Rozdiel FPS
Re: Rozdiel FPS
myslel som prípad kedy daný monitor má podporu takýchto vysokých Hz
Poznas taky monitor? Ja nie, len 144Hz, to je par drahych modelov.
áno a bavili sme sa o rozdiele medzi 80 a 120 fps čiže kde je problém?
V takom pripade to uz bude viditelne. Aj ked 80 fps je celkovo vysoke fps, rozdiel vsak bude pri dropoch, ak 80 padne na 50 a 120 na 90. Tak uz rozdiel 50 a 90 skutocne uvidis uplne v pohode.
Co vlastne sposobuje tie dropy kedze pri hrani hry sa jej parametre vobec nemenia?
-
lukostrel77
Star
Slába grafická karta ktorá časom nestíha vykreslovat,cpu ktoré nestíha počítat,prípadne prehrievanie,alebo zle optimalizovaná hra-môžu spôsobovat dropy.....
-
Solo_Kamen
King
Môj predošlý monitor mal 75Hz (Prestigio). Jediná hra, kde bol v extrémnych prípadoch citelný rozdiel bol Battlefield, aj to iba na špecifických mapách. Ale myslím, že 144Hz by bol dosť citelný rozdiel oproti 60.heker napísal:Poznas taky monitor? Ja nie, len 144Hz, to je par drahych modelov.
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2017, 4:09)
Grafická karta ti vždy vykresluje niečo iné. Ak sa pozeráš na oblohu, tak budeš mat (bez Vsyncu) vyššie FPS ako keby sa pozeráš na 40 hráčov v uličke.TK1991 napísal:Co vlastne sposobuje tie dropy kedze pri hrani hry sa jej parametre vobec nemenia?
Zaujimava otazka. Nikdy nezodpovedana.
Nieco malo som cital ale vsetko to boli zjavne dohady, takze sa od toho neodrazam.
Moj skromny tip je, ze najviac zalezi od engine hry. CS:GO je extrem.
Napr. ArmA3 nema vstavany fps meter, ked som nieco spekuloval zistil som ze fps mi klesa az na 30! pocitovo som moooozno citil nejaku zmenu ale vobec som nemal pocit ze by mi ta hra sla nejak zasekane.
Na druhu stranu, na CS:GO aj ked das FPS_MAX 30 da ti 60. Menej ako 60 sa neda ani nastavit, def je 300 ako hacker spominal. Pricom ked si dam fps_max 60 je okamzite citit ze hra ide neplynulo, trhavo, obrovsky tearing, proste vidis ze nieco nie je v poriadku.
Ale aj WOW. Nastavil som si FPS limiter na 60 lebo 60Hz monitor, tak naco vypekat milion frames na nic. No kupodivu aj pri WoWku to bolo hned citit, ze hra stratila na plynulosti.
Nieco malo som cital ale vsetko to boli zjavne dohady, takze sa od toho neodrazam.
Moj skromny tip je, ze najviac zalezi od engine hry. CS:GO je extrem.
Napr. ArmA3 nema vstavany fps meter, ked som nieco spekuloval zistil som ze fps mi klesa az na 30! pocitovo som moooozno citil nejaku zmenu ale vobec som nemal pocit ze by mi ta hra sla nejak zasekane.
Na druhu stranu, na CS:GO aj ked das FPS_MAX 30 da ti 60. Menej ako 60 sa neda ani nastavit, def je 300 ako hacker spominal. Pricom ked si dam fps_max 60 je okamzite citit ze hra ide neplynulo, trhavo, obrovsky tearing, proste vidis ze nieco nie je v poriadku.
Ale aj WOW. Nastavil som si FPS limiter na 60 lebo 60Hz monitor, tak naco vypekat milion frames na nic. No kupodivu aj pri WoWku to bolo hned citit, ze hra stratila na plynulosti.
Potrebujem viac FPS ako má monitor? Mám 60Hz 1440p monitor no pri niektorých hrách mám aj cez 100 fps. Alebo je to lepšie loknuť na 60fps a tým pádom aj menej vyťažím GPU a ta bude aj menej topiť.