Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa ephramko »

Prave vidim uz asi 40 minut robit vladny special okruhy okolo letiska v BA. Zeby sa bez prezidentovych vikendoviek museli piloti zalietavat? :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Keď už sme pri tom Kiskovi, tak Blaha to fakt vystihol. :D Na jednej strane sa robí sranda z Ficovej MDŽ a pod. obludností, na druhej strane mám pocit, že istý kult osobnosti si vie pestovať aj druhá strana.

Kód: Vybrať všetko

Markíza opäť nesklamala. Kiskovej ceste vlakom venovala v Televíznych novinách neuveriteľných 5 minút sladkých navoňaných rečičiek (pre porovnanie, dnešný bratislavský summit predsedov parlamentov dostal 2,5 minúty). Andrejko sa usmieval, papal hemendex, podával ručenky, žartoval. Ach, prezident na spapanie. Úplný Brave Heart! Možno by sa o ňom mal natočiť film. Čo jeden - celý triptych. Američania natočili Rockyho, my natočme Kisku. Prvý diel, Kiska I., bude o tom, ako náš statočný prezident udatne lietal lietadlom a bojoval so zlým ukrutným Kaliňákom, ktorý ho zlovoľne upozornil na to, že domov by nemusel lietať za milión eur. Kiska II. stvárni akčnú cestu autom - chápete, normálne že a-u-t-o-m - do Popradu, ktorú náš statočný prezident prežil napriek neuveriteľnému utrpeniu, strádaniu a dobrodružstvám. Uf, to bude zápletka. Ale on to s vypätím všetkých síl dokáže a ukáže všetkým, že nie, ani jazda autom nie je nad jeho sily. Nepoddá sa ničomu, náš hrdina. Kiska III. bude vyvrcholením tohto dramatického thrilleru, v ktorom sa náš udatný prezident vydá na cestu tým najdivokejším spôsobom - až sa to bojím vysloviť - vlakom. Áno, počujete dobre - vlakom! S ľuďmi, hemendexom a tak. To bude trhák. S obrovským sebazaprením s bravúrou zvládne aj túto náročnú misiu. Len si to predstavte. Kiná po celom svete budú praskať vo švíkoch a sledovať Kiskove dobrodružstvá so zatajeným dychom a spontánnymi výkrikmi nadšenia pri záberoch na to, ako sa Andrej múdro a skúsene pozerá von z okna idúceho vlaku. Podľa mňa to bude pecka. Hollywood bude blednúť závisťou.... Uruguajský prezident Mujica, čo býval v chatrči, bude neveriacky krútiť hlavou, čo všetko musel podstúpiť Andrew from Slovakia. Britský líder labouristov Corbyn, čo vo vlaku jazdí sediac na zemi, pošle nášmu hrdinskému prezidentovi blahoprajný telegram. Všetci budeme hrdí na Andreja, ktorý dokázal nemožné - zviezť sa vlakom IC. Som dojatý. Ostáva len veriť, že vo filme Kisku stvárni Maroš Kramár a dotáciu pošle aj ministerstvo kultúry. Aby ani budúce generácie nezabudli, akého sme mali hrdinu za prezidenta. Nech žije Andrej Veľký, hrdina slovenského cestovania.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skoda, ze uz nejazdi RegioJet, mohol ukazat Dankovi fakera
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Cesar napísal:V tom fakt nie je budúcnosť, že niekto skončí nejaký humanitný smer na vš aby potom odišiel do zahraničia robiť čašníka, umývať riad a podobné do Švajčiarska, Nórska a inde..
Problém je v tom, že ten umývač riadu vo Švajci zarobí viac, jak najsamlepší politológ tu u nás...

Ale nie len to je problém. Akú hodnotu má dnes vysoká škola? Veď na výšku nejde už len ten, čo nechce... Byť vysokoškolsky vzdelaným už nie je žiadne terno, je to bežné.
Cesar napísal:Štát by mal aspoň informovať mladých aj rodičov aké sú trendy, súčasný stav, aby sa rozhodli tak, aby mali ich deti aj nejakú budúcnosť na pracovnom trhu.
Tak rodič na vzdelanie dieťaťa nemá veľký dosah, aspoň za seba a za svoje okolie to môžem povedať. Stredné školy sme si vyberali absolútne nezmyselne. Z dnešného pohľadu fakt nechápem, prečo bola moja voľba taká, aká bola. Vysokú školu som si už vyberal cielene a bol to kalkul, ktorý mi má pomáhať v živote.

No s tou osvetou máš pravdu, je potrebné ukazovať mladým ľuďom, kadiaľ sa uberajú trendy. Ale s veľkou pravdepodobnosťou môžeme povedať, že dominantnými sférami budú naďalej IT technológie, strojárstvo, robotika a klasické odborné smery ako sú elektrikári, vodári, kúrenári a stavebníci.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal:Blaha to fakt vystihol
Blaha by si mal pri svojich statusoch spomenut kto otvoril temu Kiskovho cestovania. Teraz sa bude darmo zduvat na media, ked to oni sami zacali nafukovat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Myslím, že tá reakcia má širší kontext. Ale ak ho nechceš vidieť, nemusíš. ;)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

bindo011 napísal:Tak rodič na vzdelanie dieťaťa nemá veľký dosah, aspoň za seba a za svoje okolie to môžem povedať. Stredné školy sme si vyberali absolútne nezmyselne. Z dnešného pohľadu fakt nechápem, prečo bola moja voľba taká, aká bola.
Ja pochádzam napr. z prostredia, kde mi voľba strednej školy - gymnázia bola nanútená a bol som jedným z mnohých.
eMPiko
Addict
Addict

hughito napísal:Myslím, že tá reakcia má širší kontext. Ale ak ho nechceš vidieť, nemusíš. ;)
Sirsi kontext je, ze Smer namiesto konstruktivnej politiky vymysla blbosti (tak ako pri sikanovani opozicnych stran a podobne). Celu tuto smiesnu "kauzu" sa snazili vytvorit Smeraci, oni s tym isli ku mediam a oni to zacali riesit. Keby s tym nezacali tak sa o Kiskove cestovanie nikto nezaujima. To ze ich Kiska prepolitikarcil a obratil medialnu pozornost na pozitivnu udalost je sposobene tym, ze cely ten politicky utok bol slabucky. Smer urobil politicku chybu a Blaha ma problem to stravit, to je cele.
hughito
Redeemer
Redeemer

Obrátil mediálnu pozornosť? Tú má stále, u určitých médií, to je práve pointa toho statusu.

Kauza môže vyznievať všelijako, ale už samotná Kiskova reakcia nasvedčuje, že predsa len to bol zásah do čierneho.

Kontext je tu aj ten, že zatiaľ čo u Gašparoviča sa vyťahoval každý jeden žbrt, tak takáto nie zanedbateľná vec média nezaujímala, naopak, stavali sa skôr do role apologéta Kisku.
eMPiko
Addict
Addict

Ale kdeze, to len Kiska ukazal ako sa robi politicky damage control. On nemoze za to, ze v Smere pri kritike medii maju penu pri hube a vykrikuju o prostitutkach a slizkych hadoch. On nemoze za to, ze v Smere sa skutok nestal, podozrenia sa nepotvrdili, vysledok ukazu organy cinne v trestnom konani a korupcia na najvyssich miestach neexistuje. Smer su diletanti, ale neviem preco by to malo diskvalifikovat ostatnych, sikovnejsich, politikov.

A ano, bola to zvysena medialna pozornost. Kolko toho si v mediach o Kiskovi za posledne mesiace cital? Mal nejake navstevy, vyjadril sa k amnestiam, ale inak bolo okolo neho prakticky ticho. Aj ten prispevok Markizy co Blaha kritizoval je len a len nasledok akcii Smeru.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nemám spravenú analýzu, ale Kiska má dobré PR a taký .týždeň a Denník N mu radi dávajú priestor (vždy pozitívne). Bulvárne médiá prakticky ani nesledujem, takže ten jav môže byť ešte širší (aj v tom status spomína Blaha Markízu).

Blaha kritizuje to (a súhlasím), že určitá časť médií vykresľuje Kisku výhrade pozitívne a napr. v kontexte minulých prezidentov to trocha bije do očí. Klasický dvojitý meter, dokonca aj na tie isté javy (ukážkový príklad je odmietnutie vymenovania sudcov ústavného súdu). Plus, ako som spomenul, starý ch*j mohol spraviť hoc aký nevinný žbrt, hneď to bola téma. Kiska mal už takisto viacero politických kiksov, na čele stojí asi jeho vyjadrenia na margo Turecka ako ostrov stability.. médiá mlčia. Témy sa vtipne zhostili aspoň rôzne FB stránky.
Prílohy
kiska1.jpg
kiska 2.png
eMPiko
Addict
Addict

Noo, podla mna je tazke Kisku nejako inak ako pozitivne vykreslovat, on je velmi zvlastny prezident. Nestrannik, zvoleny ako nepolitik, ked sa vyjadri tak je to nieco v zmysle "Mier a laska". On si dost nekonfliktne plava politickym priestorom a robi naozaj prezidentsku reprezentativnu robotu, ako ju pozname z inych vyspelych krajin Europy. Uz len to, ze za nim nestoji ziadny Bastrnak alebo iny ksicht z neho robi prirodzene zaujimaveho politika. Naproti tomu Gasparovic bola nevyrazna figurka ovladana vladou, ktora robila presne to, co mu nakazali. Okrem toho vyroku o Turecku (ktory padol uz pred viac ako 2 rokmi, kedy bola situacia na Blizkom Vychode trochu ina), si nepamatam ze by niekedy povedal nieco, za co ho mozno naozaj kritizovat - prave kvoli tomu, ze malokedy povie nieco podstatne. Az v poslednom case, ked uz si trochu vymedzil svoj priestor, zacina posobit viac kriticky (napr. na adresu Kalinaka), ale nikdy to nie su hystericke prejavy, skor uvazlive prehlasenia. Myslim, ze to je aj sposob fungovania, aky si ako prezident zvolil. Sam sa postavil do roly moralnej autority a akehosi hlasu svedomia, ktory nema moc no ozyva sa ked to povazuje za spolocensky prinosne.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Andi_Cibula napísal:Ja pochádzam napr. z prostredia, kde mi voľba strednej školy - gymnázia bola nanútená a bol som jedným z mnohých.
A nemal si proti tomu vyhrady? Alebo si to zobral tak, ze nasi chcu, tak idem... ?

BTW, tento prispevok sa tyka temy tzv. Rodinnej politiky... :D Takze nie je OT :D
beardie
Redeemer
Redeemer

ked mas 14 rokov, tak to velmi zhodnotit nevies a branit sa az tak neda

//autoeditácia príspevku (02 Máj 2017, 1:25)
beardie napísal:ze zbytocnerocne stovky novych politologov, pravnikov a socialnych pracovnikov stat naozaj nepotrebuje
aha hughito, tvoji spoluziaci
Kotlebu volili aj študenti politológie, dnes sú kritickejší

bud je uroven skoly uboha, alebo prijimaju kazdeho debila

este k tomu ludovemu prezidentovi - nie je zbytocne mat ako prezidenta cloveka, ktory nereprezentuje krajinu?
hughito
Redeemer
Redeemer

Nevidím celý článok. Každopádne, na Sk máme veľa zbytočných VŠ škôl, katedier či fakúlt. Možno v tom sa zhodneme, že preriediť tento stav by bolo užitočné. Ja môžem hovoriť hlavne za miesta, kam som chodil ja. A v rámci SK nič lepšieho nie je, kvalita tam je. A teda určite ani spolužiaci nevolili Kotlebu. ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

Robili ste si voľby?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vtipne obrazky az ma od smiechu boli brucho :roll:

ti pubertalni "komici" zabudaju na to, ze Kiska pravidelne rozdeluje svoj nemaly plat na pomoc rodinam. a Turecko? alternativa chce od kazdeho krystalovu gulu. od medii chcela v Iraku presne informacie o ZHO, teraz od prezidenta, aby vedel co sa v Turecku stane o niekolko rokov, kedze Erdogan je nevypocitatelny.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Aj keby som tento systém bral ako-tak vážne, tak by ma muselo urážať, že žijem v krajine, kde "hlava štátu" pompézne hádže svojmu obyvateľstvu odrobinky zo mzdy, ktorú aj tak nikdy nepotreboval. Nehovoriac o tom, že v oveľa väčšej miere neefektívne plýtva z verejných zdrojov. Úbohé.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

odrobinky?
T R E T I A Č A S Ť
§ 10
Platové pomery prezidenta Slovenskej republiky
(1) Prezidentovi Slovenskej republiky (ďalej len „prezident“) patrí plat vo výške
4-násobku platu poslanca mesačne
Platové pomery poslancov Národnej rady Slovenskej republiky
(1) Poslancovi Národnej rady Slovenskej republiky (ďalej len „poslanec“) patrí plat
vo výške trojnásobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve
Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok,...
https://www.nrsr.sk/web/Static/sk-SK/NR ... pomery.pdf
Priemerná mzda

883 eur - mesačná nominálna mzda zamestnanca hospodárstva SR v roku 2015.
https://www.etrend.sk/podnikanie/velky- ... -2017.html

(883x3)x4 = €10596 rozdelenych kazdy mesiac su odrobinky. tak fajn.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Kiska má súkromné príjmy v státisícoch euro, kvôli svojej pohodlnosti míňal zo štátnych peňazí ďalšie státisíce a na charitu dáva okolo 500€ mesačne desiatim prijímateľom, takže tá tvoja matematika nejak nesedí.

Odrobinky sú to pre Kisku, nie pre bedárov a chorých, ktorým ich dáva.
Napísať odpoveď