x vykonnejsia ako stara rx270) ti staci 450-500 watt zdroj.

Ak kupis (rx580/570/gtx1060) tak 500wka bude aj s rezervou, na to co si napisal...

ked priplatis 3e tak ti vyjde aj gold zdroj 650tka
https://www.mironet.cz/fortron-hydro-x- ... +dp314665/

alebo o cosi lacnejsi bronze 520 (ta cena mi pride ale prilis na alze)
https://www.alza.sk/seasonic-s12ii-520-d457141.htm
DropDead
Addict
Addict

Pokiaľ modularita (aj keď len semi-modulárny), tak Venžnc V650M, ostatne brať X 650. V týchto cenách popravde nič iné ani nie je.

A pokiaľ ide o wattáž - tak rezerva, menej hrejúci (tým pádom aj nižšie otáčky ventilátora).

S12II/M12II a ostatné Seasonicy určite nie, nie za tieto ceny (a presne ako vravíš, Alza má ešte extra otrasné ceny - ceny S12II-520 boli pred rokmi za nejakých 57-58€ a to bola topka, aj s ohľadom na ten hluk) - roky rokúce ich zabíjajú prevádzkové vlastnosti, resp. neznesiteľný hluk a tá najhlúpejšia krivka pre reguláciu.
Písal som o tom celkom sloh na inom fóre - konkrétne aj o niekoľkých refreshoch, kde napríklad prešli z Globe guličiek na fluidy od Hong Hua, zmenili šasi na G/S12G (S12G...už sa tak na ne zabudlo...strašia na trhu už len "G plnokrvníci" za totálne postihnuté ceny (doslova)). Samozrejme aj s recenziami a testami, a aj keď bolo potešujúce, že to bolo lepšie ako u starých verzií, tak to je stále neprijateľné - v podstate Seasonic to isté dokázal ako s GS/PS (Evga) a Snow Silent (heh, tá irónia), pričom ani jeden z nich nemal nič spoločné s tichom. Jediné, ktoré začínajú vyzerať lepšie (ak sa znovu bavíme o modely, kde je dostatočná rezerva a bežná spotreba nie je za 70% celkového výkonu), no tam to tiež nie je úplne perfiš (viď. zátvorka predtým). Avšak Prime sú...no dajme tomu na úplne inú debatu.
Daniel9911
Professional
Professional

Ďakujem chlapci za rady isto to budú lepšie volby ako mam teraz i-tec power gamer 700W čo je tiež len semi modulár. Je to extrémne tiché aj som prekvapený z toho ale na nete som našiel celkom negatívne recenzie. Výrobca vpisuje niekoľko vlastnosti čo sa týka ochrany no neviem či by to bolo tak naozaj. https://www.i-tec.cz/?t=3&v=134
DropDead
Addict
Addict

A hlavne je to odpad... :nono:
Daniel9911
Professional
Professional

Práve preto chcem kupovať nový zdroj, v starej zostave som mal Fortron Blue Strom II ten ma stál 2500 SK ale tak podobné už asi od Fortronu nebude. Modulár chcem práve preto aby som tam mal čo najmenej káblov pokope, a ešte mam jednu otázku mam v na prednom panely ventilátor a nie vždy sa to zapne ak je to napojene na zdroj ak to napojím na externý zdroj tak to ihned naskočí môže byť že by to nedostalo tolko šťavy kolko potrebuje ?
DropDead
Addict
Addict

Zhorený konektor, čokoľvek...Hlavne nič nezapájaj na zdroj, vtedy to ide na max. otáčky, ak nechceš rieešiť reguláciu, tak najlepšie ísť s niečim ako Noctau ULN verzie ventilátorov (trebárs S12A ULN), prípadne regulovať na doske cez SpeedFan (prípadne pri novších doskách cez BIOS alebo priloženú utilitu).
Daniel9911
Professional
Professional

Ten predný ventilátor je práve Molex neviem prečo to tak vyriešili, na doske mam 2x 3 Pin a 1x PWR fan 4 Pin takže by som to napojil na dosku a ono by to potom už regulovalo rýchlosť otáčok. Jasne v biose mam na výber viac mode je tam tuším Silent mode,Standard mode,Performance mode.
DropDead
Addict
Addict

Jednoduché riešenie je kúpa nového - ak nechceš regulovať, teda zapojiť a mať navždy pokoj, tak Noctua S12A (ULN alebo FLX a dať ULN adaptér), prípadne ak si ochotný regulovať, tak taký Alpenfohn WingBoost 2.
Nechcem potom ani vedieť, čo to je za skrinka a celé...nejaká OEM predpokladám.
Daniel9911
Professional
Professional

Skrinka je tuším polsky výrobok Tracer X ray , OEM to nemal byť kedže som vyberal komponenty ja okrem Zdroja a skrinky som daval budget kedže som to kupoval na splátky, tak mi to aj poskladali a tiež nainštalovali windows ( ale windows pirátsku verziu ) tak som to hned aj mazal a kúpil si key na nete. Vobec nechápem ako môže PC shop dávať neoriginální windows.
DropDead
Addict
Addict

Prosím? :D :D Oni ti v obchode nainštalovali warez Win? :lol: No preboha....

OEM majú väčšinou také divné riešenia. Rovnako aj staré kraksne. Rovnako ten zdroj...toť dôvod, prečo stále bojujem za to, že ako skrinka, tak zdroj potrebujú aspoň nejaký štandard. Hlavne zdroj...to sa nezdá ale za tie roky sa na tej nekvalite (nižšej účinnosti) podpíše aj po malých čiastkach aj účet za elektrinu, kedže tam pokojne v záťaži môže byť aj o 10-20% nižšia účinnosť ako u certifikovaných (to, že oni majú na webe, že účinnosť nad 80+ znamená, že to nemusí byť vôbec pravda alebo pokojne dosiahne tú hodnotu len v jednom bode záťaže - bez certifikácie to nebude nikdy podchytené minimálnymi účinnosťami v celom spektre).
Tak tam potom trepni, ako píšem vyššie, Tú Noctuu alebo Alpenfohn, nech ti to tam aj spraví trošku lepší prietok.

Ak sa chceš držať striktne toho rozpočtu, tak
Zdroj - http://www.k24.sk/product/259978/Silent ... _600W.html a rovno tam rubni novú skrinku http://www.k24.sk/product/313896/Silent ... Black.html a malo by to byť do 80€ (počítam aj poštu). Polepšíš si u oboch.
Daniel9911
Professional
Professional

Ako rozpočet nie je na betón bol som ochotní aj do 100 euro, ale je to tak ak človek začne špekulovať respektívne plánovať kúpu niečo tak mu do toho furt príde niečo. čo sa týka tých ventilatorov pozeral som aj od Silentium PC tie sú nekvalitné ? alebo by mali stačiť ?
DropDead
Addict
Addict

Nie, nie sú - pokiaľ ide o ventilátory, tak sa orientuj na WingBoost 2 od Alpenfohnu, Noctuy, Be Quiet! (Silent Wings) a rôzne Noiseblockery....ó, a ešte Fractal Venturi. Overené, namerané, otestované.

Kusol by som do jazyka, bral
http://www.tekra.sk/komponenty/fortron- ... plus-gold/ (tvl...ako zadara keby bol)
https://www.alza.sk/evolveo-t1-cierna-d4562821.htm
toto je už oveľa lepšie ako to vyššie.
Napísať odpoveď