3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
všetko je to jedne mesh ? (bez ramena)
nejaké to video ako je to origgované by sa už patrilo
z estetického hľadiska nevadí ti ako su ti edges pospájané ?
nejaké to video ako je to origgované by sa už patrilo
z estetického hľadiska nevadí ti ako su ti edges pospájané ?
Nie, všetko sú to samostatné objekty. Omg, ako ti niečo také vôbec napadlo?
Však s takým niečím by sa nedalo ani pracovať.
Všetko bude, pekne postupne.
Z akého estetického hľadiska? No je to mix trianglov a quadrilaterálov, z každého hľadiska je to priam dokonalé, takže ja som spokojný.
Všetko bude, pekne postupne.
Z akého estetického hľadiska? No je to mix trianglov a quadrilaterálov, z každého hľadiska je to priam dokonalé, takže ja som spokojný.
to čo je červeným nevyzerá že je zapustené
a to modré sa pýtam kvôli retopologii
//autoeditácia príspevku (25 Apr 2017, 14:24)
+ nieje tam veľa polygonov ktoré tam nemusia byť a dalo by sa použiť hard surface technika ?
a to modré sa pýtam kvôli retopologii
//autoeditácia príspevku (25 Apr 2017, 14:24)
+ nieje tam veľa polygonov ktoré tam nemusia byť a dalo by sa použiť hard surface technika ?
Vidím že sem prišiel expert na polygonálne siete.
Ale si úplne mimo, veď ty ani nemáš potuchy ktorý diel je ktorý, kde končí a začína, a k čomu vôbec slúži. Všetko to čo si vyznačil je maximálne v poriadku (a sú to buď prechody medzi dielmi, zaoblené hrany rohové/kútové, a pod.), inak hard surface je práve toto čo je na obrázku.
S "veľa" polygónmi mi daj pokoj prosím ťa, to už tu bolo toľko krát, už som na to alergický. No len teraz neviem, snažíš sa niečo spochybňovať? Jáj, tak to ti ušetrím námahu, a napíšem ti rovno teraz že je zbytočné hľadať chyby na mojich modeloch, nad každým jedným dielom som strávil hodiny, a to je záruka kvality.
Ale ak máš pocit že to zvládneš lepšie tak prosím, ja ťa nedržím, predveď sa.
A hlavne prosím ťa už tu netrol. Nepoznáš mňa, ani môj workflow, sebe robíš hanbu a mne zase dvíhaš tlak.
Ale si úplne mimo, veď ty ani nemáš potuchy ktorý diel je ktorý, kde končí a začína, a k čomu vôbec slúži. Všetko to čo si vyznačil je maximálne v poriadku (a sú to buď prechody medzi dielmi, zaoblené hrany rohové/kútové, a pod.), inak hard surface je práve toto čo je na obrázku.
S "veľa" polygónmi mi daj pokoj prosím ťa, to už tu bolo toľko krát, už som na to alergický. No len teraz neviem, snažíš sa niečo spochybňovať? Jáj, tak to ti ušetrím námahu, a napíšem ti rovno teraz že je zbytočné hľadať chyby na mojich modeloch, nad každým jedným dielom som strávil hodiny, a to je záruka kvality.
Ale ak máš pocit že to zvládneš lepšie tak prosím, ja ťa nedržím, predveď sa.
A hlavne prosím ťa už tu netrol. Nepoznáš mňa, ani môj workflow, sebe robíš hanbu a mne zase dvíhaš tlak.
Rethon, tvoja práca sa mi páči veľmi, sledujem ju od začiatku, čo ju sem postuješ, no tá lepiaca páska sa mi tam taktiež veľmi nehodí. Zdá sa mi to ako také lacné riešenie, môže to byť Hi-Tech páska, ale nepasuje to tam, kazí to look tej časti. Inak helikoptéra bude bombová, už sa na ňu teším 
Pre karmistu - Ja kritiku zvládať viem, a nie som ani namyslený, to je sebavedomie.
Ale keď on na ten wireframe ani poriadne nevidí. To mu mám snáď poslať všetky moje modely, aby sa presvedčil že je všetko v poriadku? Fakt skvelé teda...
Každopádne chcel som sem hodiť render, ale akosi ma prešla chuť. Tak možno nabudúce.
Inak zaujímavé, prispievam aj na zahraničné fóra, ale takéto chuťovky sa mi stávajú len a len tu, čím to asi bude.
Ale už nechcem byť viac OT. Takže s japajom som skončil nadobro (čo si pamätám tak som s ním skončil už dávnejšie, ale teraz už definitívne), pretože len vyrýva, a s karmistom teoreticky tiež, len keby sa aspoň podpísal ten expert.
Takže to aby som si našiel hovorcu, kto sa hlási?
deszka3 - Ďakujem Vám veľmi pekne pane, len už nemám chuť písať, no vážim si to.
Ale keď on na ten wireframe ani poriadne nevidí. To mu mám snáď poslať všetky moje modely, aby sa presvedčil že je všetko v poriadku? Fakt skvelé teda...
Každopádne chcel som sem hodiť render, ale akosi ma prešla chuť. Tak možno nabudúce.
Inak zaujímavé, prispievam aj na zahraničné fóra, ale takéto chuťovky sa mi stávajú len a len tu, čím to asi bude.
Ale už nechcem byť viac OT. Takže s japajom som skončil nadobro (čo si pamätám tak som s ním skončil už dávnejšie, ale teraz už definitívne), pretože len vyrýva, a s karmistom teoreticky tiež, len keby sa aspoň podpísal ten expert.
Takže to aby som si našiel hovorcu, kto sa hlási?
deszka3 - Ďakujem Vám veľmi pekne pane, len už nemám chuť písať, no vážim si to.
chcel som len získať informácie ako je to spravené a ako sa to robí "správne" aby som vedel ako do budúcna kresliť a koho iné ho sa mám spýtať keď nik tu nerobí tak ako ty ?
na počet polygonov som dostal podnet od človeka ktorý robí v blueface v BA , otázka je ako sa ťa spýtať aby si nebol dotknutý ? <= grafik na profesionálnej úrovni , ktorý mi vytkol vysoký a prebytočný počet polygonov keď som kreslil s tým že tak sa to nerobí
a keď je reč o retopologyi a polygonovej sieti
//autoeditácia príspevku (26 Apr 2017, 10:35)
+ z hojka tu nikoho nepoznám s kým by som sa "dohodol" "na teba"
na počet polygonov som dostal podnet od človeka ktorý robí v blueface v BA , otázka je ako sa ťa spýtať aby si nebol dotknutý ? <= grafik na profesionálnej úrovni , ktorý mi vytkol vysoký a prebytočný počet polygonov keď som kreslil s tým že tak sa to nerobí
a keď je reč o retopologyi a polygonovej sieti
//autoeditácia príspevku (26 Apr 2017, 10:35)
+ z hojka tu nikoho nepoznám s kým by som sa "dohodol" "na teba"
Ach jaj, no dobre teda, tak ja sa ti ospravedlňujem, len mi to prišlo také ofenzívne, ten štýl akým si to všetko napísal. Dotknutý som len vtedy ak niekto ide spochybňovať moje modeli, za tie by som dal ruku do ohňa, že sú 100% top.
O mojich technikách tu ale nechcem písať, iste pochopíš že to sú veci ktoré robia moje práce jedinečnými, takže myslím že si to nechám pre seba.
Ak ti niekto začne hovoriť o veľa polygónoch tak ho pošli niekam, veľa možno tak pre jeho kalkulačku, dôležitá je len štruktúra siete (aby bola matematicky/geometricky správna). Počet polygónov závisí už len na vkuse daného grafika, a na tom aký máš stroj.
A vôbec kto určuje čo sa ako robí? Samozrejme že záleží na aký účel to má slúžiť, no vždy ide hlavne o to aby to vyzeralo čo najlepšie. A pravda je taká že viacej polygónov = hladší/detailnejší a krajší povrch.
Inak aspoň polovicu z môjho predchádzajúceho príspevku beriem teda späť. Čo už so mnou, celkom ľahko sa urazím.
Tak teda ak chceš niečo vedieť tak hlavne nepoužívaj ako príklad moje modeli, pretože evidentne som na to háklivý. Ale inak ochotne poradím/pomôžem.
//Och, a k tomu autu, neskôr sa rozpíšem viac.
O mojich technikách tu ale nechcem písať, iste pochopíš že to sú veci ktoré robia moje práce jedinečnými, takže myslím že si to nechám pre seba.
Ak ti niekto začne hovoriť o veľa polygónoch tak ho pošli niekam, veľa možno tak pre jeho kalkulačku, dôležitá je len štruktúra siete (aby bola matematicky/geometricky správna). Počet polygónov závisí už len na vkuse daného grafika, a na tom aký máš stroj.
A vôbec kto určuje čo sa ako robí? Samozrejme že záleží na aký účel to má slúžiť, no vždy ide hlavne o to aby to vyzeralo čo najlepšie. A pravda je taká že viacej polygónov = hladší/detailnejší a krajší povrch.
Inak aspoň polovicu z môjho predchádzajúceho príspevku beriem teda späť. Čo už so mnou, celkom ľahko sa urazím.
Tak teda ak chceš niečo vedieť tak hlavne nepoužívaj ako príklad moje modeli, pretože evidentne som na to háklivý. Ale inak ochotne poradím/pomôžem.
//Och, a k tomu autu, neskôr sa rozpíšem viac.
aby som doplnil obraz o čo sa jednalo s polygónmi prikladám screeny čo mi bolo vytknuté
Takže čo sa týka auta tak je to pekný základ, akurát edges by mali byť plynulé (ak chceš mať plynulý povrch), a nie takéto odskoky ako na dverách.
Predpokladám že na tých ďalších dvoch obrázkoch je kabína kamióna z boku, v tom prípade to vôbec nemá veľa polygónov, akurát je v tom poriadny bordel. Veľa zbytočných trianglov nezmyselne pospájaných.
Pri modelovaní je dôležité aj predvídať ako sa budú správať jednotlivé polygóny, keď na model aplikuješ napríklad subdivíziu. Ale to sa ani nedá inak naučiť ako neustálim modelovaním. Takže pokračuj, zatiaľ ti to celkom ide.
No a ja si dávam zase menšiu prestávku od tohto fóra, nie, všetko je v poriadku, len si chcem oddýchnuť a naplno sa venovať projektu.
A aj tak takéto veci by sa mali riešiť v inej téme, "3D rendre,... - diskusia".
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2017, 10:23)
Ale jeden render sem ešte postnem, je to len taký rýchly test krajinky. Manuálne kreslená displacement mapa pre kopce a vrchy, ktorá je aplikovaná na jemne zaoblenom povrchu. Keďže planéty sú guľaté, tak som si povedal že pôjdem takýmto smerom, myslím že to pridá na fotorealizme.
Predpokladám že na tých ďalších dvoch obrázkoch je kabína kamióna z boku, v tom prípade to vôbec nemá veľa polygónov, akurát je v tom poriadny bordel. Veľa zbytočných trianglov nezmyselne pospájaných.
Pri modelovaní je dôležité aj predvídať ako sa budú správať jednotlivé polygóny, keď na model aplikuješ napríklad subdivíziu. Ale to sa ani nedá inak naučiť ako neustálim modelovaním. Takže pokračuj, zatiaľ ti to celkom ide.
No a ja si dávam zase menšiu prestávku od tohto fóra, nie, všetko je v poriadku, len si chcem oddýchnuť a naplno sa venovať projektu.
A aj tak takéto veci by sa mali riešiť v inej téme, "3D rendre,... - diskusia".
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2017, 10:23)
Ale jeden render sem ešte postnem, je to len taký rýchly test krajinky. Manuálne kreslená displacement mapa pre kopce a vrchy, ktorá je aplikovaná na jemne zaoblenom povrchu. Keďže planéty sú guľaté, tak som si povedal že pôjdem takýmto smerom, myslím že to pridá na fotorealizme.
prve dve fotky 28K polygonov , druhe dve 48K
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2017, 4:58)
//autoeditácia príspevku (10 Máj 2017, 4:58)
Skorá fáza narigovaných káblov, len taký menší test. Ten pohyb bude vo finále určite ešte prirodzenejší.
https://gifyu.com/images/SK-Test.gif
//autoeditácia príspevku (24 Máj 2017, 22:40)
Po dlhej dobe, len taká drobnosť. Rozvádzač káblov pre slnečné kolektory, ako inak ešte nedokončené.
//autoeditácia príspevku (26 Máj 2017, 5:20)
Nejaké veci pre budúce textúry, či už na chatky alebo vrtuľník. Dizajn možno finálny, možno nie. No na teraz som spokojný.
https://gifyu.com/images/SK-Test.gif
//autoeditácia príspevku (24 Máj 2017, 22:40)
Po dlhej dobe, len taká drobnosť. Rozvádzač káblov pre slnečné kolektory, ako inak ešte nedokončené.
//autoeditácia príspevku (26 Máj 2017, 5:20)
Nejaké veci pre budúce textúry, či už na chatky alebo vrtuľník. Dizajn možno finálny, možno nie. No na teraz som spokojný.
Rethon, nechodim do tejto temy pravidelne, ani nie som 3D grafik, len GISak.
je ta testovacia krajinka urobene z vrstenic, tak ako by si pracoval so skutocnym vyrezom krajiny na Zemi?
je ta testovacia krajinka urobene z vrstenic, tak ako by si pracoval so skutocnym vyrezom krajiny na Zemi?
jackb - Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť, preto som na rýchlo spravil takú menšiu ukážku. Je to displacement mapa, ktorá funguje tak že je to čiernobiela bitmapa, kde čierna farba definuje minimálnu/žiadnu výšku, a biela zase maximálnu. Čím je vrstva svetlejšia tým je vyššie, a naopak. Pri tvorbe testovacej krajinky som následne textúru trocha rozmazal, aby sa tie prechody zjemnili. Pre testovacie účely fajn, ale pre fotorealistické výsledky nie. To už budem zrejme skulptovať, alebo niečo podobné.
"u nas" sa tomu nadava DEM - Digital Elevation Model. takze podobnym principom. dakujem
Rado sa stalo, ešte len doplním že sa to nemusí vždy nazývať displacement mapa, oficiálnejší názov je skôr height mapa.
stretol som sa s tym napriklad pri modovani Cities Skylines, kde je imput pre Map Editor "height map", ktora je vlastne prevedeny DEM (vacsinou v geotiffe) do 16bit PNG
Už pomaly nadišiel čas na fotogrametriu a textúry (pre vegetáciu). Tak tu je taká menšia ukážka listu.
Také stručné info, celkovo 64 listov, každý list z oboch strán, takže dokopy 128 fotiek, každá v 4k rozlíšení. Reálne som ale tých listov nafotil asi 70, pre istotu, no finálny počet je 64.
Fotil som ich na fialovom pozadí, keďže protikladná farba zelenej je fialová. Fotky som klučoval cez Blender (node editor), a to pozadie bolo tak perfektné, že jediné čo som musel robiť bolo vymieňať jednotlivé fotky, inak sa to klučovalo v podstate samé.
Taktiež som všetky tie listy ešte pred fotením umyl a vylisoval, aby boli čo najrovnejšie.
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2017, 13:17)
Taký skorý test listov (ešte nedokončených), zatiaľ ich mám 8, a presne toľko som ich použil aj pri tomto teste.
+ Happy little tree,
ktorý je robený cez klasický Sapling Tree generátor priamo v Blendery (takže kvalita nič moc, ale pre test fajn). Je na ňom 16 000 listov ktoré sú náhodne distribuované cez particle systém.
A k tomu ešte snímok z viewportu.
Také stručné info, celkovo 64 listov, každý list z oboch strán, takže dokopy 128 fotiek, každá v 4k rozlíšení. Reálne som ale tých listov nafotil asi 70, pre istotu, no finálny počet je 64.
Fotil som ich na fialovom pozadí, keďže protikladná farba zelenej je fialová. Fotky som klučoval cez Blender (node editor), a to pozadie bolo tak perfektné, že jediné čo som musel robiť bolo vymieňať jednotlivé fotky, inak sa to klučovalo v podstate samé.
Taktiež som všetky tie listy ešte pred fotením umyl a vylisoval, aby boli čo najrovnejšie.
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2017, 13:17)
Taký skorý test listov (ešte nedokončených), zatiaľ ich mám 8, a presne toľko som ich použil aj pri tomto teste.
+ Happy little tree,
A k tomu ešte snímok z viewportu.