Rozdiel FPS
Rozdiel FPS
caw te kamarat mi muti hlavu s takouto sprostostou tvrdi mi ze dokaze vidiet rodiel medzi 30 a 60 fps v hre hovori ze hra na 30 fps seka prosim vas vyjadrite svoj nazor lebo ja uz nieviem co mu na to mam povedat
skus si precitat: http://www.hojko.com/co-je-fps-t125323. ... hlight=fps
-
Yokozuna404
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Pre bzuca
Bzuco ,bzuco ale ja tie fps fakt vidim!!! raz ti nejako dokazem, ked budeme spol hrat
Re: Pre bzuca
záleží od hry... nič viac, nič menej
Frames per Second (FPS) - počet snímků za sekundu - udává, kolikrát za sekundu je grafickou kartou vykreslen obrázek hry (snímek neboli frame). Pokud máte příliš nízké FPS = hra se Vám bude trhat. Čím vyšší, tím bude hra plynulejší.
FPS je jeden z velmi důležitých pojmů týkající se obecně her. Velikost FPS záleží především na rychlosti vašeho počítače a pak také na nastavení hry.
Z toho vyplývá že rozdíl mezi FPS 24 a 60 je znatelný.
FPS může záležet na obnovovací frekvenci monitoru. Jestliže má například monitor obnovovací frekvenci 60Hz, pak dokáže zobrazit maximálně 60 snímků za sekundu, pokud je FPS vyšší, jsou některé snímky vynechány. Obvykle je ve hře (na grafické kartě?) dost důležitý přepínač, jestli se na to má hrát. Tj. Jak to chápu já - jestli se má omezit FPS hry maximální frekvencí monitoru. Tj. pokud má monitor 60hz, nedosáhnete větší FPS než 60, protože víc než 60 snímků monitor fyzicky stejně nezobrazí. V CoD to je v konfiguraci volba Synch every frame. Je velmi vhodné to vypínat, aby FPS hry nezáleželo na frekvenci monitoru.
Môj osobný názor? Hm. Daj si v CS-ku fps_max 30 a hoď smoke vo vzduchu, všimni si ako bude sekať, teraz si daj fps_max 60 a skúmaj rozdiel
FPS je jeden z velmi důležitých pojmů týkající se obecně her. Velikost FPS záleží především na rychlosti vašeho počítače a pak také na nastavení hry.
Z toho vyplývá že rozdíl mezi FPS 24 a 60 je znatelný.
FPS může záležet na obnovovací frekvenci monitoru. Jestliže má například monitor obnovovací frekvenci 60Hz, pak dokáže zobrazit maximálně 60 snímků za sekundu, pokud je FPS vyšší, jsou některé snímky vynechány. Obvykle je ve hře (na grafické kartě?) dost důležitý přepínač, jestli se na to má hrát. Tj. Jak to chápu já - jestli se má omezit FPS hry maximální frekvencí monitoru. Tj. pokud má monitor 60hz, nedosáhnete větší FPS než 60, protože víc než 60 snímků monitor fyzicky stejně nezobrazí. V CoD to je v konfiguraci volba Synch every frame. Je velmi vhodné to vypínat, aby FPS hry nezáleželo na frekvenci monitoru.
Môj osobný názor? Hm. Daj si v CS-ku fps_max 30 a hoď smoke vo vzduchu, všimni si ako bude sekať, teraz si daj fps_max 60 a skúmaj rozdiel
ano ked hodis smoke v csku tak ti klesne fps z 30 naviem napr 20 tak to vidno ale on hovori ze vidi rozdiel medzi 30 a 60 fps volnym okom nebavime sa o tom ze ked zacnes napr strielat alebo ze ti klesne fps na viditelny rozdiel on mi hovori v podstate ze vidi ako ide 30 a 60 obrazkov za sekundu na tom monitore je normalny obec?
vidiet ani nie (ak FPS vyslovene nekolise, ale je stabilne).. mozno v ultra rychlej akcnej hre/filme moze postrehnut nedostacujuci pocet snimkov, ale ziadny konkretny pripad ma nenapada. Ovsem pri hrani je uz rozdiel citelny - ty sice nevnimas trhanie, ale vnimas akusi zvysenu latenciu - hra nie je tak plynula, aby svizne reagovala na tvoje pohyby. Plati ale len pre akcne hry, strategii ci RPG sa toto moc netyka. Napriklad C&C3 mal priamo v hre limit na max 30fps - ucel? Aby nekolisalo a bolo stabilne - prave kolisave FPS vnima clovek viac.
Ale to nema cenu vysvetlovat cloveku, ktory je skalopevne presvedceny ze je nieco viac. Poznal som aj cloveka, ktory mi nakecal, ze vnima blikanie CRT monitora pri 100Hz...
Ale to nema cenu vysvetlovat cloveku, ktory je skalopevne presvedceny ze je nieco viac. Poznal som aj cloveka, ktory mi nakecal, ze vnima blikanie CRT monitora pri 100Hz...
Ano zalezi od hry, mozno to nebol dobry priklad skor by som to pozmenil na 50fps-100fps napr v spominanom CS a 50fps-100fps v Crysis. V csku je rozdiel velky ale v Crysise takmer ziaden...Opak napísal:V crysise je taktiež fpska pekne cítiť..mám okolo 30 a bohvie čo to neni
To bude skúsenosťou. Ja keď si sadnem k CS-ku a vidím, že je na tom PC 60FPS ani to nehrám. Príklad.bzuco47 napísal:v skole mal kamarat notebook a mal na nom cod 4 a mal nejak 35 fps a vsetci sme sa na tom notbooku vystriedali a nikto nehovoril ze to seka ale ked tam prisiel on hned zacal vypinat antialiasing a vsetky veci aby mal viac fps pretoze to seka .... ja neviem ci je ET alebo co
Re:
pardon že otváram x rokov starú tému ale vie mi niekto vysvetliť toto tvrdenie? prečo v jednej hre je vidieť rozdiel v fps a v druhej nie? ďakujemSapo napísal:Pokial mas 30fps a 60fps v csku tak tam je rozdiel citelny. ale to je uz o niecom inom. Keby mal napriklad 30fps a 60fps v crysise tak tam velky rozdiel neni
Re: Rozdiel FPS
30 a 60 fps uvidis v kazdej hre, to bol zly priklad. Lepsi by bol napriklad 80 a 120 fps, tam to na beznom lcd neuvidis. Ale CS ma taku debilny engine, ze aby si dosiahol niektore skoky a neviem co ine, tak potrebujes maximum fps, v CS GO to je tusim 300 fps.
neuvidím z dôvodu že samotné oko to nedokáže rozlíšiť/spozorovať alebo je problém inde?
Ak mas bezne LCD co ma 60 Hz, tak chaoes preco. Ci nie?