Parkovanie - letisko Bratislava

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Parkovanie - letisko Bratislava

Príspevok od používateľa melonSVK »

Som pozeral navstevne podmienky a oba obchody maju podmienku, ze parkovisko je mozne vyuzivat len za ucelom navstevy obchodu. :| Tak sa bojim, ze by som tam v noci stal sam :D A to je aj celkom ako past na oko pre zlodejov...

Skor keby je nejake pekne osvetlene parkovisko, kde sa nieco "deje" 24/7 (blizko hlavnej cesty apod.). Dojazdova vzdialenost k letisku moze byt kludne do polhodinky busom.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pokial ti zlodej chce ukradnut auto, tak ti ho ukradne kludne aj z toho najrusnejsieho parkoviska.

pokial chces bezpecnost, hladaj strazene parkovisko (samozrejme aj odtial ti ho mozu ukradnut, ale potom aspon mozes vymahat peniaze od prevadzkovatela), ale to samozrejme nebude zadarmo. pokial ti tvoje auto nestoji za tych par eur, tak zaparkuj kde chces, riskujes vzdy.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ukradnut alebo znicit ti ho mozu ked si na nakupe potravit, u kamarata na kave, ked v noci spis alebo ides si kupit noviny do stanku.

S tym strazenym parkoviskom si myslim, ze aj tak vsetci budu mat v akomsi parkoviskovom poriadku, ze zakupenim parkovneho nenesu zidpovednost za poskodenie a kradez auta.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

potom by malo aky zmysel mat strazene a nestrazene parkovisko?
ak prevadzkovatelovi platis za to ze ti auto strazi a ukradnu ho, nesplnil si svoju robotu, teda vlastne porusil zmluvu.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

To kde je vyslovene strážené parkovisko?
Všade píšu iba platené...
melonSVK
King
King

Staci si precitat VOP tychto parkovisk. Vsade najdete zazracnu formulku typu:
"Poskytovateľ služby nezodpovedá za krádež vozidla, poškodeníe vozidla treťou osobou alebo vyššou mocou. V cene za poskytnutie služby nie je zahrnuté poistenie na tieto prípady."

Takze zrejme jedina vyhoda tychto parkovisk je blizkost k letisku (u niektorych bezplatny transfer) a maly pohyb osob okolo auta... Zrejme to necham niekde na parkovisku pri frekventovanom mieste, heker ma pravdu. Rovnako mi ho mozu ukradnut v noci pred domom ako aj hocikde v BA... Takze asi najspolahlivejsia ochrana je dobra poistka.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

minimalne budes mat mensie opletacky s poistovnou ak ti ho predsalen ukradnu z monitorovaneho parkoviska ako z pred mekdonaldu.
baldorex
Addict
Addict

Vieš mi dať príklad stráženého parkoviska v BA?

Btw McDonalds má tiež kameru na parkovisku.
melonSVK
King
King

aacid napísal:minimalne budes mat mensie opletacky s poistovnou ak ti ho predsalen ukradnu z monitorovaneho parkoviska ako z pred mekdonaldu.
A v com? Ja si platim Poistenie proti kradezi a nie Poistenie proti kradezi s plnym plnenim iba na monitorovanych parkoviskach :wink:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

strazene parkovisko velmi jednoduchy princip.

mas 2 parkoviska. jedno je oplotene, beha tam pes, chodi tam straznik.
druhe je iba na zavoru, v noci tam nikto neni.

si fetka ktorej slubili davku ak donesie radio z fabie. na ktore parkovisko pojdes?

baldorex: je ich dost
baldorex
Addict
Addict

A kde? Veď mi dajte konkrétny príklad, kde je také parkovisko v BA, verejne prístupné a jasne deklarované ako strážené.

Ja poznám iba platené, kde prevádzkovateľ za nič nezodpovedá...preto budem rád ak budete konkrétni.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

goo.gl/yUuiAl
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

melonSVK napísal:A v com? Ja si platim Poistenie proti kradezi a nie Poistenie proti kradezi s plnym plnenim iba na monitorovanych parkoviskach :wink:
tak prosim ta chod zaparkovat auto do nejakej pochybnejsej stvrti, ani ho nezamykaj a nechaj si ho ukradnut. potom to skus riesit s poistovnou a prid sem napisat vlastnu skusenost o tom ake to bolo bezproblemove.
melonSVK
King
King

§4 Povinnosti vodiča
(1) Vodič je povinný
h) zabezpečiť vozidlo a prepravované veci proti odcudzeniu prostriedkami montovanými do vozidla jeho výrobcom, ak sa vzdiali od vozidla mimo jeho dohľadu,

Ale ano, chapem (resp. dufam) ze to bolo myslene nadnesene. :wink: Napriek tomu stale nerozumiem tvojmu tvrdeniu, ze poistovna bude lahsie preplacat kradez, ked bude auto ukradnute na urcitom mieste. Poistovna sa bude vykrucat vzdy, to je fakt. A je uplne jedno, ci mi ho ukradnu v takej stvrti alebo onakej. Pretoze poistne plnenie sa moze kratit iba v presne definovanych pripadoch. A to, ci parkujem v takej mestskej casti alebo takej nehra absolutne ziadnu ulohu.

Ale myslim, ze sme uz odbocili od temy, pretoze chcem docielit presny opak ako je kradez. :lol:
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

jak čitam chce zaparkovať asi v BL pentagone
heker
Redeemer
Redeemer

Aacid sa tu uz moc krutis ako taky had. Napisal si kravinu a neustupis z toho. Normalny clovek si auto zamkne v nebezpecnej stvrti. Navyse ako mi poistovna bude pri kradezi dokazovat, ze nebolo zamknute? Radsej ani nic nepis lebo len napises kravinu. Uvedom si co je strazene parkovisko a co je platene. A za co zodpoveda prevadzkovatel parkoviska.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som to samozrejme myslel nadnesene. ide prave o to ze poistovna sa bude vykrucat. bude sa snazit najst akukolvek vyhovorku preco by ti nemala auto preplatit. pokial bude kradez auta na kamere, na strazenom parkovisku (ja si nemam co uvedomovat, ja cely cas rozpravam iba o strazenom parkovisku), tak proste neni ziadny dovod podozrievat ta z poistneho podvodu.

otazka je ako ty budes pri kradezi poistovni dokazovat ze auto bolo zamknute.
melonSVK
King
King

A preco by som mal ja nieco dokazovat? :lol: Pokial viem, tak stale plati prezumpcia neviny a pokial mi chcu tvrdit, ze som nedodrzal nejaku z podmienok, dokazne bremeno je na nich.

By the way, kaslem na to, zaparkujem na letisku. Bude to asi najjednoduchsie a tych par eur ma nezabije. V konecnom dosledku to cele vyjde cca. rovnako ako bus/vlak/MHD pre dvoch :)
heker
Redeemer
Redeemer

Ja by som to dal Ikea/Avion, riziko je take iste ako mat to na letisku.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

neviete ako to na parkovisku pri letisku vyzera cez tieto letne mesiace? rodicia idu v stredu na dovolenku a vsetky ostatne parkoviska su obsadene, ostala len tato moznost s tym, ze sa miesto neda rezervovat..a bojim sa aby tam nebolo plno ked tam pridu..
Napísať odpoveď